reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tez staram sie nie swirowac...Ale przy skracajacej szyjce wszystko martwi. Teraz będzie corcia:):) na ostatnim usg w środę już 1900 g:)

To super :) u mnie termin na 5 sierpnia, mała ostatnio ważyła 1,7 kg ponad, teraz już na pewno z 2 kg.

Mam dziś 31tydzien 5 dzień, wiec zaraz zaczynam 33 :) do porodu 58 dni, córeczka będzie Kornelia miała na imię

reklama
@Majlan będzie wszystko ok :* nie stresuj się za bardzo :* odpoczywaj póki możesz :* za dwa miesiące już będzie ciężko z odpoczynkiem :*

Czkawkę to tak mniej więcej czuć najbardziej na wysokości pleców dziecka. Tak pod pępkiem, ale to nie tak punktowo tylko pół brzucha Ci podskakuje.

Jesteśmy po lekarzu i ja i syn sterydy do nosa. .

Kupiłam bób, ugotowałam, dobry, ale myślałam że smaczniejszy tak się niektórzy nim zajadają [emoji23]
A co wam jest że sterydy aż?

No ja się zajadam bobem, szczególnie tym młodym właśnie :D

Na szkole rodzenia też o to ludzie pytali i położna mówiła, że karetka na pewno zawiezie do najbliższego. Nie wiem, może to od miasta zależy
Też tak myślę że do najbliższego szpitala wiozą a nie gdzie się chce , to nie taxi że my mówimy a oni tam wiozą... No chyba że jak ktoś ma zaplananowane CC w wybranym szpitalu może ewentualnie...ale jak sn to gdzie najbliższej raczej ,:)

Cześć Dziewczyny. Troszkę Was odczytuje od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć dzisiaj, mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce?:) to moja druga ciąża, mam synka, który w niedzielę kończy 3 latka. Teraz termin na 10 sierpnia. Dziś 31+0 tc. Ogólnie jestem w temacie skracajacych sie szyjek, bo tak jak w I ciazy, teraz od 20 tc sie skraca. Obecnie moja szyjka jest miekka i ma okolo 22 mm.
Mam do Was pytanie, czy na tym etapie ciąży miewacie częstsze bóle w dole brzucha, takie miesiaczkowe? Bo na wcześniejszych etapach ciąży je miałam,ale o mniejszym nasileniu i częstotliwości. Teraz twardnienia częstsze z takim dyskomfortem,ale dodatkowo pobolewanie podbrzusza... w środę miałam wizytę i było ok... kurczę wytrzymać jeszcze chociaż 5 tyg...
O seksie,wyjazdach to nic nie piszcie.. ja już 3 miesiące bez jednego i drugiego...ba,nawet na spacery za rękę wyjść nie moge:( ciężko mi...
Cześć, fajnie że dołączyłaś :) teraz będzie synek czy córka?
Ja mam tylko twardnienia, ale bóli brzucha żadnych nie mam.
No to witamy w gronie skracających się szyjek [emoji14] kilka tygodni damy radę jeszcze :)

To super :) u mnie termin na 5 sierpnia, mała ostatnio ważyła 1,7 kg ponad, teraz już na pewno z 2 kg.

Mam dziś 31tydzien 5 dzień, wiec zaraz zaczynam 33 :) do porodu 58 dni, córeczka będzie Kornelia miała na imię
Ja w niedziele zaczynam 33.0 tydz.
Do terminu z om 51 dni czyli na 30 lipiec do terminu z pierwszego USG 47 dni na 26 lipiec :)

Planuje ktoś swoje dziecko przewijać np na łóżku i nie kupuje przewijaka? :D
Ja z córką na początku tak robiłam i mnie kręgosłup zaczął boleć bardzo w takiej pozycji. Bo raz siedziałam a raz pochylałam się nad nią. I stwierdziłam że muszę kupić przewijak. Na łóżku to po kąpieli tylko cała pielęgnacja, oczka , uszka, pępek i ubieranie. A do zmiany pieluchy to tylko przewijak.

reklama
Czesc. Fajnie , że dolaczylas i współczuję leżenia , szyjki :(
Ja mam te wszystkie objawy od 30 tygodnia. Choć od kad biorę więcej magnezu i luteinę pod język jest o niebo lepiej. Mimo to szyjka też się skróciła. W czwartek mam kontrolna wizytę po 10 dniach i będziemy patrzeć czy znów poleciała w dół. Tyle , że u mnie miała 5cm więc chociaż tu jest plus.
O widzisz,5 cm to fugi do, nigdy takiej nie mialam:D w 16 tc miała 4,17 cm, w 20 tc już 26 mm. I tak trzymała 10 tyg..I teraz się rozmiekczyla i trochę skrocila. No nic już bliżej jak dalej... luteine też biorę, 3 razy po 2 tabletki podjezykowo
.
Hej :) jasne, że możesz dołączyć :)
To fajna różnica między dziecko będzie :) a teraz będzie synek czy córeczka?
Oj, to na pewno musisz się oszczędzać i odpoczywac duzo. A jak przygotowania z wyprawka itd?

Ja nie mam żadnych bóli także nie pomogę. Ale to prawdopobnie macica ćwiczy skurcze.
Pierwszy to synek, teraz czekam na coreczke:) wyprawka powoli powoli... ciuszki mam od koleżanki, część po synku. Jakieś pieluszki metrową, kocyk zamówiłam i wyprawkę apteczna też mam. Teraz w przyszłym tyg zamawiam łóżeczko, pościel i ochraniacz:) A niech też ma coś nowego,a nie wszystko po braciszku... z resztą, nie zdawałam sobie sprawy jak te różowe motylkowo-serduszkowe rzeczy cieszą oko:):)

Witamy witamy. Zapraszamy ☺
Ja mam dziś 30+0 czyli tydz za Tobą jestem. Termin 17.08. ☺
Ja mam często twardnienia brzucha. Od kilku dni czuję nieprzyjemne pobolewanie w dole brzucha takie jak na okres. Ale to chyba normalne.
A teraz co będziesz miała? Drugi syn czy jednak córcia?
Teraz corcia:) no tak..te twardnienia pamiętam z I ciazy bo zaczęły się dużo wcześniej,ale nie czułam tyle bolu/dyskomfortu przy nich. A ból jak na okres wiąże jeszcze że zmiana leków... bo brałam luteine dopochwowa, teraz zmiana na podjezykowa, a dopochwowo gynalgin na zmianę z nystatyna..ponoć gynalgin może działać na te bóle...
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie do grona sierpniowek:) chociaż myślę że grosze w lipcu:) mam nadzieję dotrwac:)
I zazdroszczę aktywnych ciąż...do 20 tc chodziłam na fitness. Przed ciąża byłam bardzo aktywna... Teraz to istna zmora...druga taka ciąża. I ostatnia.

Do góry