reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Nadgonilam was
Ja kola pompowane najbardziej sobie chwale..najwygodniejsze po roznych terenach ... ja kupilam wozek bebetto i dla mnie ma wszystko co szukalam...a to moj 4 wózek 3 w 1

Chce ktoras mama na fb do nas dolaczyc to pisac priv do mnie z linkiem do swojego profilu ....grupa na fb jest tajna czyli niewidoczna z zewnatrz, nie widac jej czlonkow etc.

Ja w srode mam wizyte i poznam w koncu płeć
Dzis mam 17 tc i 0 dni. Ruchow dzis nie czułam..tak wiec dziewczyny luuuzik beda w swoim czasie

Bardzo sie ciesze ze mamy tak liczna grupe, ze codziennie fajne tematy zyciowe i ciazowe omawiamy :) ja nie mam nic przeciwko ze dzielimy sie swoimi sytuacjami ktore widzialysmy i przezylysmy... nawet te negatywne, ktore sie zle koncza...to jest samo życie... ale tu mozna to wyrzucic z siebie i otrzymac wsparcie

Linku jeszcze do gr zamknietej nie mam... czekamy tylko juz na administratorke... potem dopisze do tej grupy kolejne mamy, teraz czekam na link zeby nie spowolnić tworzenie gr

A co to za grypa tajna na Fejsie ? Hmmm ?

reklama
@Mama2018 Niemowlę ma baaaaardzo slaba szyje w porownaniu z duza i ciezka glowa (proporcje ciala). Jak jedziesz autem, to przy hamowaniu leci Ci glowa do przodu, prawda? Dziecku tez by leciala, gdyby jechalo przodem, ale przeciazenie szyi byloby duuuzo większe niz u doroslego. To na pewno jeden z argumentów dla nieistnienia fotelikow dla niemowlat ustawionych przodem do kierunku jazdy. Dla mnie bardzo logiczny. Co wiecej, moj syn mial ponad rok jak przesiadl sie do fotelika przodem i bardzo wyraznie widzialam jak okropnie pracuje mu szyja przy normalnym hamowaniu w miescie. Dlatego corke woze jak najdłużej tylem do kierunku jazdy. Pebble cudem nie jest, ale podejrzewam, ze Twoja dzisiejsza "milosc" do cabriofixa zwiazana jest z ceną?

Cabriofix 499 a pebble czy pebble plus ok 599 więc mała różnica cenowa chyba że coś źle szukam ... Hmmmm

Wiesz co @aspekt , w ogóle ten cabriofix to tylko z polecenia 2 znajomych . Ja się nie znam ....

A tak jeszcze ws wozenia z przodu, to ja wiozlam tylko killa razy w zyciu. Bylo to full legalnie, bo auto bylo stare i nie mialo poduszki pasazera. Ale mialam powod... Auto bylo japońskie i mialo za krótkie pasy z tylu - po prostu nie dalo sie zapiac tam fotelika. Z synem duzo jezdzilismy, on latwo usypial w aucie, nawet lusterka nie kupiliśmy, bo nie bylo potrzebne. Ja rzadko siedzialam z tylu, czesto prowadzilam, a i nawet jak maz prowadził, to nie czulam potrzeby gapienia sie na dziecko. Corka za to z gatunku slabo spiacych i raczej dracych sie. Mamy lusterko. W dlugiej trasie siadalam z tylu, ale w sumie tylko po to, zeby jej zabawki podawac (ktore natychmiast wyrzucala-taka zabawa). Polecam zabawki do fotelika, np. kierownice, łuk. I radio ;) Jak sie przestrzega reguly, ze dziecko nie je i nie pije podczas jazdy, to właściwie nie ma czego pilnowac.
My mamy zarejestrowanego anglika w Polsce. I syn jak jeżdżę sama czy z samym mężem to fotelik jest z przodu. Nie wyobrażam sobie jeszcze dziecka z tyłu trzymać. Ale jak już będzie 2 to trzeba będzie starszego na tył a młodsze na przód. Bo syn na bank będzie zaczepial młodsze rodzenstwo

Hej dziewczyny. Na majówce zaczęła sie u mnie jakaś infekcja intymna. W tej ciąży po raz pierwszy. W pierwszej ciąży ale nie tylko wtedy zdarzała mi sie częściej. Dostałam Pimafucin na receptę. Wczesniej brałam Floragyn bez recepty- nie pomógł. Pani doktor powiedziała że infekcje grzybicze itp (białe i żółte upławy) nie zagrażają ciąży. Udało się podejrzeć synka na usg, akurat miał czkawkę :) U mnie 16,5 tc czasami myślę że czuje ruchy, ale chyba jeszcze to nic stałego i pewnego.

@Mama2018 Niemowlę ma baaaaardzo slaba szyje w porownaniu z duza i ciezka glowa (proporcje ciala). Jak jedziesz autem, to przy hamowaniu leci Ci glowa do przodu, prawda? Dziecku tez by leciala, gdyby jechalo przodem, ale przeciazenie szyi byloby duuuzo większe niz u doroslego. To na pewno jeden z argumentów dla nieistnienia fotelikow dla niemowlat ustawionych przodem do kierunku jazdy. Dla mnie bardzo logiczny. Co wiecej, moj syn mial ponad rok jak przesiadl sie do fotelika przodem i bardzo wyraznie widzialam jak okropnie pracuje mu szyja przy normalnym hamowaniu w miescie. Dlatego corke woze jak najdłużej tylem do kierunku jazdy. Pebble cudem nie jest, ale podejrzewam, ze Twoja dzisiejsza "milosc" do cabriofixa zwiazana jest z ceną?

Ojjj czytam teraz porównanie cabriofix pebble i pebble plus.... Zdecydowanie pebble lepszy a już plus najlepsze... Ale faktycznie są droższe , dużo droższe :oo:

Hej dziewczyny... U mnie wczoraj dzień zakończył się bardzo smutno. Po latach działalności jako wolontariusz, a następnie członek stowarzyszenia - zostałam posądzona o przekręty finansowe. Jest mi tak bardzo, bardzo przykro. Przeplakalam pół nocy. Włożyłam całe serce w pomóc zwierzakom i to stowarzyszenie. Niejednokrotnie kosztem wolnego czasu z rodziną. Prowadziłam stronę z adopcjami, zbiorkami, dziennie zajmowało mi to minimum godzinę - dwie. Jeździłam na większe eventy z puszkami na zbiórki. Jeździłam na interwencje. Szukałam i znajdowałam domy stałe i tymczasowe.
A wczoraj nasza prezes, nawet nie do mnie - tylko do koleżanki z zarządu napisała, że ma mi przekazać, że mam nie podejmować żadnych działań bez jej zgody. Nie wiedzialysmy o co chodzi. Zadzwoniłam i okazało się, że nie ma rozliczenia jednej zbiórki ze stycznia. Którą ja na pewno rozliczalam. Poqiedzialam jej o tym i usłyszałam 'nie mogę ci wierzyć na słowo, od dzisiaj proszę o nie angażowanie i konsultowanie ze mną wszystkich działań'. Poczułam się jakbym dostała w pysk. Zadzwoniłam do księgowej, rozliczenie znalazło się w ciągu godziny. Prezes naqet nie skomentowała. Tyle lat się znamy! Poqiedzialam dość. Składam oficjalna rezygnację. Po tych wszystkich latach i pi tym ile robiłam nie pozwolę się tak traktować...
[emoji35] wstrętne babsko! Współczuję sytuacji, ściskam [emoji173]

Dziwne te układy mój mąż zarabia dwa razy tyle co ja. Kiedys było odwrotnie, nie wiadomo jak będzie w przyszłości. Wspólne konto, wszystko do jednego worka, nikt nikogo o nic nie prosi, nie pyta. Każdy wie że większe wydatki ustalamy razem. Byłam kiedyś z chłopakiem gdzie mieliśmy osobne rachunki, ja robiłam opłaty i zakupy a on odkładal kasę, oczywistoście pozniej ja bylam bez kasy a on z oszczędnościami :-) . No ale wiadomo, każdy ma inne zwyczaje i robi tak jak mu najlepiej.
U nas tak samo, aktualnie ja zarabiam lepiej ale nie wiadomo jak długo. Mamy wspólne konto, dwie karty do niego i nikt nikogo o zdanie nie pyta jak idzie jakaś pierdołę kupić. Większe wydatki omawiamy i tyle. Póki co to funkcjonuje dobrze. Nie wyobrażam sobie że każdy ma swoje pieniądze i ktoś opłaca mieszkanie a kto inny np robi zakupy bo u mnie w domu tego nie było, a myślę że sporo z nas jednak podejście wyniosła z domu (albo bazując na tym co było w domu robi na odwrót bo wie że to nie działało)

reklama
Ej ej ale ja nic nie pisałam ze dziecko nie dostaje zabawki czy się nie rozwija. :) tylko to ze ja wszystko kupuję. I pisałam ze potrafiłam mieć 300 zł jak robiłam wyprawki bo sama wszystko kupowałam.

Wiem wiem, mi chodzilo o to zeby podkoloryzowac facetowi... wyolbrzymic... zeby dokladal kasy na dziecko...

Do góry