reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczynki troszku mnie nie było ale po prostu brak czasu (remont,działka itd itp)
Jestem po wizycie u diabetologa (wtorek)zleciła dietę dała glukometr i do dzieła najgorzej że słodkiego nie można buuuu no i trzeba pilnować tych por posiłków ale cóż czego nie robi się dla maluszka
Dała mi Tardyferon 1x1 bo hemo 11.3 i zleciła pakiet badań m.in witam D3 Fe tarczycowe (leczenie sie)i jeszcze wiele innych bo stwierdziła że chce mieć u siebie aktualne więc nawet dobrze bo będę u giną i u niej pod stałą kontrola.
Dziewczyny z cukrzyca jaka macie normę( od lekarza )cukru po godz ???bo mi wpisała 140 i tego mam pilnować a i jeszcze te ciała ketonowe badam 2x dziennie.Więc troszku muszę się organizować żeby to wszystko miało ręce i nogi

reklama
Był jakiś konkretny powód porodu tak wcześnie? W liście wyprawkowej napisałam sobie kartę pamięci do telefonu dodatkowo[emoji16][emoji23]Koniecznie ci musi zmienić dawkę euthyroxu[emoji4] ja w lipcu będę mieć zmienianą na "stara", bo za szybko mi spada tsh. A teraz biorę 125.
Dobrze, że nie masz cukrzycy[emoji16]

Z tego co widziałam, to dziewczyna pisała ze podejrzewają ze z powodu infekcji pochwy lub pęcherza.

Ja robię sobie urlop od forum do poniedziałku lub wtorku.. Już mam cały wczorajszy dzień do nadgonienia a dziś też się nie zapowiada żebym miała choć chwilkę wolnego czasu.
Pochwalę się że miło mnie wczoraj zaskoczyli sąsiedzi. Bo u nas jest tradycja że kołacza weselnego się niesie po sąsiadach i w niedziele nieśliśmy i wczoraj jedni sąsiedzi przyszli z prezentem dla nas. Dostaliśmy zestaw lampek do wina i szampana oraz 2 komplety szklanek do whisky - jak dla mnie super bo swojego kompletu jeszcze nie mam :)
Zdam wam relację w przyszłym tygodniu jak poszło :D

Powodzenia na wizytach i badaniach! :):)

Oj ja też chodziłam po sąsiadach z kołaczem. Jakby to wczoraj było.. a tu już 7 lat minie w sierpniu ☺
To życzę Państwu Młodym żeby został Wam w pamięci każdy szczegół z tego wyjątkowego czasu. Cieszcie się tą chwilą i przenieście jej magię na całe Wasze dalsze wspólne życie ☺

Czekamy na zdjęcia ☺ ?

Hejo.. kurcze, mala sie dzis w nocy chyba z kims bila tam w brzuchu.. bo caly mam pokopany.. :) ostatnio jest bardzo zywiolowa ;) do tego boli mnie w krzyzu.. snil mi sie dzis prehistoryczny indyk z kłami i mnie gonil az trafilam do jakiegos gospodarstwa,gdzie stal wielki owlosiony prehistoryczny łoś z ogromnym porozem.. a na koncu jechalam rowerem i wlecialam w ogromna dziure i urodzilam tam.. :surprised:
U mnie tez szaro i zimno.. choc powietrze przyjemne ;) ale nie chce sie nigdzie isc przez taka pogode..
Ale masz sny[emoji16][emoji23]
Na ich stronie też tak pisze jak ty napisałaś [emoji2]

Oh mam zachciankę na chałkę z dżemem i mlekiem
A ja bym zjadła chałkę z kakao[emoji16]
No to super![emoji16]
Zamówiłam pieluszki tetrowe droższe i powiem wam że widać sporą różnicę w porównaniu z tymi z Pepco np [emoji14]
Tak samo zamówiłam droższe flanelowe i to jest jak kocyk milusie i dość grube. Nie wiem czy nie będę tym maluszka przykrywać jak będą upały [emoji33]

No i organizer na łóżeczko :) urzekły mnie te sowy Zobacz załącznik 857759
Śliczne te rzeczy[emoji7]

Mam nadzieję że tak :D mam plan trzymać tam np czyste pieluszki żeby było pod ręką , pojedyncze pampersy by nie chodzić do szafy , waciki do wycierania pupki czy nawet mokre chusteczki :)

Ja kupuję taki bo będzie wisiał pod ręką od razu obok przewijaka na łóżeczku ale te materiałowe są ładniejsze :)
Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png
    92,7 KB · Wyświetleń: 366
To ja kończę 30 w sobotę i chyba jeszcze nie jest ze mną tak źle. Ale wzięłam sobie do serca nakaz lekarza i na prawdę zaczynam się czuć jak babcia 80-letnia chwilami :D
O jej, 25 tydzień to malusi. A ile wazyl ?
No to widzicie. Dzieci się rodzą w takich wczesnych tygodniach a mój były lekarz by mi dziecka nie ratowal w skończonym 28.. porażka. A najgorsze , że dowiedziałam się ostatnio , ze przechodzi na ordynatora do tego szpitala gdzie ja chce rodzić.. i obawiam się , że trafię na niego podczas porodu..

Mnie chyba ta informacja o szyjce skracającej sie tak rozłożyła, na szczęście jestem po wizycie i szyjka sie ogarnęła, mam na razie odstawić luteinę bo grzybek atakuje. Mała ułożyła sie głową w dół, ciekawe czy tak zostanie [emoji848]
Maluszek straszny, nie podała wagi, ani żadnych szczegółów tylko tyle ze na chwile obecna jest okej, ale może cos dopiero wystąpić po 10dobie.. oby wszystko było dobrze [emoji177]

reklama
Dziękuje ❤️ U mnie w rodzinie tez już jest Lena, kuzynka ma tak na imię. Ale mamy duża rodzine, wiec ciężko jest nie powtórzyć. Nie przy przejmuje się tym w każdym bądź razie ;)
I tak tez chyba zrobimy w tej sypialni. A jeśli chodzi o łóżeczko to kupimy bez funkcji późniejszego łóżka, bo po pierwsze nie wiadomo czy to będzie pasować. To już lepiej kupić chyba później normalne łóżko. A po drugie to mam nadzieje, ze łóżeczko przyda się jeszcze dla kolejnego dziecka, w przyszłości :D
Pewnie , że się nie przejmujcie :)
Jak bym tak miała patrzeć na innych z rodziny to bym nie mogła dać na imię córce Alicja. nigdy wcześniej nie słyszałam , żeby ktoś tak chciał dać dziecku na imię. Od kad jestem z Kamilem , zawsze rozmawialiśmy , że jak będziemy mieć córeczkę to damy jej na imię Alicja po mojej śp.babci , dla mojej mamy to bardzo dużo znaczy bo straciła swoją gdy jeszcze nie miała nawet 18 lat.
Jak się sisotra dowiedziała że jestem w ciąży to aż ja dusiło z nerwów , żebym tylko nie miała córki bo jej imię zabiorę xd.
Nagle daleka kuzynka , że jej imię zabrałam. No ludzie ... Nawet miałam sporą kłótnie z siostrą bo poprzednie dziecko które straciłam , ( nie znaliśmy płci ) mieliśmy nazwać Alicja gdyby okazało się dziewczynką. I też został taki sentyment. Na początku tej ciazy siostra zapowiedziała , że jak nie będziemy mieć córki to i imię nam przepadnie bo ona tak da w przyszłości..
Powiedziałam jej , że mogła by sobie darować nawet ze względu na moje stracone dzieciątko.. to odpowiedziała że kto pierwszy ten lepszy.. eh. Dlatego i Wy nie patrzcie na nikogo. To Wasze dziecko i Wasza sprawa jak dacie na Imię :):*

Do góry