reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny czy wy liczycie ruchy dziecka? Czytam, że w fazie aktywnej powinno być ich minimum 10 w ciągu max 0,5godziny. Mam wrażenie, że od soboty mała się mniej rusza i już zaczynem fiksować.
Nie wiem jaki artykuł czytałaś ale podobno na naszym etapie ciąży należy wyczuć dziesięć ruchów w ciągu dnia , a nie w ciągu pol godziny ;) a jeśli chodzi nawet o bardziej zaawansowaną ciążę to w szpitalu gdzie ja leżałam dziewczyny nawet w 35 tygodniu dostawały kartkę do liczenia ruchów sposobem 10 ruchów w ciągu dnia :)

reklama
Ja nigdy o tym nie słyszałam :szok: jadłam od czasu do czasu i nic mi nie było, może to jakiś mit :p

Mnie natomiast interesuje czy któraś z Was robiła keratynowe prostowanie wlosow w trakcie ciazy? Tez opinie są różne, ale zastanawiam się czy to nie coś w rodzaju jak farbowanie wlosow, ktos coś rozpowszechnił, a to wcale nie prawda. Zastanawiam się czy taka keratyna może negatywnie wpłynąć na przebieg ciazy :confused:

Z farbowaniem to moim zdaniem tez nie taki mit.. każdy środek chemiczny może zaszkodzić nawet nie będąc w ciazy. Dużo osób np sprząta mieszkanie silnymi środkami typu domestos, cif, płyn do szyb, środek do kafelek i kabin i nie używa masko żadnej na twarz i usta. Dla mnie to bardzo pochopne, od tego można się nabawić poważnych chorób układu oddechowego i nie tylko. Ja sprzątam zawsze w masce na pół buzi, tym bardziej w ciąży. Tak samo jest z farba i amoniakiem, to przez skore głowy może dostać się do organizmu a dziecku tez w łonie matki może w jakimś minimalnym stopniu zaszkodzić.

Dzień dobry :)
Piszecie o porodach, ja mam nadzieję, że jeszcze z 6 tygodni pochodzę, potem sobie już nie wyobrażam ciąży. Na dzień dzisiejszy jestem ociężała i szybko się męczę, nawet wczoraj dwa razy zadano mi pytanie czy z bliźniętami chodzę :D

Dziewczyny a myślicie że w ciąży można jeść ananasa? Bo coś kiedyś czytałam że on przyspiesza poród?
Ja wiem, że nie wolno pić herbatki z liści malin, ale o jakichkolwiek owocach, że nie wolno, nic nie słyszałam.

Dziewczyny czy wy liczycie ruchy dziecka? Czytam, że w fazie aktywnej powinno być ich minimum 10 w ciągu max 0,5godziny. Mam wrażenie, że od soboty mała się mniej rusza i już zaczynem fiksować.
Ja nie liczę, bo nie dość, że czuję ruchy co chwilę, to tak na prawdę nie wiem która panna się rozpycha :)

No, ja w czwartek będę podglądała swoje maluchy, już nie mogę się doczekać. A dzisiaj mama moja zamówiła im takie oto kocyki, bo mnie się żadne cieniutkie nigdzie nie podobają. A tak będą miały niepowtarzalne kocyki :)
Link do: ALVI Babydecke Tierpyramide 75x100 cm online kaufen | baby-walz

Tymczasem spadam na spaceros, póki da się na zewnątrz wytrzymać, miłego dzionka :)

Ja nic takiego nie robię, uważam, że nie ma co aż tak panikować, bo każdy dzień jest inny, w jeden może być bardziej ospała, w drugi bardziej aktywna. Jak to my :)

Także nie liczę, wystarczy mi ze max 10 razy w ciągu dnia ją czuje. Niektóre dzieciaczki są spokojniejsze i mniej aktywne w brzuszku także nie ma co się stresować :)
Też nie liczyłam, wystarczyło, że ją czułam przez cały dzień ale od soboty leżę bo wystraszyłam się tych bóli i wiesz z nadmiaru czasu mam głupie myśli.

Dzień dobry :)
Piszecie o porodach, ja mam nadzieję, że jeszcze z 6 tygodni pochodzę, potem sobie już nie wyobrażam ciąży. Na dzień dzisiejszy jestem ociężała i szybko się męczę, nawet wczoraj dwa razy zadano mi pytanie czy z bliźniętami chodzę :D

Ja wiem, że nie wolno pić herbatki z liści malin, ale o jakichkolwiek owocach, że nie wolno, nic nie słyszałam.

Ja nie liczę, bo nie dość, że czuję ruchy co chwilę, to tak na prawdę nie wiem która panna się rozpycha :)

No, ja w czwartek będę podglądała swoje maluchy, już nie mogę się doczekać. A dzisiaj mama moja zamówiła im takie oto kocyki, bo mnie się żadne cieniutkie nigdzie nie podobają. A tak będą miały niepowtarzalne kocyki :)
Link do: ALVI Babydecke Tierpyramide 75x100 cm online kaufen | baby-walz

Tymczasem spadam na spaceros, póki da się na zewnątrz wytrzymać, miłego dzionka :)
No tak, skąd byś miała wiedzieć która panna się rozpycha hehe.
Ja byłam rano o 8ej na zakupach i jak wychodziłam z lidla już było bardzo gorąco.
Nie wiem jaki artykuł czytałaś ale podobno na naszym etapie ciąży należy wyczuć dziesięć ruchów w ciągu dnia , a nie w ciągu pol godziny ;) a jeśli chodzi nawet o bardziej zaawansowaną ciążę to w szpitalu gdzie ja leżałam dziewczyny nawet w 35 tygodniu dostawały kartkę do liczenia ruchów sposobem 10 ruchów w ciągu dnia :)
Mam książkę nt ciąży i tam wyczytałam.

Dziewczyny wiem, że temat był już na forum. Chciałam kupić laktator elektryczny avent (przy chłopakach odkupiłam od koleżanki za 200zł nowy i był super) ale widzę, że to koszt 450zł z przesyłką i tak się zastanawiam czy nie kupić innego. Ma/miała któraś elektryczny laktator innej firmy?

reklama
Dziewczyny wiem, że temat był już na forum. Chciałam kupić laktator elektryczny avent (przy chłopakach odkupiłam od koleżanki za 200zł nowy i był super) ale widzę, że to koszt 450zł z przesyłką i tak się zastanawiam czy nie kupić innego. Ma/miała któraś elektryczny laktator innej firmy?

Ja zamawiam z canpola nowy za 190 zł i nie widzę potrzeby wydawania aż 400 zł :D

Do góry