reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez tak mialam.. prawie cycki bylo widac i malą mi dali po urodzeniu zaraz na brzuch ;) w zasadzie ciut wyzej ;) ale na gole cialo ;) ale ja mialam ich koszule,swoja zalozylam jak sie obudzilam ,bo po porodzie zasnelam :p :p
Ja miałam swoją bo u mnie nie dają :)
też po porodzie jaklas godzin czy dwie usnęłam bo tak byłam zmęczona i śpiąca już podczas porodu myślałam że usne bo pojechałam po 23 do szpitala a dopiero o 4.50 urodziłam i cała noc nie przespana a potem jak usnelam to do 13 spałam i dopiero mi malego dali jak odpoczęłam :)
W torbie już mam spakowane 3 rozpinane koszule nowe, ale chyba wezmę jeszcze jedna starą do porodu w razie co :)

reklama
Nie mial prawa wziasc pieniedzy z rozliczenia z pita waszego..dlaczego sie na to zgodziliscie?
My nawet nie dostaliśmy umowy Kamila do ręki nigdy. No to jest właśnie taki człowiek i nikt nigdy się z nim nie kłócić na ten temat. A jest ustalone od Górnie, że pieniądze z rozliczenia może pobrać pracodawca lub pracownik. Więc wziął i nie oddał. A nie była to mała suma..

Do porodu cała koszula jest podwinięta do góry ,cycki prawie na wierzchu a jak dziecko dziecko wyjdzie to odrazu kładą na goły brzuch i do piersi :D ja miałam tak podwiniętą do góry że wogole niczym się nie ubrudziła jak w czystej weszłam i w czystej wyszłam z porodu :p ale później jak trochę odpoczęłam po porodzie to przebrałam się już w drugą oczywiście :)
To już lepiej iść nago rodzić heh :p

My nawet nie dostaliśmy umowy Kamila do ręki nigdy. No to jest właśnie taki człowiek i nikt nigdy się z nim nie kłócić na ten temat. A jest ustalone od Górnie, że pieniądze z rozliczenia może pobrać pracodawca lub pracownik. Więc wziął i nie oddał. A nie była to mała suma..
A to masz w takim razie pewność, że on ma w ogóle umowę i ma odprowadzane składki? [emoji4] Bez umowy to tak wiesz.. dla mnie mega dziwne

też po porodzie jaklas godzin czy dwie usnęłam bo tak byłam zmęczona i śpiąca już podczas porodu myślałam że usne bo pojechałam po 23 do szpitala a dopiero o 4.50 urodziłam i cała noc nie przespana a potem jak usnelam to do 13 spałam i dopiero mi malego dali jak odpoczęłam :)
W torbie już mam spakowane 3 rozpinane koszule nowe, ale chyba wezmę jeszcze jedna starą do porodu w razie co :)
No ja od 3 rano do 10 przedpoludniem i tez mi dali mala jak sie obudzilam ;)

Hejka [emoji4] ile stron do nadrobienia [emoji33] dopiero dzisiaj po weselu doszłam do siebie, cieżko było wysiedzieć ale jakoś dałam radę, mała była grzeczna, baraszkowala w brzuszku do muzyki [emoji3] dzisiaj przyszła mi cześć wyprawki do szpitala, łącznie z materacykiem do lozeczka. Dziewczyny a co myślicie o przewijaki z Ikei? Zastanawiam sie nad nim, bo w sumie wygodniej niż przewijak na łóżeczko. Zobacz załącznik 861803
Fajny ale ja nie mam miejsca na tyle mebelków dlatego nawet się nie oglądałam za takim. A poza tym myślę , że długo bym na takim nie poprzewijala. Z 4 miesiące i później już pewnie na łóżku będzie mi wygodniej. Mała zacznie się ruszać to nawet bym się bała czy na takim czy na łóżeczku lub komodzie. W którym miesiącu dziecko zaczyna się przewracać na boki ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam spakowane dwie i jeszcze kupię do porodu. Myślisz , że lepiej wziąć trzy takie do karmienia ? Przydadza się ?:)

No wlasnie, jak @Anulaa88 napisala,czy jestescie pewni ze jest tam zatrudniony? Bo jesli nie jest to ten czas ktory tam pracuje w ogole nie liczy mu sie do emerytury..

reklama
My dziś dokonaliśmy pierwszego poważnego (czyt. drogiego) zamówienia dla Kacperka :D
Mianowicie zamówiliśmy wózek 2w1 do tego nosidełko z adapterami.
Trafiliśmy na super gościa który z nami rozmawiał. Ja byłam nastawiona na nosidełko maxi cosi pebble a on mi je może nie odradził ale polecił coś równie fajnego i tańszego - cybexa aton 5. Mojemu bardziej się ten cybex podobał i w końcu wzieliśmy cybexa i 100 zł w kieszeni. Ma wg mnie lepszą wkładkę w środku i lepszą regulację. Daszek na pewno na plus - nie w formie szmatki do zaciągania jak w maxi cosi. Odbiór mamy w połowie lipca :p
bebetto-holland-2w1-1.jpg

cybex_aton5_cechy.jpg

Załączniki

• bebetto-holland-2w1-1.jpg
    bebetto-holland-2w1-1.jpg
    61,8 KB · Wyświetleń: 354
  • cybex_aton5_cechy.jpg
    cybex_aton5_cechy.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 358
Do góry