reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A ja zapomniałam nie wiem, pochwalić się?
Moje dziecko młodsze przytula się do mnie jak mała przylepa i wczoraj tak przytulił się do brzucha, uchem. Po chwili podrywa głowę i mówi, że słyszy serduszka dziewczyn :D Ciekawa teraz jestem czy to prawda, podobno się da usłyszeć. Z drugiej strony czytałam kiedyś, że to mit i trzeba mocno się postarać, a ja dodatkowo do szczuplaczków nie należę :)

Moja 4 latka też często się przytula i całuje brzuszek. Ostatnio podniosła mi bluzkę patrzy i spytała się czy Piotruś na nas patrzy przez pępek☺

Mam nadzieję że tak :D mam plan trzymać tam np czyste pieluszki żeby było pod ręką , pojedyncze pampersy by nie chodzić do szafy , waciki do wycierania pupki czy nawet mokre chusteczki :)
A no właśnie. Tym bardziej, ze jak na razie nie planuje kupowac komody do sypialni a tak to bym po wszystko musiala do lazienki latac :)

Śliczne imię ❤️ mojego brata córka tak ma na imię :)
Tak, nie zajmuje dużo miejsca i na początek nawet z lozka nie musisz wstawać żeby przebrać czy nakarmić :) jak bym miała więcej miejsca w pokoju to równie bym takie kupiła bo bardzo mi się podobało. Później byłam napalona właśnie na kołyskę/kosz Mojżesza ale w końcu kupiliśmy łóżeczko :) szkoda , że nie przemyślałam i nie kupiłam łóżeczka - tapczaniku :/
62 i 68 układam normalnie ale 56 raczej w kompletach :) będzie mi szybko ubrać a nie przy placzacym dziecku szukać spodni do pary :D
Dziękuje ❤️ U mnie w rodzinie tez już jest Lena, kuzynka ma tak na imię. Ale mamy duża rodzine, wiec ciężko jest nie powtórzyć. Nie przy przejmuje się tym w każdym bądź razie ;)
I tak tez chyba zrobimy w tej sypialni. A jeśli chodzi o łóżeczko to kupimy bez funkcji późniejszego łóżka, bo po pierwsze nie wiadomo czy to będzie pasować. To już lepiej kupić chyba później normalne łóżko. A po drugie to mam nadzieje, ze łóżeczko przyda się jeszcze dla kolejnego dziecka, w przyszłości :D

Zamówiłam pieluszki tetrowe droższe i powiem wam że widać sporą różnicę w porównaniu z tymi z Pepco np [emoji14]
Tak samo zamówiłam droższe flanelowe i to jest jak kocyk milusie i dość grube. Nie wiem czy nie będę tym maluszka przykrywać jak będą upały [emoji33]

No i organizer na łóżeczko :) urzekły mnie te sowy Zobacz załącznik 857759
Tez mam flanelke jedna i faktycznie jest jak kocyk fajne takie do przykrycia.. :p
Super ten organizer.. wczoraj nad tym myslalam i stwierdzilam ze by mi sie to tez przydalo :p

Ja kupie dosłownie pare sztuk 56, moja koleżanka urodziła chłopca 58cm i w 56 wchodził, zalezy gdzie kupione, są rozne rozmiarówki. Resztę 62-68 mam :)
Nie wiem czy któraś z Was jest na fb w grupie sierpniowych mam, wczoraj dziewczyna urodziła chłopczyka w 25tyg, mały leży w inkubatorze [emoji177] cud, oby wyrósł na zdrowego chłopczyka[emoji177]
Ja dzisiaj mam wizytę bo niestety po luteinie przyplątała sie jakas infekcja, ból straszny, mam nadzieje ze z szyjka będzie lepiej jak nie gorzej [emoji32] dzisiaj zaczynam 28tydz i stwierdzam ze sie sypie [emoji23] wszystko boli, napady płaczu, spac nie mogę - dramat [emoji3]
Miłego dnia dziewczyny!

Boziu takie maleństwo.. oby było w dobrych rękach bo to jeszcze tak wcześnie.. nie wyobrażam sobie jakie nerwy czekają teraz rodziców..

A Ty się trzymaj. Hormony szaleją i psychika nam nieraz szwankuje. Mam nadzieję, że infekcja Ci szybko minie.

reklama
@Gienio dzis dotarla przesylka, dziekuje :* jest przesliczne ❤❤❤❤❤
I jak na 56 to nie jest takie male.. powiem ci ze z tego rozm. mam mniejsze..
IMAG5451_1.jpg

Załączniki

• IMAG5451_1.jpg
    IMAG5451_1.jpg
    614,4 KB · Wyświetleń: 455
Do góry