reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas różnica będzie 8 lat. Trzecie już nie wchodzi w grę. Mój mąż ma 41 lat. Stwierdził, że za rok czy dwa będzie już za stary na te atrakcje[emoji3]
Noj akurat mlodszy ode mnie o 2 lata, ale ja juz sie nie pisze na takie rzeczy[emoji6] Juz nie mowiac o braku warunkow[emoji6]

reklama
Ale co on chcial wlasciwie wedlug ciebie by wciaz rece do 11 msca?

Rany fdyby teraz tak miala bylby szok chyba nie dalabym rady

Na szcxescie u nas kolek nie bylo stekala tylko sie kolki to wieczny placz dziecka
No ciągle był na rękach, miał widocznie taką potrzebę bliskości. Dopiero jak zaczął chodzić to się zmieniło. Ja z nim na rękach to wszystko robiłam jedyny minus był taki że był dosyć ciężki i jakiś czas mi ręka zaczęła wysiadać

Ale to chyba Tak prztzwyczaila[emoji33][emoji33]
Od malego nalezy dawac szkole oczywiscie tulaski tez[emoji106]8 mscy dziecko prztzwyczajone na rekach
Trudno mówić o przyzwyczajeniu u dziecka, które ma kilka dni... Mała w szpitalu płakała, a potem po powrocie do domu każda próba dołożenia na dłużej niż kilka minut to był wrzask... Z czasem było lepiej ale poczatkowe miesiące to były ręce i cyc... Tylko....

Mój zasypiał sam może łącznie przez miesiąc do tej pory, z tego ze dwa tygodnie sam w łóżeczku.

Ahh...
Moja do 3 mscy wiadomo na kazde zawolanie moje ale po mscu wiedzialam ze Musze cos zrobic bo chofzilam jak w lutargu nie spiac jedzac byle co

No to potem z nia zaczelam spac kiedy Ona
Od 4 msca miala dwie drzemki chciala tylkp ze mna w lozku lub rece no to dalam bujak obok ja cxytalam ksiazke puszcxajac muzyke lub spiewajac sama
te drzemki poczatkowe Zazwyczaj kolo 10 I potem 14 a i szla spac wcxesnie 19

Kolo 8/9 msca zaczela mniej spac za dnia a chviala zabaw no to mysle przetrzymam ja nie dam spac wogole o 10 a dam po obiedzie I tak zostalo
I idzie spac 21

Niewiem co dalej mnie czeka [emoji1]do kiedy sa drzemki dzuennie
Moja znajoma 18 mscy synka wstaje o 9 I nie daje spac za dnia a o 18:30 juz spi do rana [emoji33]moja nie dalaby rade bez drzemki [emoji28]
Kazde dzuecko inne tez wiadomo

Niestety kochana, to nie jest kwestia przyzwyczajenia, tylko potrzeb dziecka. Niektóre odłożone do łóżeczka są pewne, że mama je zgubiła w środku lasu i zaraz zginą z głodu i zimna, i zachowują się adekwatnie :D Inne mają kolki, albo inny powód do płaczu.
To mój syn chyba tak właśnie się czuł po odłożeniu do łóżeczka [emoji16]

Mój zasypiał sam może łącznie przez miesiąc do tej pory, z tego ze dwa tygodnie sam w łóżeczku.
U mnie było to samo ja usypialam na rękach i jak skończył dwa latka sam z siebie zaczął usypiać w lozeczku i przesypiać nocki. Znowu Marysia była inna do 3.5 roku pobudki w nocy i usypianie na rękach, a jak miała 4 latka przeszła na łóżko do swojego pokoju bez żadnego sprzeciwu chyba poprostu dorosła

reklama
Do góry