reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny a myślicie że w ciąży można jeść ananasa? Bo coś kiedyś czytałam że on przyspiesza poród?
Nie słyszałam nigdy o tym[emoji16]zresztą nawet przy jedzeniu się nad tym nie zastanawiam [emoji16]Myślę, że to kolejna ściema z dawnych czasów[emoji16]
Dziewczyny czy wy liczycie ruchy dziecka? Czytam, że w fazie aktywnej powinno być ich minimum 10 w ciągu max 0,5godziny. Mam wrażenie, że od soboty mała się mniej rusza i już zaczynem fiksować.
Ja na razie nie liczę[emoji16]

reklama
ja bym chciała urodzić tak z 1, 2 tygodnie wcześniej ;) a jeszcze mam umowę do końca sierpnia, a termin na 24 sierpnia ;/ więc modlę się żeby wcześniej urodzić, bo tak to mi macierzyńskie przepadnie ;/

Ja tez bym tak chciała w 37-39 urodzić.
Ale jak to? Ja miałam umowę do grudnia 2018 teraz i skoro rodzę w sierpniu to wybralam macierzyńskie na następny rok na 80% i umowa mi się przedłuża automatycznie do sierpnia 2019.

Tobie tez tak nie powinno się zrobić? Nawet jeśli urodzisz po terminie to powinnaś być chyba jakoś przez prawo chroniona czy nie? I normalnie mieć prawo do macierzyńskiego.
Jeśli tak to nie działa to ja od 37 tyg na Twoim miejscu już bym próbowała coś przyspieszyć tzn posprzątać, chodzic po schodach, kochać się z mężem itd :)

Ja się witam w 30 tygodniu ciazy !;) mam nadzieję że jeszcze 6 tygodni wytrwamy w dwupaku. Ostatnio boli mnie coś krocze i pojawiają się lekkie bole okresowe. Mam nadzieję że to nic niepokojącego, bo kiedyś też tak miałam a nic złego się nie działo. 30 tydzień to brzmi poważnie, aż mam gęsią skórkę i nie mogę się doczekac dnia porodu i chwili aż zobaczę synka!

Ja dziś zaczęłam 32 tydzień, także jeszcze z 5 tygodni niech córcia posiedzi i tak w połowie lipca może wychodzić :)
To musisz dużo wypoczywać i lekarza spytać co takie bóle mogą oznaczać. Ja tez się już nie mogę doczekać tego jak córcia będzie wyglądać, jakiś włoski, oczy, usta, nosek itd [emoji7][emoji7][emoji7]

Madziula, zorientuj się jeszcze z tym macierzyńskim. Nie znam się ale moja koleżanka miała umowę do końca kwietnia i termin porodu też jakoś tak a urodziła 03.05 i ma macierzyński z pracy. To jest tak, że chyba automatycznie się przedłuża umowa do dnia porodu ale tak jak mówię, nie jestem pewna. Zadzwoń do Zusu niech ci powiedzą, będziesz wiedziała co i jak.

@klaudiaa975 dzisiaj masz wizytę ? :)

Poprosiłam siostrę dzisiaj żeby poszła do Lidla bo ma blisko i oczywiście już z rana dzikie tłumy i mało co już zostało , kupiła mi tylko taki 2pack spodenek :D a jak w waszych lidlach dzisiaj było o ile byłyście ? :)Zobacz załącznik 863636

Śliczne :) ja chyba pojutrze lub jutro się przejdę do Lidla , kupię sukienki i trochę ubranek :) bo dzisiaj wątpię żeby mi się chciało. K zaraz jedzie do Niemiec a ja na 13 wizyta. Trzymajcie kciuki :)

ja mam umowę na zastępstwo i tak mi poszli na rękę , bo miałam do czerwca, a mam przedłużoną do sierpnia ;) jakbym nie urodziła do końca to wtedy nie będę miała macierzyńskiego liczonego z pracy;/
A to jak jest na zastępstwo to w ogóle się nie orientuję :)
Ja nigdy o tym nie słyszałam :szok: jadłam od czasu do czasu i nic mi nie było, może to jakiś mit [emoji14]

Mnie natomiast interesuje czy któraś z Was robiła keratynowe prostowanie wlosow w trakcie ciazy? Tez opinie są różne, ale zastanawiam się czy to nie coś w rodzaju jak farbowanie wlosow, ktos coś rozpowszechnił, a to wcale nie prawda. Zastanawiam się czy taka keratyna może negatywnie wpłynąć na przebieg ciazy :confused:
Miałam robić ale zaszłam w ciążę i nie robiłam. Podobno to cholernie śmierdzi. Mam znajoma fryzjerkę ona tego nie robiła u siebie w zakładzie właśnie na szkodliwość bo nawet jeden zabieg na 3dni to dużo choćby i bez ciąży.
Myślę że z jakiegoś powodu zalecają robienie zabiegu w maskach na twarzy i bez obecności malych dzieci . Natomiast nie wiem czy sama keratyna nałożona na włosy i głowę jakoś wpływa [emoji14]

Dziewczyny czy wy liczycie ruchy dziecka? Czytam, że w fazie aktywnej powinno być ich minimum 10 w ciągu max 0,5godziny. Mam wrażenie, że od soboty mała się mniej rusza i już zaczynem fiksować.

Ja nic takiego nie robię, uważam, że nie ma co aż tak panikować, bo każdy dzień jest inny, w jeden może być bardziej ospała, w drugi bardziej aktywna. Jak to my :)

Także nie liczę, wystarczy mi ze max 10 razy w ciągu dnia ją czuje. Niektóre dzieciaczki są spokojniejsze i mniej aktywne w brzuszku także nie ma co się stresować :)

reklama
Ja nigdy o tym nie słyszałam :szok: jadłam od czasu do czasu i nic mi nie było, może to jakiś mit :p

Mnie natomiast interesuje czy któraś z Was robiła keratynowe prostowanie wlosow w trakcie ciazy? Tez opinie są różne, ale zastanawiam się czy to nie coś w rodzaju jak farbowanie wlosow, ktos coś rozpowszechnił, a to wcale nie prawda. Zastanawiam się czy taka keratyna może negatywnie wpłynąć na przebieg ciazy :confused:

Broń Boże nie rób tego zabiegu teraz. Keratyna to bardzo silny środek, który poprzez skore głowy i krew, płuca dostanie się do dzidziusia i nawet nie chce myśleć o skutkach tego.. nie jest to wskazane, jest zabronione w czasie od samego początku ciąży. To taki silny środek, ze nawet przy zabiegu Dziewczyna, która robiła mi miała maskę na sobie i ja tez. Także nie nie nie :( w czasie karmienia piersią i laktacji tez nie można tego robić.

Do góry