reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny mam pewien problem. Jestem na metformaxie. Owu przyszła bardzo szybko bo zaraz po okresie. Była w 9-10 dzień cyklu (ten wtorek-środa) serduszkowaliśmy około 2-3 dni przed wtedy (zależy czy była we wtorek to wtedy 2 dni przed owu, jak środa to 3 dni. ) i dzień po owu. Nie spodziewałam się jej w ogóle i to moja pierwsza owu od dawna i boje się, że przegapiłam i jestem załamana. Miałam monitoring w czwartek 11 dzień cyklu i pęcherzyk był już zapadnięty. Myślicie, że jest szansa jakaś na ten cykl? 2-3 dni przed owu serduszkowanie? I dzień po? Mój narzeczony ma bardzo silne żołnierzyki [emoji17] Może coś się udało. Miesiączka ma być około 14 czerwca. [emoji45] Ktoś miał taką sytuację i udało się zajść czy nie ma szans? Pomóżcie! [emoji17][emoji17]

@Mami_ami jasne że jest szansa, nie musi być dokładnie w dzień owu. Plemniki poczekają, dzień po też jeszcze mogły zdążyć:) Powodzenia:)
Dziękuję za pocieszenie [emoji45][emoji17] Tak się cieszę na samą owu, płakałam strasznie bo nie mam swojej naturalnej [emoji17] i jeszcze bardziej było mi przykro, że mogłam przegapić

Dziewczyny mam pewien problem. Jestem na metformaxie. Owu przyszła bardzo szybko bo zaraz po okresie. Była w 9-10 dzień cyklu (ten wtorek-środa) serduszkowaliśmy około 2-3 dni przed wtedy (zależy czy była we wtorek to wtedy 2 dni przed owu, jak środa to 3 dni. ) i dzień po owu. Nie spodziewałam się jej w ogóle i to moja pierwsza owu od dawna i boje się, że przegapiłam i jestem załamana. Miałam monitoring w czwartek 11 dzień cyklu i pęcherzyk był już zapadnięty. Myślicie, że jest szansa jakaś na ten cykl? 2-3 dni przed owu serduszkowanie? I dzień po? Mój narzeczony ma bardzo silne żołnierzyki [emoji17] Może coś się udało. Miesiączka ma być około 14 czerwca. [emoji45] Ktoś miał taką sytuację i udało się zajść czy nie ma szans? Pomóżcie! [emoji17][emoji17]
Zawsze jest szansa:-) :) jeśli plemniki potrafią przetrwać kilka dni, tym bardziej jak mowisz, ze nasienie dobre. Trzeba cierpliwie czekac :rolleyes:

Dziękuję za pocieszenie [emoji45][emoji17] Tak się cieszę na samą owu, płakałam strasznie bo nie mam swojej naturalnej [emoji17] i jeszcze bardziej było mi przykro, że mogłam przegapić
Ja akurat jestem po serduszkowaniu, leżę z nogami w górze :laugh2: a tez wychodzi na to ze lada dzień owulacja, bo testy pokazują i czuje jajnik;) dodatkowo zaaplikowałam zelik i mam nadzieje, ze w koncu coś się ruszy:oops: bardzo bym chciała... No ale zobaczymy:happy2:

@ForgetMeeNot jak tam wczorajsza wizyta u endo? Co powiedziała na te pierwsze wyniki i na te obecne? Mam nadzieję, że wszystko ok :)

Nie miałam wczoraj jak napisać. Byłam u endo. Fajna babka i zna się na rzeczy. Zrobiła mi usg. Wyniki się polepszyły ale przy obrazie z usg chociaż nie ma tragedii i nie jest zle to wskazuje to wszytsko na wczesna fazę AITD. Dołożyła mi do leków jeszcze euthyrox i mam powtórzyć badania i przyjść za 2-3 miesiące, a jak sie okaże ze jestem w ciąży lub zajdę w międzyczasie to zwiększyć dawkę leku x2 i przyjść za 4 tygodnie.
Dziś jestem w 19dc i 4dpo. Piersi mam wrażenie, ze zaraz mi eksplodują, brzuch dzisiaj boli jak na @ aż się zastanawiam czy nie łyknąć nospy.
A Ty jak tam? Co u Ciebie? [emoji846]

reklama
Do góry