reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Chciałam dzisiaj pochwalić się tym samym :)

Happymum, albo po prostu szukaj po sklepach sukienek z podwyższonym stanem, one pięknie podkreślają nogi i brzuszek, jeśli mówimy o ciężarnej :)

Ja badam po godzinie, bo cukier wtedy jest wyższy.
Dzięki za odp w sprawie cukru :)
A jeszcze zapytam po każdym posiłku czy tylko głównych pytam bo do diabeteloga rejestracja dopiero w poniedziałek więc wolę sobie mierzyć od dzisiaj zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

reklama
Dzięki za odp w sprawie cukru :)
A jeszcze zapytam po każdym posiłku czy tylko głównych pytam bo do diabeteloga rejestracja dopiero w poniedziałek więc wolę sobie mierzyć od dzisiaj zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Ja mam zalecenia do mierzenia na czczo i na wyrywki: po śniadaniu, obiedzie czy kolacji. Tak żeby było 3 razy dziennie. Czasem mierzę częściej, bo mam, co prawda, zalecenia, co do diety, ale okazuje się, że to czego diabetolog mi zabroniła, w małych ilościach mi nie szkodzi.

Dzień dobry kobietki [emoji8][emoji4]
Ja już po 7 na nogach, a to dlatego, bo dziś wybywam na cały weekend „pomieszkać” u teściowej, a tato mojego Bartka i on będą malować całe nasze ogromne 30m, więc może już w niedziele wieczorkiem będę mogła tam spać i zobaczę efekty ich starań. Już nie mogę się doczekać nowych kolorków na ścianach i pokoiku, który został pomalowany dla małej i już tam nic nie ma w nim oprócz mojej toaletki do malowania się. Może uda mi się ją wcisnąć tam żeby została u niej w pokoiku jak już wszystkie mebelki będą i fotel rozkładany. Bo niestety w reszcie mieszkania nie będzie dla niej miejsca, a ciężko byłoby mi się rozstać z nią, bo dostałam ją w prezencie od Mojego [emoji199][emoji177].
Tak się cieszę na to malowanie, że szok. Po weekendzie zamawiam mebelki i pod koniec maja już je skręcamy, robię wieeeelkie pranie i prasowanie i już mogę układać i urządzać powolutku dekoracje i jakieś kwiatuszki do pokoiku. Coraz bliżej spotkania z Kornelią [emoji307][emoji4]

Fajna piłeczka:) gdzie kupiłaś takie spodenki? Ja szukam krótkich ale wszystkie mają te panele wielkie na brzuch i wtedy dodatkowa warstwą jest w tym upale. A te masz super bo krótka gumka.

Spodenki znalazłam na olx za 10 zł ☺ także okazja i dziewczyna sprzedawała też sukienkę letnią ciążową też za 10 zł. Faktycznie są bardzo wygodne i na upały w sam raz.

Ja po 2 ile mi spadło. Po godzinie jest największy wzrost cukru
O Cholewa to ja po 2 godz mam ok cukier dziś po śniadaniu i to nie żadnym wymyślonym tylko takim jak zawsze jadlam 110 cukier zobaczę jak będzie po godz bo tu mi wynik wyszedł troszku wyższy na krzywej.Może poczekam do tego diavetologa to on mi powie co i jak bo tak yo se mogę palce pokluc hihi ;):)

Z tymi miesiącami jest tak że lepiej mówić w tygodniach bo ciążowy miesiąc to 4 tygodnie a niektórzy mogą pomylić z miesiącem jak maj, czerwiec, lipiec itp a to nie równe 4 tygodnie i nie o taki miesiąc chodzi. Lepiej więc uniknąć nieporozumień :-) :)

My dziś sprzątaliśmy auto. Pełno sierści psów i kotów :oo: Trochę się naodkurzalam, ale tak to jest jak się działa charytatywnie i przewozi zwierzęta do lecznicy. Teraz jest na błysk :-) :)

Też już najchętniej bym przygotowała pokój pod małą ale niestety uprzedza to kilka rzeczy jeszcze do zrobienia :rolleyes2:

O Cholewa to ja po 2 godz mam ok cukier dziś po śniadaniu i to nie żadnym wymyślonym tylko takim jak zawsze jadlam 110 cukier zobaczę jak będzie po godz bo tu mi wynik wyszedł troszku wyższy na krzywej.Może poczekam do tego diavetologa to on mi powie co i jak bo tak yo se mogę palce pokluc hihi ;):)
Ja dlatego nie mierzę po 2h bo mi zawsze prawidłowo spada :) Po godzinie mam kosmos, np. po fasolowej miałam 169 a po rosole 98, po chlebie mam od 130 do 150 zależy jaki (jak na razie tylko jeden mogę jeść i to też niedużo).

reklama
Do góry