reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hm ja się troszkę pogubiłam już z tymi badaniami.
Ja idę na USG prenatalne i mój lekarz nie patrzy na dziecko w 3d bo podobno to jest tylko dla wizualizacji i lepiej ocenia się dziecko 2d. Nawet zdjęć z 3d nie dostaje.
A wy idziecie na jakieś badanie specjalne 3d tylko w celu żeby zobaczyć dziecko i mieć pamiątkowe zdjecie ?

Już kiedyś miałam pytać o to bo był temat kiedy iść na badanie 3d i ktoś napisal że idzie specjalnie w 32 ( chyba ) bo wtedy najlepsze zdjęcia będą

I teraz ja już nie wiem.. to jest to samo badanie a zamienne nazwy, czy to są dwa badania jedno w celach zdjęciowych a drugie w celach diagnostycznych ?
[emoji85] [emoji85]
To może zostanie ci nawyk po ciąży i będziesz zasuwać autkiem w adapterze :D
Najważniejsze jest USG prenatalne. W niektórych gabinetach mają taki sprzęt, że mają możliwość przełączenia widoku na 3d/4d. Ale wszystkie niezbędne pomiary i ocenę "fachową" dzidziusia robi się normalnie w 2d. Moja lekarka powiedziała mi, że 3d jest bajerem dla rodziców żeby zobaczyli dzidzię bardziej realnie, bo wtedy ładnie widać buźkę. Np ja chodzę na usg prenatalne i w pakiecie pokazuje nam buźkę na 3d i robi fotki. Ale niektóre dziewczyny chyba chodzą osobno ;)

reklama
Tak, ktg mierzy również skurcze, tzn. pokazuje je. Miałam raz robione w szpitalu, jak pojechałam na IP[emoji4] chyba w każdym szpitalu trzeba się na takie potem umówić[emoji4]
@Anulaa88 a orientujesz się jak jest u nas? Od którego tygodnia trzeba się umawiać na ktg do szpitala? :)

Dzień dobry :) ja wstałam o 8, wyszłam z pieskiem, teraz szybkie śniadanko, malowanie i jedziemy za godzinę do lekarza do Lubania. Dziś mamy na 10:30 i to będzie 3 prenatalne. Jesteśmy już w 30/31 tygodniu :)

Mam nadzieje, że uda mi się wyżebrać zdjęcie ładne buźki, zaargumentuje, że to dla chłopaka, bo on wejść niestety nie może na badanie :(
Czemu nie może wejść? Lekarz u was nie pozwala? To szkoda bardzo :(

@Anulaa88 a orientujesz się jak jest u nas? Od którego tygodnia trzeba się umawiać na ktg do szpitala? :)
Z tego co wiem, to też musisz się zgłosić na ktg[emoji4] nie pamiętam od którego tygodnia. A powiedz mi jeszcze... wybierasz się na oddział oglądać? I czy bierzesz położną?[emoji16]

Z tego co wiem, to też musisz się zgłosić na ktg[emoji4] nie pamiętam od którego tygodnia. A powiedz mi jeszcze... wybierasz się na oddział oglądać? I czy bierzesz położną?[emoji16]
Wybieram się na oddział, ale będę dopiero dzwonić się umówić wcześniej. Gdzieś w drugiej połowie czerwca się wybieramy z mężem, bo on też chce zobaczyć :D
Położnej tej płatnej nie biorę, i tak tych babeczek nie znam, będzie co będzie :)

Wybieram się na oddział, ale będę dopiero dzwonić się umówić wcześniej. Gdzieś w drugiej połowie czerwca się wybieramy z mężem, bo on też chce zobaczyć :D
Położnej tej płatnej nie biorę, i tak tych babeczek nie znam, będzie co będzie :)
No to wtedy na pewno ci powiedzą, kiedy trzeba na ktg przyjść [emoji16] my pewnie po szkole rodzenia się wybierzemy na oddział [emoji16]

A ty bierzesz tą płatną położną?
Szczerze?? [emoji16] Nie wiem...zastanawiałam się nad tym, ale jeszcze decyzji nie podjęliśmy. Szkoda mi kasy trochę...[emoji848] Wszystko też zależy od tego co powie mi lekarz o porodzie sn. Boję się trochę, że jednak będzie cc.

reklama
Nie nadążam wszystkiego czytać :) mam pytanie , będziecie miały baby shower ? Mi organizuje siostra , tak jak wieczór panieński tok temu . Znam tylko datę i oczywiście podałam listę przyjaciółek :) już się nie mogę doczekać , znając je będzie petarda :):)

Do góry