reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze dziś poruszalyscie temat zazdrości i podrywania naszych facetów. Przyszli znajomi i dziewczyna kolegi cały czas przychwala mojemu mężowi wręcz robiła jakieś śmieszne zaloty . Powiedziała mu nawet że jest przystojny i że by się zamieniła [emoji33] ale jakoś mnie to nie rusza powiem wam , nie wiem czy dlatego że wiem jakie mąż ma wartości czy co .. będę się z niego śmiać i tyle :D bardziej współczuję koledze .. [emoji848]
Moze faceci, ktorzy spodziewaja sie dziecka sa bardziej atrakcyjni? [emoji14] dla mnie zawsze facet, ktory mial dziewczyne czy zone byl skreslony. Nie wiem co takie dziewczyny maja w glowie...

reklama
Ja bym miała oko na tę pannę. Męża możesz być pewna ale jak się taka przyczepi to może być różnie. Mój kuzyn poszedł w długą właśnie z dobrą koleżanką obojga. Najlepiej że tamta zaszła w ciążę zanim żona urodziła ich dziecko. Potem był rozwód, teraz ma już drugie z tą nową. Najgorsze , że w ogóle nie utrzymuje kontaktu z córką z małżeństwa. Płaci tylko alimenty. Uważa że jej nie chciał i nie będzie jej odwiedzał. Dziecko nie zna ojca bo tatuś ma nową rodzinę. Wypiął się na nią. Mój rozum tego nie jest w stanie ogarnąć. Jak można kochać tylko dwoje dzieci z nowego związku a pierwszej córki nie..
Ostatnio znów się dowiedziałam, że znajomi którzy mieli w przyszłym roku brać ślub rozstali się bo za chłopaka się wzięła ich wspólna koleżanka.
Także Ty lepiej miej oczy i uszy otwarte. Bo facet to jest tylko facet. A jak się taka lafirynda trafi to lepiej uważać.
Tak oczywiście masz rację że facet to tylko facet :) i normalnie jakby to był ktoś z bliskiego otoczenia to może bym się przejęła ale my się widujemy dosłownie raz na rok, nie mamy z nimi kontaktu bliskiego także okazja na ich kontakt będzie za rok ale wątpię żeby kolega dalej z nią był . A oprócz tego mój to on woli całkiem inny typ kobiet .. na pewno nie wulgarne i pluderyjne. Jakby to była dziewczyna o złotym sercu , wstydliwa to może bym się poczuła zagrożona :D
Moze faceci, ktorzy spodziewaja sie dziecka sa bardziej atrakcyjni? [emoji14] dla mnie zawsze facet, ktory mial dziewczyne czy zone byl skreslony. Nie wiem co takie dziewczyny maja w glowie...
O tak mój szczególnie jest bardziej atrakcyjny w ciąży .. jak musi wszystko robić i nie ma czasu się ogolić :D
Co do tej dziewczyny ona jest młodziutka . Nie ma jeszcze dwudziestu lat . I jest taka głupiutka .. pyta się mnie czy mi Wojtek zabrania pisać z chłopakami na czacie bo ona potrzebuje poznawać nowych ludzi a facet jej broni .. a skad ja wiem czy mi broni ?? po jakiego grzyba miałabym to robić ? :D niestety znam kilka pan co dla nich jeśli facet ma obraczke to wyzwanie.. głupie pipy [emoji317][emoji317]

Ło. Ale pychotka [emoji173]️

Mam nadzieję , że będzie dobrze :( a nie ma lodów jakiś nie na bazie mleka krowiego ? :oops:

No troszkę.. ale tam są cienkie sweterki, grubsze sweterki, bluzy, polarki , cienkie kurteczki , grube kurtki, kombinezony na zimę itp. Mam nadzieję , że się przydadzą :D u siebie będzie miała swoją szafę więc porozwieszam wszytko inaczej, będe przynajmniej widziała w czym jeszcze nie była :D

Zadzwonić ?
Ja miałam nie dzwonić , byłam przeciwna przychodzenia obcej kobiety bo niby o czym ja mam z nią rozmawiać. Ale jak ja poznałam w szpitalu to okazała się super babką. Pogada, wytłumaczy, uspokoi. Posłuchamy serduszka małej i będzie sprawdzała mi ten brzuch, czy nie twardnieje , będę spokojniejsza na pewno :)

Wasze dzieciaczki też takie wstydliwe ?:laugh2:
Tak się rusza, że całym brzuchem kołysze . Jak by normalnie pupa jeździła w te i spowrotem :D a jak chce nagrać to nagle koniec.. albo jak odslonie bluzkę to też nagle spokój.. w końcu nie będę miała żadnej pamiątki z jej wybryków w czasie pobytu w brzuszku :sorry2:
U nas na odwrót . Młoda wiecznie się w tym brzuchu tłucze (mimo że łożysko na przedniej ścianie).
Dziewczyna mojego brata mówi, że jak się we mnie wda to będzie lepsza agentka niż syn [emoji23] no i może coś w tym jest

Ja lubie takie polaczenia ze slodkim. Kiedys jadlam pizze z szynka, bananem, ananasem i curry. Byla przepyszna. A ostatnio zamowilam z restauracji piers kaczki w sosie czekoladowym :D nie wspominajac o oscypku z zurawina w ostatnim czasie. Lasuchy tak maja, wszystko co slodkie wejdzie :D
Pieczony oscypek z konfiturą żurawinową [emoji7][emoji7][emoji7]
Albo sałatka z kurczakiem, ryżem, kukurydza, ananasem, majonezem i curry [emoji7] chyba dzisiaj zrobię

Moze sie odwidza.. ale lubie nabial.. maslo.. mleko.. j.naturalny.. kefiry.. :( i co mam kupowac bez laktozy? Mam uwazac na produkty bo wiele zawiera laktoze? Ech.. do dupy.. :(
Niestety na razie nic innego Ci nie zostaje. Ale skąd wiesz że laktoza a nie BMK ?
Sprawdzaj składy. Jest duże prawdopodobieństwo że po ciąży Ci przejdzie.
Te alergie które często w ciąży wychodzą to i po ciąży przechodzą. Więc na razie bez stresu.
No i na początku to przeraża, ale syn 14 miesięcy miał nietolerancję na Białko mleka krowiego i powiem Ci szczerze, że jak już się przyzwyczaisz to łatwiej do tego podejść.
Np u mojego nawet herbatniki odpadały, część parówek bo zawierały serwatkę. A w serwetce od groma bmk.

Tak,tylko ja uwielbiam nabial.. :( bede musiala kupowac bez laktozy ,tylko czy to jest zdrowe? Bo to ludzki twór jest.. wiem ze mleko,smietanke,lody,nawet maslo.. ale nie probowalam z jogurtami naturalnymi ,kefirem.. ale to za pare dni zeby troche jelita odpoczely..
Ale skąd pewność że to laktoza a nie BMK ? [emoji14]
Jeśli BKM jest duże prawdopodobieństwo że po maśle 82% nic Ci nie będzie :)
Syn akurat z masłem problemu nie miał :) w sumie to praktycznie sam tłuszcz zwierzęcy :)

Właśnie zauważyłam że siara mi się puściła [emoji33]
Miałam pokarm odkąd syna urodziłam 3,5 roku b(mimo że syna karmiłam 15 miesięcy), ciąża zablokowała laktację, a teraz spowrotem się pojawia. Ale we wtorek zaczynamy 28tc więc w sumie żadna nowość. Z synem chyba coś podobnie miałam, a nawał pokarmu na 3 dobę po wstrzymaniu akcji porodowej w 34tc.

reklama
DZień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj pięknie wyszło słoneczko, a mnie na złość boli oko, a właściwie z tyłu oka, w głębi oczodołu, jest to u mnie nieuchronna zapowiedź migreny, na którą nie mogę wziąć moich tabletek :/ Do tego muszę wyjść na te słoneczko, a nie posiadam okularów słonecznych... A tak pięknie miało być.
A jak mnie łeb nie rozboli do wieczora, to z okiem do okulisty trzeba będzie drałować, bogi jak ja kocham lekarzy :/

Do góry