Haha, w pierwszej chwili czytając Twojego posta zrozumialam, że komplet sklada się z 24 sztuk i myślę łoooo faktycznie co za okazja, tylko po co komuś 24 sweterki [emoji23]
Hahahaha 24 zł za 1 szt hahahaha
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Haha, w pierwszej chwili czytając Twojego posta zrozumialam, że komplet sklada się z 24 sztuk i myślę łoooo faktycznie co za okazja, tylko po co komuś 24 sweterki [emoji23]
Cześć Dziewczyny,
My już po badaniu USG. Piękna i zdrowa Zosienka Waży już 422 gramy
Generalnie wszystko jest dobrze , natomiast mam krótszą szyjkę macicy. 3,3 cm. Lekarz kazał się oszczędzać i odpoczywać. Czy któraś z Was ma jakies doświadczenie w tym temacie ? Co to znaczy oszczędzać się ? Ja i tak dbam o siebie ...
Myślałam że się oszczędzam ale po tym co napisałas uwazam, ze mam 4 bieg wrzucony USG robiłam w 20t3d. A jakie są wagi waszych maluszków i w jakim tygodniu ?
Moja córka pojechała dziś na zieloną szkołę, jakoś bardzo się przejęłam tym że wszystkie dziewczyny z jej klasy dobrały się w pary a ona musiała usiąść z kimś z innej klasy. Ona się tym jakoś nie przejęła a ja sie poryczalam... Normalnie nie wzruszam się tak od razu, to chyba przez hormony![]()

To ja już zgłupiałam ? To w końcu jaka jest dobra długość szyjki ? Lekarz mi mówił że min. 2,5 cm a jak ma 3,0 to jest super w ciąży...
U Was jakie opinie mają lekarze ? Ja szczerze jestem już w 23 TC a do tej pory nie wiem jaka mam długość konkretnie szyjki tylko ciągle słyszę o niej , że zamknięta ale że już już nie jest twarda niestety , tylko jakaś rozciągająca się ( biorę luteinę popochwowo od kilku dni, mam skurcze i twardnienie brzucha ) .
Gratuluję córeczkiCześć Dziewczyny,
Generalnie wszystko jest dobrze , natomiast mam krótszą szyjkę macicy. 3,3 cm. Lekarz kazał się oszczędzać i odpoczywać. Czy któraś z Was ma jakies doświadczenie w tym temacie ? Co to znaczy oszczędzać się ? Ja i tak dbam o siebie ...
Twardnienie brzucha też mam... Czuje jak się spina na kilka sekund a później luzuje. Mama ginekolog ma artykuł o porodzie przedwczesnym i pisze tam , że szyjka macicy 25 mm jest ok i nie grozi to niczym złym,a Lekarz który robił mi USG połówkowe powiedział ,że taka idealna długość to 40mm. Sama już nie wiem....
bez sensu nie na jakis naukowych konkretnych przedziałów jeśli chodzi o szyjkę... Ehhh i dlatego tak się tym przejmujemy....Musisz zwolnić i będzie dobrze.Myślałam że się oszczędzam ale po tym co napisałas uwazam, ze mam 4 bieg wrzucony
Ja tylko wiem, że moja szyjka 3 tygodnie temu miala prawie 5 cm:/ w piątek mi tylko ginka zbadala i powiedzuala, że nadal twarda i zamknięta.To ja już zgłupiałam ? To w końcu jaka jest dobra długość szyjki ? Lekarz mi mówił że min. 2,5 cm a jak ma 3,0 to jest super w ciąży...
U Was jakie opinie mają lekarze ? Ja szczerze jestem już w 23 TC a do tej pory nie wiem jaka mam długość konkretnie szyjki tylko ciągle słyszę o niej , że zamknięta ale że już już nie jest twarda niestety , tylko jakaś rozciągająca się ( biorę luteinę popochwowo od kilku dni, mam skurcze i twardnienie brzucha ) .
Super. To słuchaj się lekarzaCześć Dziewczyny,