reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już w pierwszej ciąży się bałam że będę miała córkę miednicowe bo to ponoć genetycznie jest a moja mama mnie i siostrę rodziła miednicowo. Teraz że to już 2 poród to ponoć i miednicowo tragedii nie ma ale nie wiem jak to robią w moim szpitalu i co zaleci lekarz.

Kiedy masz USG??
W poniedziałek 11.06[emoji4]
U mnie lekarz w przypadku miednicowego ułożenia, skieruje mnie na pewno na cc.

reklama
A u nas w jak się nie urodzi do terminu porodu to przyjmują do szpitala i czekają jeśli wszystko ok ale już te dwa tygodnie po terminie to w szpitalu się jest w razie czego. I z tego co wiem wtedy zalecają spacery po schodach i dużo korytarzowego ruchu żeby poród sam się zaczal.

ja bym chciała urodzić tak z 1, 2 tygodnie wcześniej ;) a jeszcze mam umowę do końca sierpnia, a termin na 24 sierpnia ;/ więc modlę się żeby wcześniej urodzić, bo tak to mi macierzyńskie przepadnie ;/

ja bym chciała urodzić tak z 1, 2 tygodnie wcześniej ;) a jeszcze mam umowę do końca sierpnia, a termin na 24 sierpnia ;/ więc modlę się żeby wcześniej urodzić, bo tak to mi macierzyńskie przepadnie ;/
A czemu ma ci przepaść ? To nie jest tak że Zasiłek macierzyński dostaje się i tak czy tak ? Jeżeli przenosisz ciążę to do dnia porodu będziesz mieć umowę z tego co pamiętam :) a zasiłek macierzyński chyba wtedy wypłaca zus (?)

Ostatnia edycja:

To musisz dwa tygodnie przed terminem próbować wszystkich sposobów :) schody, firanki, seks i długie spacery. Oby się udało bo to zawsze człowiek spokojniejszy.

@Anulaa88 a ja właśnie sama nie wiem bo nie rozmawiałam o tym z lekarzem jeszcze ale 14.06 mam wizytę to spytam. Teoretycznie mój drugi poród więc powinnam dać radę jeśli synuś dalej będzie sredniaczkiem wagowo. Ale jeszcze będę chodzić na ktg do szpitala i pewnie oni finalnie zdecydują.

Mi maz powiedzial ze mam wiecej lezec i odpoczywac i ze on zakupy bedzie robic po pracy ,nie chcemy zeby mala miala zalecone sterydy na plucka bo i tak lyka moja chemie,te tabsy na padaczke ktore biore codziennie..
To dobrze, ze mąż chętny do pomocy. Mój tez jeździ czasem sam, jak ja nie czuje się na siłach :p Lepiej zapobiegać zanim leczyć :)

Wróciłam właśnie z USG prenatalnego, synek zdrowy waży prawidłowo 1499 g termin według USG 13.08 także też się zgadza. Jedyne co to cała ciążę siedział głową w dół a teraz obrócił się i jest miednicowe. Zobaczymy czy się jeszcze obróci a jak nie to albo rodzę miednicowe albo CC zależy co lekarz powie. Pomachał nam na USG ładnie rączka:) i ma dokładnie takie same wargi nosek jak córka.
Gratuluję :*** slodziaczek ❤️

Podobno teraz czekają nawet do 2 tygodni, tak gdzieś czytałam

Mam nadzieję, że urodzę przed terminem. Muszę się gina dopytać czego mogę się spodziewać i czego mogę wymagać jak minie termin.
W sobotę byłam na pobraniu krwi i rozmawiałam z dziewczyną, która pierwsze dziecko urodziła tydz wcześniej sn a teraz urodziła córkę 2 dni po terminie przez cc bo dziecku na ktg słabło tętno. Nie słyszałam, żeby którąś trzymali 2 tyg po terminie. Ja bym chyba oszalała.

reklama
Do góry