reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Łóżeczka nie mamy, to które ostatnio Wam pokazywałam już jest wyprzedane i go nie ma na Amazonie, jak dziś go szukaliśmy :( ale miejmy nadzieje, ze jeszcze się pojawi, jeśli nie to będziemy musieli szukać i innego... te kołderki już były w środę wysłane wieczorem, ale jeszcze nie przyszły do moich rodziców. Mam nadzieje, ze jutro będą. Ale i tak rodzice przywioza w połowie lipca :p Musimy zrobic porządek w tym pokoju, wynieść wszystkie meble i lozko do innego, a w tym innym mamy teraz tak zwana graciarnię, wiec najpierw musimy tam zrobic porządek, żeby moc tamte rzeczy wstawić. I ciagle za mało czasu... jak mój pracuje na popołudnie to nic nie można zrobic, bo z rana to za mało czasu. A jak rano to tez wiecznie coś do zrobienia, albo trawę wykosić, albo krzewy obciąć (to dosłownie co tydzień trzeba :/), czy zakupy jakies, lekarz i tak w koło... Mam nadzieje, ze może w tym tygodniu coś uda się zrobic. Ale we wtorek mamy lekarza i dentystę, w środę mój idzie na południe, bo na pogrzeb znajomego rodziny chce pójść. Zobaczymy... Mnostwo rzeczy do zrobienia a czasu brak :p

No tak, wszystko na raz niestety. Mam nadzieję , że zdążycie ze wszystkim :**

reklama
Wróciłam właśnie z USG prenatalnego, synek zdrowy waży prawidłowo 1499 g termin według USG 13.08 także też się zgadza. Jedyne co to cała ciążę siedział głową w dół a teraz obrócił się i jest miednicowe. Zobaczymy czy się jeszcze obróci a jak nie to albo rodzę miednicowe albo CC zależy co lekarz powie. Pomachał nam na USG ładnie rączka:) i ma dokładnie takie same wargi nosek jak córka.

Załączniki

• IMG_20180604_085629.jpg
    IMG_20180604_085629.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 106
  • IMG_20180604_085601.jpg
    IMG_20180604_085601.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 98
Wróciłam właśnie z USG prenatalnego, synek zdrowy waży prawidłowo 1499 g termin według USG 13.08 także też się zgadza. Jedyne co to cała ciążę siedział głową w dół a teraz obrócił się i jest miednicowe. Zobaczymy czy się jeszcze obróci a jak nie to albo rodzę miednicowe albo CC zależy co lekarz powie. Pomachał nam na USG ładnie rączka:) i ma dokładnie takie same wargi nosek jak córka.
Kurde, jestem ciekawa ile mój będzie ważył[emoji16] mamy ten sam termin porodu[emoji4] mój też teraz miednicowo obrócony [emoji16]

Śliczne zdjęcia synka!!![emoji7]

Już spory człowieczek☺ ja mam wizytę za tydzień. Termin na 17.08. 9 maja ważył prawie kilo. Ciekawe jaki teraz będzie duży po ponad 4 tyg.Ja też mam wrażenie, że na tych zdjęciach z usg jest podobny do córki ☺ chyba coś w tym jest. Też cały czas główką w dół, oby mu się nie odwidziało na koniec bo nie chcę cc.

Kurde, jestem ciekawa ile mój będzie ważył[emoji16] mamy ten sam termin porodu[emoji4] mój też teraz miednicowo obrócony [emoji16]

Śliczne zdjęcia synka!!![emoji7]

Ja już w pierwszej ciąży się bałam że będę miała córkę miednicowe bo to ponoć genetycznie jest a moja mama mnie i siostrę rodziła miednicowo. Teraz że to już 2 poród to ponoć i miednicowo tragedii nie ma ale nie wiem jak to robią w moim szpitalu i co zaleci lekarz.

Kiedy masz USG??

A u nas w jak się nie urodzi do terminu porodu to przyjmują do szpitala i czekają jeśli wszystko ok ale już te dwa tygodnie po terminie to w szpitalu się jest w razie czego. I z tego co wiem wtedy zalecają spacery po schodach i dużo korytarzowego ruchu żeby poród sam się zaczal.

reklama

ale super ;) duży już synuś :D pewnie się jeszcze obróci do czasu porodu ;) ja mam w środę wizytę i już się nie mogę doczekać :D

Do góry