vihrea
Fanka BB :)
SuperMój nie widzi problemu w zabawie różowymi zabawkaminawet miał fazę na wózek dla lalki [emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SuperMój nie widzi problemu w zabawie różowymi zabawkaminawet miał fazę na wózek dla lalki [emoji23]
A może ona liczy wg miesięcy ksiezycowych?Aaa i ja jeszcze pytanie/newsa mam.
Moja teściowa-pielęgniarka wszystko oczywiście wie najlepiej. W lab babki mówią mi,że hemoglobine mam za niską w ciąży,ona ze mam ją ok i to nie jest problem. Ale ostatnio powiedziała mojemu niemezowi,ze ciąża trwa 42 tygodnie. Zdębiałam. Szukałam w internetach,sprawdzalam w aplikacji i nic o tym nie ma.
Powiedzcie mi,slyszalyscie taką teorie?
Cos jej sie pomylilo. Ty to masz dystans do jej gadania, ale biedni pacjenci moga czuc sie skolowani...Oj to może i tak,ale jej się nie zgadzał moj tp,ze to jeszcze za wcześniej na poród![]()
Laski powiedzcie mi macie wypłaty z Zusu? Ja na zwolnieniu od końca lutego i zawsze wypłata do 10 go od pracodawcy, a to ogromna firma. Nie to ze narzekam ale myślałam i się nastawialam, że będę czekala na kasę z zusu
Ja że jakimś cudem coś wyrośnie hahahamam dokładnie tę sama cichą nadziejęmoże do połówkowych "odpadnie"
![]()
Albo jakieś inneA może ona liczy wg miesięcy ksiezycowych?
Właśnie w ciąży ten dystans się zmniejszył i zaczęła mnie mocno drażnić,co mnie martwi bo męczy mnie to gadanie i czuję,że w końcu mnie poniesie... Nawet coś ostatnio powiedziałam jej na przekór,też jak nie jaCos jej sie pomylilo. Ty to masz dystans do jej gadania, ale biedni pacjenci moga czuc sie skolowani...
dzięki za przypomnienie, coś tam wygrzebałam :Niezle, skalpela bym sie bala, ale zobacze ta angelike, siedze na tym L4 i czuje ze niefajnie sie zastalam, przydaloby sie wzmocnic kregoslup i ogolnie bardziej sie rozruszac. Wiem, ze sa jakies Mamy po fizjoterapii, podpowiecie jakis fajny, bezpieczny zestaw cwiczen przygotowujacy nasze cialo do ciazy i porodu? Ktoras z dziewczyn pisala tez ze wrzuci cos o cwiczeniu kegla. Bylabym bardzo wdzieczna[emoji5]
Właśnie ta Angelikę pióro któraś z dziewczyn mi tu podpowiedziała i mi się spodobało. Skalpel robiłam długo przed ciążą i poszlo w miarę naturalnie ale zamieniam z tym drugim treningiem żeby nie było zbyt ciężko. Jeśli chodzi o mięśnie Kegla to wzięłam taki 20 minutowy trening z YouTube i robię codziennie i też ok [emoji6] natomiast według mnie wiekszosc z tych ćwiczeń na mięśnie Kegla to zwykła joga, chodziłam dość długo wiec też poszło naturalnie, polecam. Fajne, delikatne, pomagają się odprężyć.Niezle, skalpela bym sie bala, ale zobacze ta angelike, siedze na tym L4 i czuje ze niefajnie sie zastalam, przydaloby sie wzmocnic kregoslup i ogolnie bardziej sie rozruszac. Wiem, ze sa jakies Mamy po fizjoterapii, podpowiecie jakis fajny, bezpieczny zestaw cwiczen przygotowujacy nasze cialo do ciazy i porodu? Ktoras z dziewczyn pisala tez ze wrzuci cos o cwiczeniu kegla. Bylabym bardzo wdzieczna[emoji5]
Ze starszymi panami tak jest. Dziadek mojego męża tez nie "uznaje" dziewczynek. Chłopak to chłopak.
Super! Dzięki za podesłanie. MDM to mięśnie dna macicy? Ja mam problem widzę, żeby pośladków przy tym nie spinać :-)dzięki za przypomnienie, coś tam wygrzebałam :
Prawdy i mity na temat ćwiczeń
1. Nigdy nie zatrzymuj strumienia moczu w czasie mikcji !
2. Ćwicz tylko na wydechu (mniejsze obciążenie MDM).
4. Nie napinaj pozostałych mięśni (zwłaszcza pośladkowych)
5. Zacznij od niskich pozycji (leżąca, siedząca, stojąca). Napinaj z różną siłą na 30%, 50 %. 70% i 100%.
7. Nie przeciążaj- max 5 minut
8. Pamiętaj o relaksacji MDM
Siadając „okrakiem” na zwiniętym w rulon ręczniku rozciągamy mięsień poprzeczny powierzchowny i mięsień poprzeczny głęboki krocza.