reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie tez zaczęło się od 30 i jest coraz ciężej :( jeszcze 7/8 tygodni do terminu porodu , ale mam nadzieję , że za 4 tygodnie już malutka będzie z nami. Lekarz tez tak wrozy :)

Nie martw się :) dzieciaczki od pogody i braku miejsca też są spokojniejsze , musisz zwracać uwagę czy w ogóle się rusza w ciągu dnia. Nie tylko kopanie się liczy ale wypinanie się czy przekręcenie również :)

Dlaczego tydzień przed terminem ?

Fajny :) a ja się ostatnio zastanawiam czy jest możliwość kupienia stanika do karmienia ale nie tylko uszstywnianego dołem ale całej sztywnej miski , jak w zwykłym staniku ?

Ale chyba nie długie te paznokcie planujesz robić ?:D

Biedna :( Az taki problem z włosami ?:(

U nas też , jeszcze tydzień pozniej pełno ubranek i rzeczy do wyboru. Ludzi też nie ma za wiele żeby trzeba było się "bić" o te ciuszki :p

Mi tez lekarze zawsze liczą skończony tydzień. Ale jakoś mi tak się lepiej mówi , że jestem w 33 skoro już mam 32+2 :) na początku tygodnia mozna mówić że 32 ale jak już jest 33+5/6 to czemu nie :)
Ja tak licze od 5-6tyg jeszcze u mnie.. bo wg OM mam na 27 lipca a wg USG tydz pozniej..

reklama
Jak urodziłam córkę, to mąż wziął 2 dni okolicznościowego, 2 tyg opieki na mnie i od razu 2 tyg ojcowskiego. Teraz też tak zrobi. Zastanawiam się czy gin mu może wypisać więcej niż 2 tyg opieki nade mną? Wiecie może?
Nie może więcej. W roku przysługuje 14 dni zwolnienia na bliskiego członka rodziny i to właśnie to lekarze wypisują.

Ja już po wizycie :)
Napiszę jak tylko Was podgonie. Czyli ok 300postow :o szalejecie od wczoraj :D

Mam pytanie do dziewczyn Polsko/Zagranicznych :D czy jeśli Kamilowi udało by się uzyskać zaświadczenie o zarobkach z trzech ostatnich miesięcy od szefa to może tym papierkiem starać się o pożyczkę w Polsce ? Czy tylko za granicą , skoro pracodawca jest zagraniczny ?

W Polsce na zagraniczne zarobki raczej nie uda wam się wziąć pożyczki/kredytu. Tak wiem, bo mama mojego Bartka pracuje w bankowości w Niemczech już od wielu lat, on sam od 2 lat w PL firmie i kredyt dopiero będziemy mogli wziąć tam i to i tak jak Bartek po tej swojej umówie na rok dostanie następna na rok i dopiero po tej nastepnej na rok jak podpiszą z nim na czas nieokreślony to wtedy może wziąć kredyt.

Mi się sierpień 2019 po macierzyńskim kończy już umowa tam i ja zamierzam wrócić dopiero we wezesniu/październiku 2020 do pracy jak mała będzie miała 2 lata i na spokojnie, bez stresu wyślemy ja do żłobka.

Chce się nią nacieszyć, odpocząć, poświecić rodzinie itd, skorzystać z przyszłych wakacji nad morzem i Mazury, a za 2 lata do Chorwacji.
Mi umowa konczy sie w grudniu 2019 i raczej nie zamierzam tam wracac.. znajde prace blizej ;)

U mnie tez zaczęło się od 30 i jest coraz ciężej :( jeszcze 7/8 tygodni do terminu porodu , ale mam nadzieję , że za 4 tygodnie już malutka będzie z nami. Lekarz tez tak wrozy :)

Nie martw się :) dzieciaczki od pogody i braku miejsca też są spokojniejsze , musisz zwracać uwagę czy w ogóle się rusza w ciągu dnia. Nie tylko kopanie się liczy ale wypinanie się czy przekręcenie również :)

Fajny :) a ja się ostatnio zastanawiam czy jest możliwość kupienia stanika do karmienia ale nie tylko uszstywnianego dołem ale całej sztywnej miski , jak w zwykłym staniku ?

U nas też , jeszcze tydzień pozniej pełno ubranek i rzeczy do wyboru. Ludzi też nie ma za wiele żeby trzeba było się "bić" o te ciuszki :p

Mi tez lekarze zawsze liczą skończony tydzień. Ale jakoś mi tak się lepiej mówi , że jestem w 33 skoro już mam 32+2 :) na początku tygodnia mozna mówić że 32 ale jak już jest 33+5/6 to czemu nie :)

Nie, takiej długości średniej :) nie chce dziecka uszkodzić i sobie krzywdy zrobić.

Ja zaczęłam 32 tydzień i tez mam nadzieje, ze za miesiąc urodzę :)

A ja umylam naczynia, pozamiatałam mieszkanie, wstawiłam pranie, rozwiesiłam, poszłam po koszyk truskawek i teraz mam relaks przed serialem na netflixie, bo założyłam konto i na miesiąc mamy darmowy dostęp ;) i tak się rozpieszczamy z córcia soczkiem z jabłka, imbiru i pomarańczy i truskawkami :)

IMG_1528115881.396553.jpg

Załączniki

• IMG_1528115881.396553.jpg
    IMG_1528115881.396553.jpg
    306 KB · Wyświetleń: 326
Mi dzisiaj mała też coś słabo się rusza i siedzę jak na szpilkach. Wogole od jakiegoś tygodnia po spaniu bolał mnie mięsień na wzgorku łonowym a od wczoraj czuje takie mrowienie przechodzace w rytmiczne pulsowanie jakby silny przepływ krwi. Jak chodziłam w ciąży z Lenka to miałam podobne we wnętrzu pochwy jakby coś tam wibrowalo. Ma któraś podobnie?. W środę mam wizytę to spytam czy to normalne

Ja często pod rzebrami mam mrowienie , a wiem , że tam malutka coś ma bo często wpycha pod rzebra jakaś część ciala.
Ale nie wiem czemu takie mrówki odczuwam :huh: więc i u ciebie też pewnie to nie jest nic złego :)

reklama

Czemu lekarz Ci wróży, że mała urodzi się wcześniej? Masz jakieś przesłanki co do tego? :) 4 tygodnie to już tak bliziutko [emoji7]

Do góry