Ja mam aplikacje i wtedy gdy jest smog staram się nigdzie nie wychodzić, nie wieszac prania czy nie wietrzyć mieszkania czy pościeli na balkonie. Wychodzę tylko po syna do przedszkola i spowrotem prosto do domu.Ja mieszkam w Krakowie więc mamy ogromny problem ze smogiem. Zastanawiam się cały czas czy nosić maskę ale to też do końca zdrowe nie jest.
Natomiast nigdy nie odpuszczam rękawiczek do sprzątania. A w ciąży i maski bo mnie bardzo drażnią wszystkie środki. Rękawiczki to mus ale nauczyłam się od kiedy dostałam uczulenia kontaktowego nawet opakowań z detergentami nie dotykam bez rękawiczek.
reklama
E
Ewka34
Gość
Dobrze ze zostajesz,bedziesz pod stalym nadzoremZostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
Ja dzis cisnienie mam 110/60 puls 90

karkula309
Fanka BB :)
W swoim zawodzie Musisz na pewno bardziej uważać żeby się czymś nie pozarazac .. może za 10 lat się przyzwyczaisz do wszystkiegoKochana ja pracuję w rękawiczkach. Mus zawodowy i w maseczce przy pedicure.
No ale to już inna kwestia zabezpieczenia się przez ryzykiem zakażenia wirusami, grzybami , bakteriami (zakażenia biologiczne). Do rękawiczek chwilę się przyzwyczajałam, a do maski dalej nie jestem przyzwyczajona, a jeszcze jak nie założę soczewek tylko mam okulary to mnie szlak trafia. Maseczka zjeżdża, albo mi okulary parują [emoji23] soczewki dużo wygodniejsze, ale fakt faktem też nie do końca bezpiecznie. Bo pył z naskórka że stop wpada do oka i pod soczewkę. Więc mam takie okulary ochronne. Ale to znów to samo co zwykle okulary...
Biorę ręczny w razie czego żeby mieć swój a nie używać szpitalnego. Elektryczny będę używać w domu.A wlasnie, odnosnie laktatora,bierzecie do szpitala?
miloscwczasachpopkultury
A wiesz ile jest zanieczyszczeń w powietrzu szczególnie zimą? Też to wszystko wdychasz a podejrzewam, że wtedy nie zakładasz maski![]()
Mówimy o tym na co masz wpływ i przed czym możesz się chronić
Nie no to jasneAle opieka jest 80% płatna a on ma jeszcze tak dużo dni urlopu, że szkoda brać 80% płatnea po drugie, wiesz u nas jest inaczej. To mała firma rodzinna, właścicielami są moja teściowa i jej facet, więc wiesz mój mąż też nie chce im robić problemu z brakiem pracowników
a na kilka dni od razu po na pewno mama zezwoli, tylko nie chcemy wtedy brać 2-3 tygodni żeby nie zostali z zapierniczem sami
![]()
Ale każdy kalkuluje tak żeby to jemu było najlepiej
Lustysia
Nie dobrze, oby wszystko szybko wróciło do normy i Cię wypuścili. Trzymam kciukiZostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
Ja nie lubię sprzątać tzn nie chce mi się [emoji23]a mój mąż lubi więc on to robi [emoji23][emoji23]A ja dziewczyny mam na to lepszy sposóbWszystkich środków bardziej żrących czy duszących zapachem używa mój mąż, co za tym idzie on sprząta tam gdzie trzeba tego użyć czyli np wannę. A później wszystko wróci do normy
![]()
O kurcze! Trzymaj się i wracajcie szybko do zdrowia!!Zostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
reklama
U nas to samo [emoji23] niech stoi [emoji14] jeść nie woła a nie daj Boże coś by się wcześniej zaczęło to przynajmniej jeszcze pakowaniem ja czy mąż się stresować nie będziemy.Moje do szpitala juz stoi i czeka![]()
Załączniki