reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
K będzie 30czerwca i odrazu idziemy zamówić , a czeka się 4-6 tygodni i boje się , że gdybym urodziła wcześniej to nie będziemy mieć nosidełka i nie puszcza mnie do domu. bo podobno takie przepisy są ?

No ciężko jest :( ale będzie się starał , żeby byc trzy tygodnie tam i tydzień w domu. A jak przejdzie do lepszej firmy to 10dni tam i 4 w domu. Przynajmniej nie będzie płacił za droge , a jeszcze od kilometra będzie dostawał kasę i za rozłąkę ze mną też. Będę ubezpieczona z dzieckiem u niego, będziemy dostawać pieniądze na dziecko itp. na razie ma warunki do dupy.. ale jakoś się musimy przemeczyc.

O pudełka identyczne jak z Ikei ale kupione na allegro Ci chodzi ? Jeśli tak, to ja takie mam. One są też z Ikei tylko sprzedają je drożej o parę złoty inni sprzedawcy.

Będzie dobrze :**

Ważne , ze żelazo się podniosło w końcu :*
Szkoda , że odwołali Ci badanie i że teraz będziesz musiała za nie płacić.. ale może uda Ci się znaleźć gdzieś nie drogo :)
Śliczny brzuszek [emoji173]️

To zazwyczaj jest tak , że w drugiej ciąży brzuch jest większy a ty masz na odwrót.
Ale nie masz się czym przejmować, rozmiar brzucha nie odzwierciedla stanu ciąży i zdrowia dzidziusia :* trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :blink:
No to jak zamówicie 30 czerwca i będziecie czekać 4-6 tygodni to przecież nawet jak urodzisz w terminie swoim, to może wózka jeszcze nie być. To może zamów ty sama wcześniej a z nim tego 30 czerwca odbierzecie?

Dziewczyny muszę się wam pochwalić ..
Mój mąż dzisiaj chyba pierwszy raz zrobił obiad dla mnie . Kurde mile to a widzę że on też dowartościowany :)
Zaserwował mi gulasz z bananami . Chyba musi mi się libido na wieczór podnieść żeby chciał więcej gotować :D
Nie oceniam jak to wygląda ale smakuje pysznie
IMG_20180518_150929.jpg

Załączniki

• IMG_20180518_150929.jpg
    IMG_20180518_150929.jpg
    52,5 KB · Wyświetleń: 365
A moj tak robi zlosliwie bo lubi patrzec jak sie wkurzam.. ;) tzn nie gada na portalach czy cos ,tylko opowiada o kolezankach z pracy.. a mi to w sumie tito ;) wiem ze mnie bardzo kocha, a mowic to sobie moze [emoji14] chociaz czasami dostanie kuksanca w ramie [emoji14] ale my to traktujemy zabawnie ;)
No to moj wlasnie tak samo [emoji14] raz pokazalam zazdrosc i mu sie spodobalo. Mówił: jak jestes zazdrosna to znaczy, ze jeszcze mnie kochasz. Pfff

Ja tez miałam glupi sen że mąż pisał z jakałs na portalu randkowym czy czymś i ja to zobaczylam, a to potem że gdzieś byliśmy i odjechał i mnie zostawil.. Jak się obudzilam to taka byłam zła na niego jakby to naprawdę zrobil :D często mam takie sny albo że mnie zostawia albo zdrady :(
Ja takie sny miałam przed ciążą. Teraz się nie zdążą. I dobrze, bo ja zawsze zazdrosna byłam i te sny tylko to podbijały :/
U mnie chyba real sie przekłada na takie sny, jestem bardziej zazdrosna niz kiedys a moj specjalnie mi na zlosc robi i sie chwali, ze np jakas sasiadka do niego zagadala albo jest wyjatkowo mily dla bab. I bez roznicy mi w jakim wieku babki... on sie cieszy a mi cisnienie skacze :/
To nie fajnie się zachowuje... Zrób mu tak samo , ciekawe jak się będzie czuł ..

Ja ostatnio mojemu zrobiłam mega aferę , nie odzywałam się pół dnia. A on zadowolony, cieszył się , że tak go kocham i udowodniłam mu poraz kolejny , że mi na nim zależy XD
Jest taka dziewczyna w housie, która strasznie działa mi na nerwy. Znaja się z czasów szkolnych ale nigdy nic między nimi nie było. Jest tak niska , że mogłaby mi pasek od spodni zębami zapinać i nie świeci uroda jakoś bardzo ale brzydka też nie jest.
Jak idę sama lub z kimś na zakupy to nie podejdzie ale jak już wchodzę z K coś obejrzec, czy kupić to jak by sraczki dostała i leci odrazu. Nie da nam nic pooglądać, rozejrzeć się tylko odrazu stoi i chce wielce pomagać... Jakoś ja znosiłam ale ostatnio myślałam , że już jej coś zrobię. Ledwo weszliśmy do sklepu , podeszliśmy pod wieszak z koszulami , już sięgnęłam żeby pokazać kolor Kamilowi a ona już stoi. I pyta jaki rozmiar podać. Miałam jej powiedzieć , że sraki. Ale opanowałam się , wkurzona odwróciłam i poszłam oglądać swoje. Mój pytał z daleka czy ta ładna czy tamta, miałam krzyknąć że nich ci tamta dobierze jak już stoi i czeka. Ale kiwnelam głowa i poszłam dalej. Nie ma go i nie ma więc idę pod szatnie. Patrze , a ta zdzira pod jego przebieralnia stoi jak pies. Gdzie inne też były zajęte i do nikogo nie podchodziła pomagać. Spojrzałam na nią krzywo i sobie poszła. Siadłam i czekam a ona co chwila zaglądala czy już wyszedł czy nie. W końcu za 5 razem spytała czy pasuje to odpowiedziałam że jeszcze nie widziałam... I już więcej nie przyszła. No żałuję że jej nie zwróciłam uwagi, ale poczekam na kolejną sytuacje...
Sorki za opowieść haha ale chyba musiałam to z siebie wylać jak już jesteśmy w tym temacie :laugh2:

reklama
Super!!! Zdolny kucharz :D a co oprocz tych bananow tam jest? :p
To się robi tak że smaży się kurczaka( pieprz sól papryka ostra i slodka ) z cebulką , dodaje się kostkę rosołowa i dusi a później dodaje się banany dojrzałe i dużo przyprawy curry i łyżkę przecieru pomidorowego . Mi to bardzo smakuje takie ostro słodkie :) i lubimy curry
Ale nie powiem jak pierwszy raz byłam na obiedzie u teściowej i ona mówi że ' gulasz z bananami ' to na samą myśl chciało mi się rzygać :D ale jak spróbowałam to przeszło :)

Do góry