reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@klaudiaa975 dzisiaj masz wizytę ? :)

Poprosiłam siostrę dzisiaj żeby poszła do Lidla bo ma blisko i oczywiście już z rana dzikie tłumy i mało co już zostało , kupiła mi tylko taki 2pack spodenek :D a jak w waszych lidlach dzisiaj było o ile byłyście ? :)
Screenshot_20180604-091415.png

Załączniki

• Screenshot_20180604-091415.png
    Screenshot_20180604-091415.png
    398,2 KB · Wyświetleń: 385
reklama
Wróciłam właśnie z USG prenatalnego, synek zdrowy waży prawidłowo 1499 g termin według USG 13.08 także też się zgadza. Jedyne co to cała ciążę siedział głową w dół a teraz obrócił się i jest miednicowe. Zobaczymy czy się jeszcze obróci a jak nie to albo rodzę miednicowe albo CC zależy co lekarz powie. Pomachał nam na USG ładnie rączka:) i ma dokładnie takie same wargi nosek jak córka.
Śliczne zdjęcia, piękna pamiątka :) Najwazniejsze, ze wszystko w porządku, a Dzidzik może się jeszcze obróci ;)

A czemu ma ci przepaść ? To nie jest tak że Zasiłek macierzyński dostaje się i tak czy tak ? Jeżeli przenosisz ciążę to do dnia porodu będziesz mieć umowę z tego co pamiętam :) a zasiłek macierzyński chyba wtedy wypłaca zus (?)

ja mam umowę na zastępstwo i tak mi poszli na rękę , bo miałam do czerwca, a mam przedłużoną do sierpnia ;) jakbym nie urodziła do końca to wtedy nie będę miała macierzyńskiego liczonego z pracy;/

@klaudiaa975 dzisiaj masz wizytę ? :)

Poprosiłam siostrę dzisiaj żeby poszła do Lidla bo ma blisko i oczywiście już z rana dzikie tłumy i mało co już zostało , kupiła mi tylko taki 2pack spodenek :D a jak w waszych lidlach dzisiaj było o ile byłyście ? :)Zobacz załącznik 863636

Ja wysłałam mamę po skarpetki ale nie wiem jeszcze czy się udało kupić:) to ostatnie ciuszki których mi brakuje więc mam nadzieję że się uda i nie będę musiała łazić.

To musisz dwa tygodnie przed terminem próbować wszystkich sposobów :) schody, firanki, seks i długie spacery. Oby się udało bo to zawsze człowiek spokojniejszy.

@Anulaa88 a ja właśnie sama nie wiem bo nie rozmawiałam o tym z lekarzem jeszcze ale 14.06 mam wizytę to spytam. Teoretycznie mój drugi poród więc powinnam dać radę jeśli synuś dalej będzie sredniaczkiem wagowo. Ale jeszcze będę chodzić na ktg do szpitala i pewnie oni finalnie zdecydują.

Haha no będę musiała próbować wszystkich sposobów, i mam nadzieję, że się uda ;) :D w środę będę rozmawiała z lekarzem, co on mi powie, jak on myśli w razie czego :) bo chcę rodzić w szpitalu, gdzie on pracuje :) więc może każe mi się wcześniej zgłosić i będą wywoływać w razie czego

Z boku brzucha i znacznie wyżej niż mogłabyś przypuszczać [emoji16]Niee...od czasu do czasu. Jak wstaje, jak np. zbyt gwałtownie się obrócę[emoji4]
A to tak tez mam, ale jeszcze dodatkowo to o czym pisałam, np często jak jedziemy autem, ale to nie wina pasa czy coś, to coś w srodku się dzieje, ale mam nadzieje ze to nic groźnego ;)

Ja się witam w 30 tygodniu ciazy !;) mam nadzieję że jeszcze 6 tygodni wytrwamy w dwupaku. Ostatnio boli mnie coś krocze i pojawiają się lekkie bole okresowe. Mam nadzieję że to nic niepokojącego, bo kiedyś też tak miałam a nic złego się nie działo. 30 tydzień to brzmi poważnie, aż mam gęsią skórkę i nie mogę się doczekac dnia porodu i chwili aż zobaczę synka!

Ja się witam w 30 tygodniu ciazy !;) mam nadzieję że jeszcze 6 tygodni wytrwamy w dwupaku. Ostatnio boli mnie coś krocze i pojawiają się lekkie bole okresowe. Mam nadzieję że to nic niepokojącego, bo kiedyś też tak miałam a nic złego się nie działo. 30 tydzień to brzmi poważnie, aż mam gęsią skórkę i nie mogę się doczekac dnia porodu i chwili aż zobaczę synka!

30 tydzień to brzmi dumnie :D musicie wytrzymać jak najdłużej w dwupaku ;) oj chyba każda z nas nie może się doczekać tego dnia ;)

reklama
W 30 tyg tez mialam bole jakby okresowe ;) teraz mam bole wszystkiego..
Ledwo co zmylam naczynia.. :confused2: mala od rana wariuje w brzuchu.. jakies przepychanki sobie urzadza.. :) trudno mi dzis oddychac..

Do góry