reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dlaczego tak często chodzicie do dentysty? Ja z dzieciakami idę w następny wtorek.
Ja pierwszy raz wzięłam dzieci do dentysty jak miały ok roku i teraz też z małą tak będę robić. Co 5-6 miesięcy chodzimy do kontroli, lakują zęby i mamy spokój. Młodszy jeszcze nie miał żadnego ubytku, starszy miał jeden raz. Chodzimy do akademii medycznej gdzie przyjmują studenci z fajnym podejściem do dzieci. Od małego otwierają buzię, dadzą sobie zrobić co trzeba także luzz.
Moje chłopaki tez lubią jeździć autobusem. Nieraz specjalnie się gdzieś przejedziemy bo mnie proszą a jak nieraz jadą na wycieczkę z przedszkola autokarem to potem się 2 dni zachwycają jak było fajnie hehe.

Też zauważyłam, że kobiety są gorsze.

No u nas jest jakaś masakra ale co się dziwić jak w ostatnich latach Gdańsk południe powiększył się kilkakrotnie jeśli chodzi o liczbę mieszkańców a przedszkole państwowe wybudowało się jedno (9dzieci/miejsce).

Ja się cieszyłam, że taki fajny nic nie gryzie, ie drapie, jest grzeczny do dzieci a mu coś zaczęło odwalać. Jak będzie taki niegrzeczny to po prostu ie będzie chodził wolno po mieszkaniu tylko będzie siedział w klatce.
Niby są sposoby na wychowanie królika, ale u mnie nie pomogło nic poza tym że musi duuuużo biegać. Jak będzie siedział w klatce to niestety zdziczeje :/ puszczajcie go luzem ale np w jakiejś większej zagrodzie albo w łazience gdzie nie ma co pogryźć.

reklama
Mam głupie pytania do wyprawki bo te kwestia kosmetyków mnie rozwala, nie do końca to ogarniam :/
1. Do czego stosuje się sól fizjologiczną? I czy kupujecie i jak tak to ile?
2. Pępęk będziecie przemywać octaniseptem?
3. Jaki płyn do higieny dla siebie po porodzie kupujecie?
4. Ile paczek pampersów i jakie kupujecie?

Ja mam wrażenia jakby cały czas kopala albo siadała na pęcherz. Wracam z WC a za 15 min tak chce mi się siku a robie jak wróbelek [emoji23]
Tzn mi juz az tak nie trafia w pecherz i nocki przesypiam,na szczescie ;) ale teraz dostaje w odbyt.. o_O i na dole,az cale plecy mi chodza,z reguly dostawalam nad pepkiem czy w okolicach..

Niby są sposoby na wychowanie królika, ale u mnie nie pomogło nic poza tym że musi duuuużo biegać. Jak będzie siedział w klatce to niestety zdziczeje :/ puszczajcie go luzem ale np w jakiejś większej zagrodzie albo w łazience gdzie nie ma co pogryźć.
Nasz swiniak jest puszczany luzem pi domu.. wariuje wtedy hyhy ale jest jeden problem bo zawsze gdzies sie zsika..kupek nie,ale siku.. ostatnio narobil w szafce nocnej.. w pore zauwazylam to sie umylo.. dobrze ze nie mam wykladziny dywanowej [emoji23] nie wiem jak go nauczyc albo oduczyc..

Ty masz syna chyba w tym samym wieku co moja Natalia. Ja z nią jeszcze u dentysty nie byłam. Co dzień przy myciu oglądam jej ząbki i nie widzę żeby się coś działo. Planuje ją zabrać niedługo na przegląd i żeby zobaczyła kto to w ogóle jest dentysta. Nie wiem w jakim wieku się lakuje mleczaki. Bardzo późno zaczęły jej wychodzić pierwsze ząbki , dopiero jak miała 10 mcy. Na swoim roczku miała tylko 4szt same jedynki[emoji5] i potem reszta do piątek bardzo powoli. Rok temu dopiero wyszły jej piątki.
Aleks będzie miał w lipcu 4 lata ;)
Ale on ma zjedzone zęby przez sterydy.
Miał już wszystkie zęby zrobione, potem z dwóch wypadły plomby (niestety w mleczakach lubi się tak dziać) i od tej pory walka o każdą wizytę. Dziś oczywiście nic nie załatwiłam bo już histerie. A znajoma się bała żeby mnie w brzuch nie kopnął.. także już zła jak osa teraz jestem. Wracamy do Rzeszowa. A za kilka dni z moją mamą trzeba będzie przyjechać.

Dlaczego tak często chodzicie do dentysty? Ja z dzieciakami idę w następny wtorek.
Ja pierwszy raz wzięłam dzieci do dentysty jak miały ok roku i teraz też z małą tak będę robić. Co 5-6 miesięcy chodzimy do kontroli, lakują zęby i mamy spokój. Młodszy jeszcze nie miał żadnego ubytku, starszy miał jeden raz. Chodzimy do akademii medycznej gdzie przyjmują studenci z fajnym podejściem do dzieci. Od małego otwierają buzię, dadzą sobie zrobić co trzeba także luzz.
Moje chłopaki tez lubią jeździć autobusem. Nieraz specjalnie się gdzieś przejedziemy bo mnie proszą a jak nieraz jadą na wycieczkę z przedszkola autokarem to potem się 2 dni zachwycają jak było fajnie hehe.

Też zauważyłam, że kobiety są gorsze.

No u nas jest jakaś masakra ale co się dziwić jak w ostatnich latach Gdańsk południe powiększył się kilkakrotnie jeśli chodzi o liczbę mieszkańców a przedszkole państwowe wybudowało się jedno (9dzieci/miejsce).

Ja się cieszyłam, że taki fajny nic nie gryzie, ie drapie, jest grzeczny do dzieci a mu coś zaczęło odwalać. Jak będzie taki niegrzeczny to po prostu ie będzie chodził wolno po mieszkaniu tylko będzie siedział w klatce.
Bo u nas zęby zjedzone przez sterydy. Młody słabe szkliwo ma.
Na początku na dwóch wizytach zrobiliśmy wszystkie zęby. A teraz walka o każdego.
Z dwóch piątek wypadły plomby, więc najpierw wyczyścić i potem dać lekarstwo, teraz trzeba zaplombować.
W Rzeszowie to nikomu nawet buzi nie otworzy. Tu z histeria ale coś sobie da zrobić.

Aleks będzie miał w lipcu 4 lata ;)
Ale on ma zjedzone zęby przez sterydy.
Miał już wszystkie zęby zrobione, potem z dwóch wypadły plomby (niestety w mleczakach lubi się tak dziać) i od tej pory walka o każdą wizytę. Dziś oczywiście nic nie załatwiłam bo już histerie. A znajoma się bała żeby mnie w brzuch nie kopnął.. także już zła jak osa teraz jestem. Wracamy do Rzeszowa. A za kilka dni z moją mamą trzeba będzie przyjechać.
Moja mloda tez panikuje przed dentysta.. a ma 14 lat i zdrowe zeby.. nawet nie chce slyszec o przegladzie dentystycznym.. masakra

Mam głupie pytania do wyprawki bo te kwestia kosmetyków mnie rozwala, nie do końca to ogarniam :/
1. Do czego stosuje się sól fizjologiczną? I czy kupujecie i jak tak to ile?
2. Pępęk będziecie przemywać octaniseptem?
3. Jaki płyn do higieny dla siebie po porodzie kupujecie?
4. Ile paczek pampersów i jakie kupujecie?
Ad.1. Do przemywania oczek, daje się toto na gazik i przemywa ślepka
Ad.2. Kubie nie pamiętam czym myli pępki, zanim wróciłam z nim do domu już dawno odpadł. A Jasiowi to też w szpitalu pilnowali pępka, ale nie pamiętam czym przemywali.
Ad.3. Ja stosuję ziaja intima i nie planuję zmienić.
Ad.4. Ja mam przewagę liczebną to na sam początek kupię ze 4, a potem pewnie też po tyle będę dokupować. Średnio, na początku, zmieniałam pieluszkę do 6 razy (moje dzieci nie robiły kupek po porodzie, to nie wiem ile schodzi zaraz po urodzeniu).

Moja mloda tez panikuje przed dentysta.. a ma 14 lat i zdrowe zeby.. nawet nie chce slyszec o przegladzie dentystycznym.. masakra
Dobrze jeszcze ze Stalowej nie wyjechaliśmy, a młody już po tych histeriach śpi...
IMG_20180507_143218_1.jpg

Załączniki

• IMG_20180507_143218_1.jpg
    IMG_20180507_143218_1.jpg
    57 KB · Wyświetleń: 382
reklama
Hej Mamusie. Wpis stanikowy. Zaopatrzyłam się w dwa biustonosze do karmienia z HM. Ciekawe jak mi się sprawdzą tak na co dzień. Są bez fiszbin ale miseczka lekko usztywniona. Jak karmiłam córkę 2 lata to miałam normalne z fiszbinami tylko z przodu odpinane. Nieraz było to niewygodne jak karmiąc z jednej piersi musiałam pilnować żeby miseczka z drugiej się nie przesunęła bo zalanie ubrania gotowe. Tak pomyślałam że takie typowo odpinane pojedynczo będą lepsze. Tylko że biust wygląda na razie trochę w nich płasko bez tych fiszbin. Chyba nie da się pogodzić wygody z dobrym wyglądem w tej kwestii..
20180507_142628.jpg

Załączniki

• 20180507_142628.jpg
    20180507_142628.jpg
    673,3 KB · Wyświetleń: 66
Do góry