reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kochana,
nie masz za co się obwiniać, bo to się mogło przydarzyć każdemu i nie zawsze kobiety mają wpływ na "donoszenie" ciąży. Jedne bardzo pragną dziecka i go nie mają, a inne nie chcą i mają. Takie jest życie, niestety. Najważniejsze, że teraz akceptujesz swoją ciąże i się z niej cieszysz. Ja jak się dowiedziałam o ciąży to też prawie wpadłam w depresję. Byłam pracoholiczką i nie wyobrażałam sobie jak to będzie. Gdy musiałam pójść na zwolnienie to już w ogóle była dla mnie tragedia. Ale z czasem i po wielu rozmowach jakoś to wszystko sobie poukładałam i teraz jestem szczęśliwa, że będę mamą, choć wiem, że jestem nie gotowa na to :p
Co do używek: jako korposzczur i pracoholik używki to moje drugie imię :p W pracy mogłam wypić 4 kawy. Z fajkami było różnie, ale jak któryś klient albo pracownik mnie wkurzył to szłam odreagować na szluga. Po zrobieniu testu nie miałam problemu z rzuceniem palenia, a kawę piję cały czas - jedną dziennie :)

Ja też pracoholik i korposzczurek więc wiem co czułaś. Ja od czwartku na zwolnieniu dziwnie się czuję ale dzidziuś najważniejszy:)

reklama
Jak nie muszą być te konkretne firmy, to polecam momme. Zobacz załącznik 849756
Dziękuje, takiej nie znałam. A 100% naturalne składniki. Popatrze, chociaż nie powiem, napalilam się na tamte trzy firmy :D
Ja będę zamawiać oilatum emulsje do kąpieli. Podobno dobrze natłuszcza i nie trzeba oliwki ale zobaczymy :) mam już nawet w koszyku w internetowej aptece :)
Dziękuje :) te firmy różnią się tylko cena chyba tak ? Myślałam że oilan jest droższy od oilatum a na internecie 500ml oilatum ok50zl a 2x400ml oilan też ok 50zl.
Moja mama kupila 6 nie wiem na co tyle... :confused2:
Nie zmarnują się :)

Powalają mnie takie osoby..
Sama mam szwagierke(o ile mogę ją tak nazwać) dziewczyna brata mojego Kamila.
Ma 18 lat, jest w ciąży. W 4 miesiącu.
Jak ja byłam w 8tygodniu, byliśmy u taty chłopaków na wigilii. I zaczęły się jej mądrości. Czemu ja nie palę i nie siedzę przy palących, przecież paliłam w ciąży.
Jak ja mogę dziecko truć witaminami dla kobiet w ciąży.. itp
Sama pali jak smok, powiedziala bratu K, że lekarz jej pozwolił bo paliła przed ciążą. Znajomym gada głupoty , że siedzę z nią czasem i wódkę pije jak nikt nie widzi. No dziewczyna dramat. Nikt z nią rozmawiać nie chce. Mój teść chce ją z domu wyrzucić ale ze względu na ciążę ja znosi, Damian też ma jej dość, pakował ja wielokrotnie e wyprowadzić się nie chce. Nic nie robi, nie sprząta, nie ugotuje. Szlafrok po pół roku chodzenia codziennie wrzucila w końcu do wody, leżał dwa miesiące i skisl. A mi będzie rad udzielała , że zle robię to czy tamto..
Jak poroniłam rok temu , nikt nie wiedział o ciąży tylko ona Damian i mój K. A na drugi dzien całe miasto. To powiedziała , że wzięłam tabletki bo wolałam imprezować. Myślałam , że ja rozszarpie. Więc obie mamy super szwagierki...

O jeżu.. to współczuje takiej osoby. Ja bym własnoręcznie chyba ją udusiła. Nie wiem jak będąc w ciąży można świadomie palić papierochy i brać się za alkohol, nie wspomnę już o braku jakichkolwiek witamin, higieny i nic nierobienie koło siebie i koło chłopa, który chodzi do pracy, ciężko pracuje, a w domu taka leniwa krowa, która tylko je, nic nie ugotuje i jeszcze truje dzieciątko. Niektórzy nie powinni zachodzić w ciąże..

Jest to rzecz tak mała i tania, że lepiej ją mieć i nie użyć, niż nie mieć. [emoji4][emoji4]

Dokładnie tak. Ja biorę, bo tak jak pisalyscie w szpitalu może i będzie upał i duszno, ale okna będą pootwierane z różnych stron, przeciąg będzie, dzidzia będzie miała wilgotna główkę po kąpieli i nagle przewieje uszko i będzie wielki płacz i męka. Dlatego ja będę po kąpieli zakładała i tez na wyjście biorę. Wezmę do szpitala z 2 szt najmniejszych czapeczek i starczy :)

Kobietki,
wiem że są u nas Mamy obeznane w temacie tarczycy. Powiedźcie mi ile się czeka na wyniki anty TPO i anty te drugie? Nie pamiętam nazwy.
W piątek mam wizytę i nie wiem czy jak pójdę jutro to czy mi wyrobią wyniki na piątek czy mogę iść w środę. I drugie pytanko to czy w dzień badania krwi na tarczycę bierzecie euthyrox czy nie?

Kobietki,
wiem że są u nas Mamy obeznane w temacie tarczycy. Powiedźcie mi ile się czeka na wyniki anty TPO i anty te drugie? Nie pamiętam nazwy.
W piątek mam wizytę i nie wiem czy jak pójdę jutro to czy mi wyrobią wyniki na piątek czy mogę iść w środę. I drugie pytanko to czy w dzień badania krwi na tarczycę bierzecie euthyrox czy nie?
lepiej idź jutro i wtedy nie bierzesz euthyroxu [emoji16]

reklama
Do góry