Maljan
Fanka BB :)
Tak z bobasem już. Ja pisałam o sytuacji mojej i Anuli gdzie będziemy mieć pierwsze dzieckoDobra dochody z 2017, a przez ilu wtedy sie dzieli,juz z bobasem? Serio mozg mi wypalilo![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak z bobasem już. Ja pisałam o sytuacji mojej i Anuli gdzie będziemy mieć pierwsze dzieckoDobra dochody z 2017, a przez ilu wtedy sie dzieli,juz z bobasem? Serio mozg mi wypalilo![]()
Na poczatek mam lidlowskie,jeszcze ich nie mialam, pozniej pewnie dada ,bo jakos z pampersami nie chce ryzykowacTo u nas całe szczęście nie. Jedynie ze starymi wtedy jeszcze dadami co były takie sztywne itp mieliśmy problemy
Oki ,czyli u nas dzieliloby sie przez 4 w takim razieTak z bobasem już. Ja pisałam o sytuacji mojej i Anuli gdzie będziemy mieć pierwsze dziecko![]()
Dobra dochody z 2017, a przez ilu wtedy sie dzieli,juz z bobasem? Serio mozg mi wypalilo![]()
Ja też mam. Lidla 1 jedną małą paczkęNa poczatek mam lidlowskie,jeszcze ich nie mialam, pozniej pewnie dada ,bo jakos z pampersami nie chce ryzykowacjak lidlowskie sie sprawdza to beda lidlowskie
![]()
Jestem zaA z tym MOPsem i becikowym dowiedzieliśmy się od kilku osób, które już maja większe dzieci i pracują również w Niemczech, ze oni normalnie dostali becikowe, ponieważ dali zaświadczenie o tym, ze są bezrobotni w PL i wtedy pod uwagę brane są tylko zarobki kobiety dzielone na ilosc osób. Tak pewnie niektórzy pomyślą, ze to kombinowanie, ale niech mi ktoś powie czy nasz cudowny kraj nie okrada nas ciagle? Nawet jak auto kupiliśmy za 7500 zł to Pani w urzędzie skarbowym wyceniła jego wartość na rzekome 14 tys i trzeba było 2 % od tego zapłacić. Kij z tym, ze auto było za 7500, a nie 14000.. a nie wspomnę już o tym ile każdy z nas wydaje na wyprawkę dla dzidzi, na remonty, na leki, na lekarzy prywatnie teraz itd a oni będą żałować 1000 zł jednorazowo i to jeszcze trzeba się prosić i płaszczyć. Także pisze dla tych, którzy tez maja podobna sytuacje i zarobki gdzieś za granica [emoji5]
Tez mam rozm.1Ja też mam. Lidla 1 jedną małą paczkęzobaczymy [emoji14] czy te lupilu dobre. Przede wszystkim chce je porównać z oryginalnymi. Ale ja mówię z tych zielonych pampers przy synu byłam bardzo zadowolona.
Te z Lidla teraz mnie wyszły 34gr /szt (24 szt za 7.99 zł ) a z pampersa 35 gr( 144 szt za 49.99 zł ) także mówię tutaj cena świetna za pampersy
Zobacz załącznik 854730
Ja też uważam że póki można brać tym bardziej dla dziecka to brać...Jestem zakraj nas okrada, a my nie mozemy.. tez pewnie bysmy kombinowali
![]()
Calkowicie sie z Toba zgadzam..Ja też uważam że póki można brać tym bardziej dla dziecka to brać...
Tym bardziej że nigdy wcześniej, ani później kraj kasy od tak o nam nie da.. tylko my musimy wkładać.
Podatki od dochodów, podatek wliczony z cenę produktu który kupujesz, kupujesz los na loterii to cena też opodatkowana, wygraj coś to odprowadzasz 10% podatku od wygrsnej...
ZUS, składki które są odbijane od kwoty brutto dochodów?? Przecież jaka to duża część wynagrodzenia... W tym składki ZUS ... A koniec końców wizyty prywatne, badania prywatnie .
Można by tak zliczać.