reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Tesciowie chca wozek kupic,
Margonelka...ale rozumiem ze Ty wybierasz model, czy tesciowa ??
Jak ona zacznie mi narzucać jaki model to niech mnie w nos cmoknie i sama się nim buja. Ja wdziecznosc okazać umiem,ale nie jak jest mi coś narzucone :)

Zresztą ja nawet chyba wolałabym kupić uzywke na zimę,a potem już nową spacerowke. Ubranka też mam zamiar paka z olx kupić +jakieś reprezentacyjne nowe.
Laktator elektryczny mam niby jako uzywka kupiony,ale nawet raz nie użyty.

Widzę że leki w tym samym czasie nam przychodzą. Ja mam od dwóch dni aż wczoraj mąż na mnie nakrzyczal że innych pouczam A sama niepotrzebnie panikuje [emoji848] ja nie mam NIC dosłownie NIC weszłam na olx tam jest wszystko ;-) dużo kupię nowych ale na pewno na tak pakiet używany z OLX też się skuszę moja siostra wszystko sprzedaje po córce A ma naprawdę ładne rzeczy ja nie mam urazu do używek niestety dookoła same małe chłopaki więc gdyby był chłopak to już bym miała 70 % ;-) ja mam w czerwcu remont od lipca się tym zajmę jak już do pracy chodzić nie będę będzie na to czas ;-) nie panikujmy najważniejsze mieć pieniądze ba to przyznaczone kupić w 21 wieku to już nie problem. Powtarzam sobie to kiedy mnie atak paniki łapie polecam ;-)
O .a ja remont jeszcze w maju...sufitow podwieszanych mi sie zachcialo.....i kamoenia dekoracyjnego :)

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie traktowanie fotelika samochodowego jak nosidełka to nieporozumienie - ja tego nie jestem w stanie unieść nawet z noworodkiem.

Znalazłam na allegro taki wózek:
Link do: Wózek Paradise MELODY gondola + fotelik POMP. KOŁA
w sensie gondola+fotelik,tylko ciekawe jaki ten fotelik. Bo właściwie dla mnie taka opcja była by duzo ciekawsza. Na wiosnę kupiłabym ładną spacerówkę bo tak po prawdzie te w zestawam kompletnie mi się nie podobają :/
Ja Ci to odradzam. Nie sprzedasz dobrze, bo firma "krzak", a i jak ludzie szukają samych gondol, to raczej chcą takie klasyczne wózki z super amortyzacją. Niby dobrze wyposażony w pokrycia, torbę itp., ale ostatecznie cena wcale nie jest jakaś super niska. Pomyśl o zakupie używanego - gondola się mało zużywa, nie powinna być obrzydliwa ;) A jaką spacerówkę masz na oku?

Jak dla mnie traktowanie fotelika samochodowego jak nosidełka to nieporozumienie - ja tego nie jestem w stanie unieść nawet z noworodkiem.

Ja Ci to odradzam. Nie sprzedasz dobrze, bo firma "krzak", a i jak ludzie szukają samych gondol, to raczej chcą takie klasyczne wózki z super amortyzacją. Niby dobrze wyposażony w pokrycia, torbę itp., ale ostatecznie cena wcale nie jest jakaś super niska. Pomyśl o zakupie używanego - gondola się mało zużywa, nie powinna być obrzydliwa ;) A jaką spacerówkę masz na oku?
Ja tylko dałam przuklad z all,tego z linku nawet bym nie kupiła:) myślę o uzywanym,przegladam. Nawet mniej żal by mi go było gdyby się umorusal. U nas na nowym domujest las,wlasciwie to dom w lesie z jednej strony z dojazdem asfaltem,a z drugiej leśne aleje.
Jeśli chodzi o spacerowke to nie mam pojęcia,liczę bardzo na Wasze rady na co zwrocic uwagę itp :)

Tylko i wyłącznie patrzeć jak fotelik wypada w testach adac - poniżej oceny 4 nie warto nawet patrzeć ;) niezawodne nadal są foteliki maxicosi cabriofix i pebble i cybex.
Cabriofix całym sercem odradzam. Miałam właśnie dla październikowego dziecka i w okolicach roczku musieliśmy zmienić, bo pasy były za krótkie i w ogóle jakiś za ciasny, a moje dziecko małe było (wtedy 3-10 centyl i z wagą i z wzrostem). Wiecznie spocone w tym foteliku, zwinięte i pokręcone - okropnie wspominam. Jedyny Maxi Cosi miało w Polsce opinię luksusu, ale jakbym teraz patrzyła na tę firmę to wyłącznie na ten najnowszy model Pebble Plus, bo on jest w trochę innej technologii zrobiony niż poprzednie. Macałam go i nawet brałam pod uwagę przy drugim dziecku, ale jednak zdecydowałam się na fotelik rozkładany Kiddy Evolution Pro 2 i to był bardzo dobry wybór. Córka ma 20 miesięcy i nadal w nim jeździ! Nie pociła się w nim mocno. Trzecie oczywiście będzie w nim też jeździć. Także @pat&mom jeśli zastanawiasz się nad Cybexem rozkładanym, to wiedz, że to fajny patent i 1000 lat postępu względem Maxi Cosi.

Polecam blog: Link do: Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy
Trochę ostatnio zaniedbany, więc może nie być nowości, specyficzny humor autora, ale rozsądnie odnosi się do oferty fotelików.

Większość wózków posiada adaptery właśnie do maxicosi i taki fotelik można montować do wózka na szybkie wyjście.
Narazie skłaniam się ku cybexowi rozkladanemu żeby można było wpiąć do wózka rozłożyć fotelik i trochę dłużej pospacerować gdzieś zawsze wygodniej na płasko.
Aha! Nie wszyscy o tym wiedzą, że WIĘKSZOŚĆ adapterów które są reklamowane jako adaptery do Maxi Cosi pasuje też do Kiddy, BeSafe, Cybex! Ja tak właśnie woziłam swoje Kiddy, testowałam też BeSafe. A adeptery były niby tylko do MC. Zdarza się, że w niektórych wózkach coś nie pasuje, ale nie warto się koncentrować na MaxiCosi jako na jedynym rozwiazaniu, które można wpiąć na wózek - bo zwykle to nie jest prawda!

reklama
O .a ja remont jeszcze w maju...sufitow podwieszanych mi sie zachcialo.....i kamoenia dekoracyjnego :)
To jesteś odważna ja brudny remont w październiku miałam wymiany drzwi demolka w przedpokoju do tynku prawie się rozwiedlismy teraz tylko montowanie szaf i wymieniam fronty w kuchni no i malowanie pokoju dziecka ale to już na spokojnie w lipcu kiedy nie będę pracować wyprowadza się na kilka dni do mamy A mój mąż podziała;-) albo zostanę i mu na nerwach będę grać zobaczymy [emoji39]

Do góry