reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Śliczna ❤️ ważne , że wszystko dobrze. Byle by ta wagę skontrolować :)
To moja w 22 tygodniu 2.200 czyli całe 500g więcej od twojej heh. Będzie mi ciężej urodzić ale też i bezpieczniej gdyby się urodziła wcześniej. Twoja malutka bo ty dużo wzrostu nie masz, wiec nie masz się czym martwić ;-*
A tak to chodzisz ciągle na fundusz ? Nie myślałaś żeby chodzić prywatnie ?
W 33 tyg chyba ;)

reklama
No to podobna sytuacja wagowa jak u nas.. inny lekarz robił badanie i wygląda jakby mały przez tydzień nic nie urósł :/
Leży główka w dół ?
Dobrze że wszystko jest ok :)

Ja też tak miałam. U prywatnego prowadzącego tyle samo ważyła co 3tygodnie później w szpitalu na gorszym sprzęcie. Przeraziłam się ale jak poszłam na kolejną wizytę i mała ładnie przybrała to odetchnęłam z ulgą. I lekarz tez mi wytłumaczyl , że to waga plus minus.
A mój poprzedni lekarz nie wiedział też nigdy dokładnie ile córka waży tylko mówil "między 600 a 800".. ten obecny bada dokładnie i mam w karcie wpisane : 1184 :)

Nie dziwię się ❤️ sama bym swoją już chciała tulić ❤️ ale już tyle wyczekalysmy to ten miesiąc / dwa damy radę :)
Ja będę miała USG dopiero w 37 tygodniu to już mi będzie wszystko jedno czy się pokaze czy nie , bo chwila moment i zobaczę ja na żywo :p nie widziałam od 20 tygodnia mojej małej, szkoda :(
Ojj... w sensie buźki nie widziałaś? Nam dopiero dziś pierwszy raz pokazała ;)
Teoche Ci zazdroszczę, bo raczej będziesz szybciej swoją mala tulić ❤️ Ale tez nie na reguły ;)

Tzn , nie zebym sie czepiala ;) :D
Ciekawe ile moja bedzie miec w piatek :)
Haha wiem :D
Moja ważyła tyle co napisałam w 32. Teraz mi idzie 34, w czwartek wizyta ale pewnie nie zrobi USG , tylko sprawdzi czy szyjka się znowu skróciła. USG dopiero w 37, czyli na sam koniec już :(
A kiedy byłaś ostatnio ? I ile wtedy ważyła ?:)

reklama
Szłam z myślą , że tracę wzrok, że mam jaskrę i czeka mnie CC a później leczenie po porodzie. Ale wszystko poszło dobrze. Trochę chciałam rodzić przez cięcie , nie będę ukrywać :p ale SN też dam radę. Tłumacze sobie, że tyle kobiet rodzi to i ja dam radę :)

Ja na szczęście wyprawkę w 90% mam za sobą. Ale martwię się o te reszte rzeczy. Bo zamówię dopiero 5lipca i boje się czy zdążę :/ nie mam termometru , laktatora, podkladu i prześcieradelek do wózka, klinu, daszka do wozka, pościeli do wózka, przybornika do łóżeczka i będę chciała zamówić jeszcze jedną pościel do łóżeczka z obu stron pikowana bialo-szara bo wydaje mi się , że ta w jednorożce jest za ciepła na lato do tego z jednej strony jest Minky .. więc jeszcze czeka mnie pranie nowej pościeli i ułożenie jej w łóżeczku przed terminem :)
Żyje nadzieja , że 5 lipca zamówię, 9 przyjdą zamówione rzeczy. I będę już w 38 tygodniu po 7 lipca więc będę mogła już rodzić. Nie chciałabym wcześniej :p
Najwazniejsze, ze z Twoim wzrokiem wszystko w porządku :)
Ja jeszcze mnostwo rzeczy potrzebuje :p ale Przynajmiej zamowilam dziś te koszule z tej strony słodki sen, mam nadzieje ze z rozmiarem trafie, bo wzięłam aż 3 i szlafrok, a dostanę je dopiero jak rodzice przyjadą, ewentualnie jeśli szybciej pojedziemy do taty. Ale to w przypadku gdy jednak musiał nam dokupić te farby do malowania pokoju, ale myśle ze bez tego się nie obejdzie, a nie możemy czekac do połowy lipca żeby zacząć tam coś robic ;)

Do góry