reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Pewnie, że możesz. Jak dla mnie te proszki dziecięce są do kitu ;) Dostałam worek ciuchów od koleżanki, ale trochę już leżały bo jej córka ma 4 lata, niektóre też mają plamki. Najpierw je wypiorę w normalnym proszku z odplamiacze mam, potem przejerzę co się nada i dopiero przed użyciem w dzieziusiowym proszku :)
Właśnie też stwierdziłam że bez sensu prac już dla dziecka jak nie wiem czy będą się nadawały [emoji57] w końcu się za coś zabrałam bo jak patrzę że niektóre z was już pasują itp to stwierdziłam że jestem w czarnej... Nie mam nic dla małej naszykowane [emoji55]

reklama
Hej hej dzień dobry kochane [emoji57] mam pytanko, postanowiłam przejrzeć ciuszki które dostałam i niektóre muszę trochę odplamić i zobaczyć jak to będzie wyglądać. Mogę wyprać je w zwykłym proszku i odplamiaczu a dopiero później jak już będę wszystko prac dla maluszka wyprać w specjalnym proszku itp? I w jakiej temperaturze prac takie ciuszki?
Ja do odplamiania polecam mydelko dr Beckmann. Jest bezpieczne nawet dla noworodkow, a radzi sobie z naprawde trudnymi plamami. Chociaz wiadomo, ze niektore plamy lepiej na swierzo sprac.

Pierwsza tura ciuszków poprasowana :)
_20180504_141741-1024x620.JPG

Załączniki

• _20180504_141741-1024x620.JPG
    _20180504_141741-1024x620.JPG
    77,2 KB · Wyświetleń: 313
ja biale to potrafilam w ace moczyc , kolory w wanishu , pewnie ,ze mozesz najpierw wyprac by odplamic a potem by byly bezpieczne ... co do temperatur to zalezy od koloru i materialu , warto patrzec na metki ;)

A jak się metki maniakalnie wycina...?? [emoji23][emoji23]

Właśnie sobie uświadomiłam ze czeka mnie mega prucie i wycinanie. W ogóle nie wiem po kiego robią te wszywane metki, niektóre większe od bodziaka [emoji849] najlepiej jak jest nadruk na tkaninie i tyle...

Ja już ogólnie w domku...! I powiem Wam ze się cieszę ze wróciłam :) było super, cudownie, mega fajne wakacje przed porodem, czułam się cały czas naprawdę super- ale jednak jak wylądowaliśmy i weszłam do domu to poczułam się spokojniej. Poza tym włączył mi się mega stres co do ogarniania- ze trzeba jechac do ikei, zobaczyć łóżeczka, zdecydować jaki kolor wózka itp. W międzyczasie za tydz Franka uro, potem mam BS... i wciąż nie mogę się przyzwyczaić ze teraz całe dnie będę miała wolne [emoji16]

Właśnie sobie uświadomiłam ze czeka mnie mega prucie i wycinanie. W ogóle nie wiem po kiego robią te wszywane metki, niektóre większe od bodziaka [emoji849] najlepiej jak jest nadruk na tkaninie i tyle...

Ja już ogólnie w domku...! I powiem Wam ze się cieszę ze wróciłam :) było super, cudownie, mega fajne wakacje przed porodem, czułam się cały czas naprawdę super- ale jednak jak wylądowaliśmy i weszłam do domu to poczułam się spokojniej. Poza tym włączył mi się mega stres co do ogarniania- ze trzeba jechac do ikei, zobaczyć łóżeczka, zdecydować jaki kolor wózka itp. W międzyczasie za tydz Franka uro, potem mam BS... i wciąż nie mogę się przyzwyczaić ze teraz całe dnie będę miała wolne [emoji16]
racja czasem ta metka jak ksiazka a przy tym mini ubranku to smiech na sali ... jak nie ma metki to na wyczucie :D ja kolory zwykle 30- 40 st , kocyk czy cos to trzeba patrzec z czego....

Ja też wszystko wypruwam bo nieraz mnie drapią a co dopiero takie maleństwo

ile tych tur bedzie ? ja chyba jeszcze tyle nie mam :D wliczajac reczniki i kocyki:D
Jeszcze jedna na suszarce :D i kolejna z pościelą, pieluszkami i takimi dodatkami a jeszcze dostanę od koleżanki ciuszki hehehe, przynajmniej mam co robić :D a Maks to chyba codziennie w coś innego będzie ubrany [emoji14] ale sporo też w tym większych już rozmiarów :)

Jeszcze jedna na suszarce :D i kolejna z pościelą, pieluszkami i takimi dodatkami a jeszcze dostanę od koleżanki ciuszki hehehe, przynajmniej mam co robić :D a Maks to chyba codziennie w coś innego będzie ubrany [emoji14] ale sporo też w tym większych już rozmiarów :)
codziennie ? Jak sie trafi ulewanie to i kilkanascie :D
fakt , ze kupowanie, prasowanie takich malenkich ubranek a potem i strojenie to czysta przyjemnosc :)

reklama
Do góry