Pytanko a dlaczego ty co 2 tyg chodzisz do gina???Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okejprzepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić
Aha i jestem w 33 tygodniu
Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.
Mój Bartek mówi, że cała ja.
Zobacz załącznik 866345
reklama
E
Ewka34
Gość
Dwa tyg temu w srode miala 1800 bylam w 31 tygHaha wiem
Moja ważyła tyle co napisałam w 32. Teraz mi idzie 34, w czwartek wizyta ale pewnie nie zrobi USG , tylko sprawdzi czy szyjka się znowu skróciła. USG dopiero w 37, czyli na sam koniec już
A kiedy byłaś ostatnio ? I ile wtedy ważyła ?![]()
Kasiula8989
Fanka BB :)
Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okejprzepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić
Aha i jestem w 33 tygodniu
Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.
Mój Bartek mówi, że cała ja.
Zobacz załącznik 866345
Słodziak
Najważniejsze ze wszystko dobrze
E
Ewka34
Gość
J

Ja tez chodze co dwa tyg tyle ze na nfzPytanko a dlaczego ty co 2 tyg chodzisz do gina???
Ja dziś zakupiłam klapki pod prysznic skarpety na porodowKE w razie "W" heh nożyczki dla maleństwa bo zapomniałam i zostało mi tylko sól fizjologiczna i coś do noska dla małej no i spakować torby bo jakoś się zebrać nie mogęNajwazniejsze, ze z Twoim wzrokiem wszystko w porządku
Ja jeszcze mnostwo rzeczy potrzebujeale Przynajmiej zamowilam dziś te koszule z tej strony słodki sen, mam nadzieje ze z rozmiarem trafie, bo wzięłam aż 3 i szlafrok, a dostanę je dopiero jak rodzice przyjadą, ewentualnie jeśli szybciej pojedziemy do taty. Ale to w przypadku gdy jednak musiał nam dokupić te farby do malowania pokoju, ale myśle ze bez tego się nie obejdzie, a nie możemy czekac do połowy lipca żeby zacząć tam coś robic
![]()
Luiza.
Na Kamieńskiego, zgadza sięZapraszam do nas do przychodni - Lipa Piotrowskanie dosc, ze obsluga mila to do lekarza zapisuje sie na ten sam dzien i nigdy nie czekalam w kolejce. Nowe osiedle wiec malo ludzi zapisanych
slyszalam, ze pani pediatra tex jest super. z tego co pamietam to mieszkasz gdzies w okolicach kamienskiego?
Zawsze możesz mieć dziecko obok siebie w bujaczku-leżaczku, aczkolwiek ja go używałam sporo później, jak Jasio sobie ciamkał chrupki kukurydziane, żeby nie usmarował pościeli w wyrkuMoże rzeczywiście ta kamerka nie jest aż tak konieczna, bo przecież i tak nie będę patrzeć cały czas w monitorek hehe, a jak już będę poza pokojem to pewnie będę chciała coś zrobic, a jak będę chciała popatrzec na mała to mogę już w jej pokoju nad jej łóżeczkiem![]()
Najlepsze jest z dzisiejszego dnia to że olsnilo mnie ze mi się 1.07 prawo jazdy kończy i ku.....muszę 320 zł za wyrobienie nowego dać masakra jakaś kiedyś lekarz 50 zł a teraz od 2014 wg ustawy 200 zł
chyba normalnie .......szlak mnie trafi ale cóż zrobić muszę bo nie wyobrażam sobie życia bez auta
chyba normalnie .......szlak mnie trafi ale cóż zrobić muszę bo nie wyobrażam sobie życia bez auta
G
gosc12
Gość
Ojj... w sensie buźki nie widziałaś? Nam dopiero dziś pierwszy raz pokazała
Teoche Ci zazdroszczę, bo raczej będziesz szybciej swoją mala tulićAle tez nie na reguły
![]()
Widziałam na polowkowym i mamy wyraźne zdjęcie. Trochę wygląda jak mała małpka, ale moja i dla mnie najpiękniejsza
Pewnie , że nie ma reguły. 37tydzien kończę 7lipca. Więc oficjalnie ciąża donoszona i mogę rodzić. Ale termin i 40tydzien wypada 28lipca. Przenoszę tydzień i już któraś z Was będzie tulić przede mną
Załączniki
No ty masz przewlekła chorobę prawda ja też a tak w ciąży jak wszystko git to dopiero od 36 co 2 tyg są wizytyJ
Ja tez chodze co dwa tyg tyle ze na nfz![]()
reklama
Maljan
Jak znajdziesz jakiś interesujący model monitora, to daj znaćA No racja słyszałam o tym, ze można przez aplikacje w telefonie, ale do tego są potrzebne dwa telefony. A jak ja będę przez dzien sama z mała, to to by się nie sprawidziło, ale w Waszym przypadku jak najbardziej![]()
Ja jakos boje się (to moje pierwsze dziecko), ze czegoś nie zauważę, moja czujność nie będzie tak wyczulona. Nie chciałabym sobie później pluc twarz, ze mogłam coś zrobic, a nie zrobiłam. Ale to już indywidualna sprawa każdego![]()
My jeszcze będziemy się zastanawiać