reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No właśnie, a ja takiego dbania o pacjentkę nie zaznałam wcześniej. Szybka wizyta i dowodzenia. Na pewno kolejna ciaze będzie mi też on prowadził :) i mam nadzieję , że rodzić też mi się uda przy tym lekarzu.
Ile wazy twój synek?:)
Teraz to nie wiem ile waży. W 25+5 ważył 980g. Teraz wizytę mam w poniedziałek to będzie 30+3 i zobaczymy ile go przybyło ☺
Ja też bym chciała trafić na swojego gina przy porodzie ale on ma raz w tygodniu dyżur w szpitalu gdzie będę rodzić to szanse są małe. Umawiać się nie będę bo i tak przy takiej ilości pacjentek jakie ma to nie byłby w stanie. Chyba , że pojawi się wskazanie do cc czyli jeśli dziecko będzie posladkowo ułożone ale odpukać póki co był główką w dół.

Jestem po wizycie, ktg płodu za wysokie, dostałam skierowanie na dokładniejsze badanie przepływów w szpitalu. Muszę się umówić. A za tydzień znow mam przyjsc na wizytę tam do niej, zrobią znow ktg. Poza tym wszystko w normie. Dzidzia ma już 1400g i Ok 40cm (powiedziala chyba 49-50, ale to raczej nie realne ) :)
Śliczna dzidzia- ładnie waży i mierzy. Ja też mam dziś wizytę po baaaardzo długiej przerwie. Aż jestem ciekawa i trochę się stresuję,czy wszystko jest dobrze.

Dzień dobry dziewczyny
Naczytałam się was nieźle i jestem przerażona. Mam nadzieję że mój pierwszy poród przebiegnie normalnie, bez komplikacji. Boję się że moja mała będzie też duża bo już jest większa podobno o tydzien. Ryczeć się aż chce. Jestem cała w stresie przed tym porodem jak czytam ile rzeczy może się dziac :(
Dziś idę do UP zapisać się jako bezrobotna, mam nadzieję że mi nie odmówią jak zobaczą że jestem w ciąży. Z racji ciąży niby jestem objęta opieka medyczną, ale położna powiedziała że dobrze by było gdybym miała jakiś papier na to, więc idę.
Ja kiedyś się też rejestrowalam w up będąc w tamtej ciąży, i musiałam przynieść im zaswiadczenie o ciąży od lekarza żeby nie przychodzić tam co jakiś czas na spotkania

Śliczna dzidzia- ładnie waży i mierzy. Ja też mam dziś wizytę po baaaardzo długiej przerwie. Aż jestem ciekawa i trochę się stresuję,czy wszystko jest dobrze.
Dziękuje :) Nie ma się co stresować, bo to tez nam nie pomaga w niczym. A napewno będzie wszystko dobrze, nie ma co się martwic na zapas :) To napisz później co u dzidzi jak już będziesz po ;) my zaraz jedziemy do dentysty mam nadzieje, za tam tez wszystko w porządku i nic nie trzeba będzie robic ;)

Dziękuje :) Nie ma się co stresować, bo to tez nam nie pomaga w niczym. A napewno będzie wszystko dobrze, nie ma co się martwic na zapas :) To napisz później co u dzidzi jak już będziesz po ;) my zaraz jedziemy do dentysty mam nadzieje, za tam tez wszystko w porządku i nic nie trzeba będzie robic ;)
to powodzenia u dentysty ;) tak napiszę i mam nadzieję na fajne zdjęcie, może tym razem się uda,bo to małe takie przyklejone do mnie policzkiem.

Dziewczyny mam pytanko.. weszlam dzis na wage i mam o 0.5 kg mniej niz w ub. tyg. Nie jem duzo,jakis tam chleb czasami,owoce,warzywa.. poprostu nie mam apetytu zbytnio.. pytanie brzmi ,skoro nie objadam sie tlustym miesem i innymi takimi to jak wtedy dziecko obrasta w tluszczyk? Bierze zasoby ode mnie? :confused: moze durne pytanie ale ciekawi mnie to..

reklama
Znacznie lepiej, dzięki ,że pytasz . Jedna już praktycznie nie czuję,że boli a druga przy większym naciąganiu stopy albo chodzeniu po stopniach. W każdym bądź razie już jestem ostrożna i jak nie muszę nie biegam, jak szalona.
To dobrze ze mija bol :* no i sie ciesze ze juz nie swirujesz i uwazasz na siebie :p

Do góry