reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja brałam jedną tabletkę asparaginu, to magnez z potasem :)

A orientujesz się może czy mogę brać wszystkie tabletki magnezu na raz ? Biorę asparaginu 1x1 i 2/3x1 magneb6

Skurczy nie może być więcej jak 7-10. Ale jak masz raz w jednym raz w drugim boku to wydaje mi się , że to dzidzia gdzieś uciska :)

Zwykły :)

Śliczny :) mam podobny, to taka bardziej kołderka. Tylko ja płaciłam 70zl ..
Jak ze sklepu ❤️ cudenko :D
To ja wole magne b6 bo i tak już biore 2 razy dziennie potas to już wystraczajaco :)
To w sklepie kupowałas ten kocyk że aż taka różnica? A mozesz wstawić foto jak wygląda na zywo ? :)

reklama
Moim zdaniem Lena to już ma co druga dziewczynka, jakoś do mnie nie przemawia. A te drugie to jak dla mnie bardzo męskie imię. Ja bym może pomyślała na waszym miejscu coś w kierunku Alicja, Magdalena, Marita, Marika, Inez itd jeśli chcecie coś ładnego, oryginalnego :)
To Alicja to takie oryginalne imię ? :)
Dajemy po mamie mojej, planowaliśmy to już od 3 lat :)
Wow, przepiękny. Mega mieć taki talent. Nie myślałaś o tym żeby robić takie na sprzedaż? Założyć sobie stronek na fb albo instagramie i sprzedawać je?? :)
Popieram pomysł :tak:
A ja dziś leniwie, tzn nie wiem jak wy, ale mi się tak dobrze śpi, że potrafię od 23-24 do 9-10 spać hah. Oczywiście w ciągu nocy wstaje łącznie z 5 razy na siku, a najlepsze jest to, że to są takie w miarę stałe pory tzn przed spaniem, później 2,4,6 :D

Dlatego dziś szybkie wyjście z pieskiem, ogarnelam lekko mieszkanie tzn pozamiatałam, bo pełno nam się zbiera kurzu i sierści od pieska. Pomylam naczynia, zjadłam deser truskawki, arbuz i babeczkę i dziś biorę się za układanie mojej garderoby i prasowanie ciuchów, później po 14 wyjście z pieskiem, szykuje obiadek dla nas i czekam na Bartka :) on odpocznie, zje i idzie dalej się bawić tam w piwnicy, już dużo tam zrobił i będziemy tez znosić dziś w końcu wszystkie zimowe ciuchy, tzn kurtki grube, buty itd do piwnicy i w końcu łóżko-narożnik będzie puste całe i tam będę mogła wkładać pościel, jakieś koce czy ewentualnie rolki, które mam :D

Pozdrawiamy Was z Kornelią, ja już jakoś 60 kg na wadze, także rośnie nam ta córeczka jak na drożdżach :)

Zobacz załącznik 859606
Haha też mam takie pory !:D2,4 i 6 później 9 :D a ja ostatnio długo śpię, ciągle jestem zmęczona. Dzisiaj wstałam przed 13 :o

Ślicznie wyglądacie dziewczyny :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mam do Was pytanie o lewatywę czy będziecie kupowały i czy u Was w szpitalach się ja robi? W pierwszej ciąży miałam ale przyjechałam na porodówkę po 13 h nie jedzenia i położna powiedziała że nie trzeba i rzeczywiście nie było żadnych niespodzianek. Zastanawiam się jakie teraz są praktyki bo jednak trochę czasu minęło.
Miałam lewatywę. Nie musiałam nic kupować. Podały w szpitalu. Sama nic nie kombinuję

Jak już o rożkach mowa to ja mam taki dwustronny, co prawda ma ten materiał minky, ale można go dostosować do pogody tzn jak będzie upał to ta grubsza warstwa minky będzie na zewnątrz, a jak będzie już coraz chłodniej to minky w środku i tyle :)

Oprócz tego mamy kokon. Myśle, że przyda się do łóżeczka chociażby po to żeby dzidzia nie robiła tam wariacji i na początku czuła się pewniej, bezpieczniej i będzie leżała w tym to będę spokojniejsza, że nie uderzy się w szczebelki czy coś. A tez na łóżko sobie będę mogła ją w nim położyc, albo jak do teściów pojedziemy to wziąć i w tym będzie leżeć spokojnie lub na wyjazd do mojej mamy, który planujemy pod koniec października to będzie miała swoje posłanie do spania zamiast łóżeczka :) a usypiać ją będę mogła jeżdżąc po domu tam dziadka wozkiem, bo ma jakoś 120 m powierzchni mieszkanie także luzik :D wszystko już mam obmyślone, czasami przeraża mnie to jaka jestem zorganizowana hahah Zobacz załącznik 859617Zobacz załącznik 859618
Ale ładne :) ile daliście za ten kokon ?:)

Jeszzcze odebrałam moskitierie do wózka, prześcieradełko do wózka i pojemnik 180 ml do przechowywania mleka. I teraz moje pytanie, bo ten pojemniczek to taki malutki, są jeszcze większe typu 360 ml itd? Bo jeśli chciałabym dać teściowej małą na cały dzień to ile muszę pojemności mleka ściągnąć z piersi? Już na pewno wiem, ze jeszcze domowie jedno prześcieradło bawełniane do łóżeczka, jedno do gondoli na zmianę prześcieradełko i tyć pojemników na mleko więcej, ale nie wiem ile :(
Ja bym odciągnęła to 2-3 mniejszych. Osobne porcje

Mam do Was pytanie o lewatywę czy będziecie kupowały i czy u Was w szpitalach się ja robi? W pierwszej ciąży miałam ale przyjechałam na porodówkę po 13 h nie jedzenia i położna powiedziała że nie trzeba i rzeczywiście nie było żadnych niespodzianek. Zastanawiam się jakie teraz są praktyki bo jednak trochę czasu minęło.

Rodziłam 4 lata temu i nie kojarzę propozycji lewatywy. Ale jak odchodziły mi wody to wc już w szpitalu też zaliczyłam i organizm sam się oczyścił.

Ja brałam jedną tabletkę asparaginu, to magnez z potasem :)

A orientujesz się może czy mogę brać wszystkie tabletki magnezu na raz ? Biorę asparaginu 1x1 i 2/3x1 magneb6

Skurczy nie może być więcej jak 7-10. Ale jak masz raz w jednym raz w drugim boku to wydaje mi się , że to dzidzia gdzieś uciska :)

Zwykły :)

Śliczny :) mam podobny, to taka bardziej kołderka. Tylko ja płaciłam 70zl ..
Jak ze sklepu [emoji173]️ cudenko :D
Nie mam zielonego pojęcia. Najlepiej zapytać lekarza.

reklama
Do góry