reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja rozszerzalam diete po skonczonym 5 miesiecu i wtedy podalam wode w niekapku (tommee tippee 4+). Zrobilam to celowo, zeby butelke kojarzyla z mlekiem, a niekapek z woda. Potem po 8mym miesiacu przeszlysmy na bidon z rurka. Pije bardzo duze ilosci wody i robi to chetnie. A pierwsze co podalam to marchewka i potem ziemniak. Kaszki dalam pozniej (po ok miesiacu od podania warzyw).
My rozszerzamy od skonczonego 4miesiaca. Za nami marchewka, ziemniaki, brokuły, buraki, dynia (ta to jest dobra! ;) ), jabluszko, morela, sliwka, troche kaszki (nie jest pycha póki co).

reklama
Oj to cenna uwaga bo wczoraj znalazłam lozeczko fajne i materac byl "trzyskladnikowy" i miedzy innymi byla tam gryka.
No a ja mam kokos gryka i chyba po tym co przeczytałam raz jak przemoczy wyrzuce i kupię nowy.Przescieradla nie przeciekajace już zakupione więc może nie będzie potrzeby

My rozszerzamy od skonczonego 4miesiaca. Za nami marchewka, ziemniaki, brokuły, buraki, dynia (ta to jest dobra! ;) ), jabluszko, morela, sliwka, troche kaszki (nie jest pycha póki co).

U nas dynia byla bleee, za to ziemniak i pieruszka/pasternak byly faworytami. No i banan i maliny [emoji16]

I wróciliśmy z wizyty, Michalina rośnie jak na drożdżach 446g. 100% dziewczynka uparta, bo nie chciała się przekręcać [emoji6] za to leżała sobie z założonymi rączkami za głową i ziewała co chwilę [emoji16] zdrowa jak ryba wstawiam jedno zdjęcie ale nie mam dość wyraźnego, profil z kończącym się ziewem [emoji6] Zobacz załącznik 852231
Super że Michalina zdrowo rośnie [emoji4] [emoji214]

To tak jak u nas od 4mc [emoji3] wszystko dobre prócz samego ziemniaka ( 17mc zaraz syn skonczy) a jak widzi brokuła na talerzu to pierwszego wyjada :)

A wlasnie jak to jest? Od kiedy dzieci pija z czegos innego?
Od kiedy jedza kaszki itd?
U nas był niekapek. Później kupiłam kubek 360° ale nie chciał z niego pic. Teraz używamy albo bidon z rurka albo właśnie ten kubek, bo się przekonał do niego :)
Kaszkę podałam mc po rozszerzaniu diety

No a ja mam kokos gryka i chyba po tym co przeczytałam raz jak przemoczy wyrzuce i kupię nowy.Przescieradla nie przeciekajace już zakupione więc może nie będzie potrzeby
Ja mam kokos pianka gryka i wszystko jest ok ani razu nie został zamoczony. Ja mam na nim mate ochronna. Na początku pod prześcieradłem miałam podkłady

reklama
Do góry