Maljan
Fanka BB :)
Hahaha okDla mnie małe to te około 20 kilka sztuk. 40 to już takie średniea powyżej tych 70-80 to już duże [emoji14] ale każdy ma inne 'pojecia' wielkości
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hahaha okDla mnie małe to te około 20 kilka sztuk. 40 to już takie średniea powyżej tych 70-80 to już duże [emoji14] ale każdy ma inne 'pojecia' wielkości
![]()
Dziewczyny do szpitala bierzecie body z długim czy krótkim rękawem czy taki i taki?![]()
Otóż to mam takie samo zdanie .. mi przekroczy o około 100zl i nie dostanę na pierwsze dziecko , a taki gość tutaj od nas ma 6 dzieci , dochody ogromne podejrzewam że grubo ponad 15tys i na 5 dzieci bierze 500plus. Oczywiście się mu nie dziwię bo się mu należy tylko tu już błąd od strony państwaAle tu ja np nie kombinujedochodów nie mam bo mam zawieszona działaność
a to co mąż ma na umowie to nie przekracza nam progów
tym bardziej nawet jak się mała urodzi
bo mimo że dostane Kosiniakowe to dochód będzie dzielony na 4 osoby już wtedy
![]()
Pewnych rzeczy się nie przeskoczy tym bardziej jak się ma umowy o pracę no bo jak...
A właśnie progi na zasiłki są tak śmiesznie niskie że masakra...
Jak dla mnie to skoro jest próg na pierwsze dziecko to i na kolejne powinny być jeśli chodzi o 500+.
Bo są osoby które zarabiają na prawdę bardzo bardzo fajnie a mają trójkę dzieci i dostają jeszcze 1000 zł dodatkowo. A są tacy co przekroczą próg o kilka złotych, a mają jedno dziecko i co ? Szału z kasą w domu nie ma, ale już kasy nie dostaną...
Dlatego skoro są ograniczenia na pierwsze dziecko to i na każde kolejne powinno być a np podniesione progi. W porównaniu do tego co jest teraz. W tedy Ci którzy szału nie mają z kasą a mają jedno dziecko kasę dostaną bez problemu , a Ci 'najbogatsi' nie dostaną no to 'nie potrzebują'. Są ludzie bardziej potrzebujący. No ale. Fajny pomysł mieli z tym programem, ale nie do końca dobrze przemyślany.
Ja biore tylko na wypisDziewczyny do szpitala bierzecie body z długim czy krótkim rękawem czy taki i taki?![]()
Mi pewnie tez przekroczy o kilka zl na pierwsze :/Otóż to mam takie samo zdanie .. mi przekroczy o około 100zl i nie dostanę na pierwsze dziecko , a taki gość tutaj od nas ma 6 dzieci , dochody ogromne podejrzewam że grubo ponad 15tys i na 5 dzieci bierze 500plus. Oczywiście się mu nie dziwię bo się mu należy tylko tu już błąd od strony państwa
Mogliby dać albo wszystkim albo kryteria dochodowe na kolejne dziecko też .. oj możemy tak gdybać a i tak nic z tego![]()
I ja mówię tylko o ubranku na wyjście. Na pobyt w szpitalu nie muszę nic braćRaczej z długim![]()
To weź i takie i takie. Nigdy nie przewidzisz pogody. A w szpitalach na oddziałach z noworodkami grzeją na potęgę. Jak syna w 2014 roku urodziłam w lipcu to było tak gorąco, że jakbym miała z długim rękawem to by się ugotował.U mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko swoje , ich tylko rożki/kocyki![]()
Oczywiście. Bo teraz dzieci są dzielone na 'lepsze' i 'gorsze'. Moja siostra też 500+ nie dostaje. Jest w gimnazjum bo liczy się rodzicom jako pierwsze dziecko , a nie trzecie [emoji23] no to że ja się im nie liczę no to oczywiste, bo mam swoją rodzinę itp. ale np brat. Studiuje, ale jest nadal na utrzymaniu rodziców. Jak inne zasiłki są np do 25 roku życia , tak 500+ nie. I rodzice mają na utrzymaniu dwójkę dzieci, a według państwa mają jedno [emoji23] no litości [emoji23]Otóż to mam takie samo zdanie .. mi przekroczy o około 100zl i nie dostanę na pierwsze dziecko , a taki gość tutaj od nas ma 6 dzieci , dochody ogromne podejrzewam że grubo ponad 15tys i na 5 dzieci bierze 500plus. Oczywiście się mu nie dziwię bo się mu należy tylko tu już błąd od strony państwa![]()
Mogliby dać albo wszystkim albo kryteria dochodowe na kolejne dziecko też .. oj możemy tak gdybać a i tak nic z tego![]()