reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak na marginesie to dużo pijecie wody? Ja tylko 5 szklanek dziennie, do tego szklanka herbaty. 21 maja w 28t0d afi wynosilo 15 wiec to chyba dobrze. Ale cos sie zaczynam schizowac że w te upały to malutko pije
Ladny brzuszek :)
Ja zwykłej wody nie pije prawie wcale. Za to nadrabiam sokami, herbata. Nie lubie za bardzo zwykłej wody niegazowanej. Na początku piłam tez dużo gazowanych, bo zawsze lubiałam i ciężko mi było się odzwyczaić, ale teraz nie pije prawie wcale ;)

reklama
Nie było mnie parę godzin na forum a tu Tyle nadrabiania :D
U mnie dzisiaj tez leniwy piątek , wogole myślałam że to dzisiaj czwartek .. leżę i siedzę tylko na zmianę pół dnia na dworze przed domem :D tylko jedno pranie zrobiłam i nic więcej . Mąż wrócił jedzenia nie ma a ja tłuszcz wypalam na słońcu ale wie gdzie jest lodówka to sobie poradzi a ja dzisiaj tylko odpoczywam :D
A jak leżę to brzuch wydaje się jeszcze większy niż jest, jak hipopotam ale co tam :DZobacz załącznik 865254

Oj to chyba już wypaliłaś cały tłuszcz bo jesteś chudzina. I jakim cudem w tym tyg masz jaki maleńki brzuszek? Ja taki miałam w 5 mcu
A jak leżę to mam tak
20180608_171641.jpg

I kto tu jest hipopotam? ☺
W poniedziałek Wam powiem ile ten człowiek w środku waży.
W 25 tc miał kilo. Teraz będzie 30+3.

Załączniki

• 20180608_171641.jpg
    20180608_171641.jpg
    751,9 KB · Wyświetleń: 368
To fakt piątek nudny, tym bardziej jak trzeba tylko leżeć i nic nie robić. U mnie dzisiaj straszny upał. Zasloniete okna i wiatrak daja chociaż minimalną ulge. Dobrze że z mężem zamowilismy rolety zewnętrzne, które jutro zamontuje to może one przyniosą trochę ulgi. U mnie dzisiaj gołąbki na obiad od teściowej, tak się najadlam że zaraz pękne.
Jak się tak chwalicie brzuszkami to i ja swój wrzucę. U nas 30 tydzień i 4 dzień.

Tak na marginesie to dużo pijecie wody? Ja tylko 5 szklanek dziennie, do tego szklanka herbaty. 21 maja w 28t0d afi wynosilo 15 wiec to chyba dobrze. Ale cos sie zaczynam schizowac że w te upały to malutko pije
Ale masz też ładny brzucholek :)

Ja pije dużo wody, myślę, że ze 3-4l dziennie plus 1 herbate i 1 kawę. Ale ze mną nie ma co się porównywać bo ja zawsze piłam bardzo dużo wody :)

Ja moim rodzicom powiedziałam w trakcie wigilii :D na szczęście już po zjedzeniu bo bałam się że zrobi się niezręcznie i nikt nic nie zje [emoji14] ciężko mi było się domyślić jak zareagują. Mój tata roznosił prezenty spod choinki i jak wszyscy już dostali to ja wydusiłam z siebie "a my mamy jeszcze jeden prezent...będziecie dziadkami" i nagle ciszaaa :-D
A u rodziców Tomka zrobiliśmy to tak w sumie bez przygotowywania się bo pojechaliśmy tam w 1 czy 2 dzień świąt i na wejściu jego tata zaczął wyciągać wszystkie trunki z barku chwaląc się co to będziemy spożywać - a ja nie piję alkoholu więc z uśmieszkiem teściu wyciąga likier tiramisu i mówi "dla Ciebie Karolinka też coś mam" a Tomek z uśmieszkiem mówi "a Karolinka jest w ciąży i pić nie będzie" i wtedy mama Tomka się na mnie rzuciła ze łzami w oczach i kilka razy pytała czy naprawdę i że super i w ogóle cała happy - a tata Tomka chyba był zaskoczony bo już nas dawno namawiał na dzidzię a my zawsze zmienialiśmy temat :D:D
Ja nie moglam wytrzymac i dzien przed wigilia jej wreczylam test a ona sie zapytala co to jest [emoji23] dzien wczesniej sobie zartowala, ze chyba w ciazy jestem tak mi brzuch wywalilo. Nie docieralo do niej przez cale swieta, myslala chyba, ze znowu sobie z niej zarty robimy jak na Prima aprilis :)

Moja dzidzia jest teraz czasem tydzień albo i więcej większą. Ale od dłuższego czasu z dr przyjęliśmy termin z Usg I trymestru, 5 dni wcześniejszy niż z OM. Właśnie usg I trymestru jeśli różnica w wielkości jest znacząca to można przyjąć to za termin.

Moja dzidzia jest teraz czasem tydzień albo i więcej większą. Ale od dłuższego czasu z dr przyjęliśmy termin z Usg I trymestru, 5 dni wcześniejszy niż z OM. Właśnie usg I trymestru jeśli różnica w wielkości jest znacząca to można przyjąć to za termin.

To jeśli tydzień różnicy jest u mnie na wcześniej to patrzeć na to ?:) Czy spytać lekarza jak on to widzi :)

Opłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodzie :-D kobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie? :-D
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........
Ja nie kupuję emolientów na start, tylko zwykłe kosmetyki. Dopiero jeśli miałby jakieś alergie skórne czy azs, to będę zmieniać na emolienty.

Co do mamy, ciężki przypadek :D moja mama to się cieszy wszystkim co kupuję i się interesuje jakie coś ma opcje itp. Ale ona jest dosyć młoda jak na moją mamę, jej 2 bliskie koleżanki mają synów 10letnich, jej bliska kuzynka ma córkę 1,5roczną więc jest zorientowana :)

reklama
Ja moim rodzicom powiedziałam w trakcie wigilii :D na szczęście już po zjedzeniu bo bałam się że zrobi się niezręcznie i nikt nic nie zje :p ciężko mi było się domyślić jak zareagują. Mój tata roznosił prezenty spod choinki i jak wszyscy już dostali to ja wydusiłam z siebie "a my mamy jeszcze jeden prezent...będziecie dziadkami" i nagle ciszaaa :-D
A u rodziców Tomka zrobiliśmy to tak w sumie bez przygotowywania się bo pojechaliśmy tam w 1 czy 2 dzień świąt i na wejściu jego tata zaczął wyciągać wszystkie trunki z barku chwaląc się co to będziemy spożywać - a ja nie piję alkoholu więc z uśmieszkiem teściu wyciąga likier tiramisu i mówi "dla Ciebie Karolinka też coś mam" a Tomek z uśmieszkiem mówi "a Karolinka jest w ciąży i pić nie będzie" i wtedy mama Tomka się na mnie rzuciła ze łzami w oczach i kilka razy pytała czy naprawdę i że super i w ogóle cała happy - a tata Tomka chyba był zaskoczony bo już nas dawno namawiał na dzidzię a my zawsze zmienialiśmy temat :D:D

My też w wigilię powiedzieliśmy wszystkim ale przy okazji łamania się opłatkiem. Mój tato mi życzy rodzeństwa dla Natalki no to już mówię, że w sierpniu będzie. A mama "wiedziałam!" ☺

Do góry