reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mama bardzo dużo mi pomoże i jestem o tym przekonana. Ale właśnie z dietą będzie mnie denerwować. Nie jedz tego nie jedz temtego, nie rób doświadczeń na dziecku itp. dobrze , że po miesiącu będę mieszkała u siebie i robiła po swojemu. Ale chyba pierwszy miesiąc to i tak wypada jeść lekko ? Bo dziecięczek za malutki nie ?
Nie ma diety matki karmiącej i nie daj sobie tego wmówić[emoji4] chyba, że dziecko będzie alergikiem albo będzie miało jakąś nietolerancję[emoji4]
No właśnie. Jak nie kłucie, to skurcz , a teraz nie przerwany ból kłujący. Dziwne uczucie. Nie przyjemne.. mam nadzieję , że to mała a nie szyjka :huh: w dodatku brzuch tam nisko też mnie kłuje, lekkie skurcze mam. Może dlatego , że jeszcze dzisiaj nie wzięłam luteiny ani magnezu :huh:
Mnie też kłuje, mam skurcze, ale mam zwiększyć dawkę magnezu. Chyba, że przekroczą ilość 10 na dobę, to mam się zgłosić do szpitala.
hm, tzn, że w zestawie nowego łóżeczka była niepasująca dykta do całości?
Właśnie lookam na to łożeczko Ola na allegro, też wygląda nieźle:)
Ja zamówiłam łóżeczko Ola na allegro , ale nie z klupsia[emoji4] Wrzucałam tu linka kiedyś[emoji4] I wszystko mam z nim ok[emoji16]
Najlepsze jest z dzisiejszego dnia to że olsnilo mnie ze mi się 1.07 prawo jazdy kończy i ku.....muszę 320 zł za wyrobienie nowego dać masakra jakaś kiedyś lekarz 50 zł a teraz od 2014 wg ustawy 200 zł :szok: chyba normalnie .......szlak mnie trafi ale cóż zrobić muszę bo nie wyobrażam sobie życia bez auta
Aż tyle?? Mi jak się skończyło to płaciłam za badania i chyba jakieś 80 zł za wymianę[emoji4]
Internetu w domu nie mam bo jakaś awaria a na tel mam resztki transferu wiec z nudów przeglądałam wszystkie ciuszki dla małej, torby do szpitala , dołożyłam kubek i sztućce:D jeszcze muszę włożyć chusteczki higieniczne, i ręczniki papierowe . Rano tylko zdążyłam zalicytować i wygrać kilka rzeczy dla małej . Bez internetu bieda :( :D
Bez Internetu, to jak bez ręki teraz[emoji16]
To ja mam aspirator, gruszkę dokupie. Ale czy coś trzeba mieć do psikania ? :)
Sól fizjologiczna do noska i oczek wystarczy[emoji16]

reklama
A jakie mialyscie cykle? Bo on mi liczyl z cyklem miesiaczkowym
Liczył normalnie na średni cykl ;) czyli te chyba 28dni. A zależnie od długości cyklu to jest ten termin chyba z USG nie ? On wtedy dokładnie pokazuje kiedy owulacja była :)
Ale to czekaj żeby być w bardziej zaawansowanej ciąży to musiałabyś mieć krótsze cykle niz 28 dni tak ?

Ja tego sprzętu zaczęłam używać jak mały miał jakieś 4-5 mcy i zaczęłam mu podawać coś innego jak mleko, mogłam wygodnie na podłodze usiąść i dziecko karmić, albo podać mu chrupka i sobie ciamkał. Albo bawił się, bo mu się w łóżeczku nudziło.
Taki miałam bujaczek, nie że się dzieckiem chwalę :p
Zobacz załącznik 866375
Szczerze to napatrzyłam się i tak nie na bujaczek a na twojego dzidziusia właśnie ❤️❤️ cukiereczek ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
A co do leżaczka :D to właśnie chyba nie jest tak na płasko jak ten kindekraft i dlatego by nie można by było mniejszego dziecka polozyc na dłużej nie ?:)

U mnie dzisiaj 31+1 tc, mały waży 1790g[emoji4] jest niby o tydzień większy niż z terminu om, ale to nic ważnego[emoji4] Przepływy wszystkie ok[emoji4] łożysko w porządku [emoji7] główką w dół przekręcił[emoji16] Mam się niby oszczędzać, jak do tej pory, żeby donosić i nic się nie działo[emoji16] Szyjka 4 cm więc luzik, mimo że się trochę skróciła, ale tym kazał mi się nie martwić[emoji16] Zdjęć nie mam, bo papier się kończył i miałam do wyboru fotkę albo parametry wszystkie i wybrałam to drugie[emoji16][emoji16] Z tej radości idę jutro do fryzjera się farbnąć[emoji23][emoji16]

Szczerze to napatrzyłam się i tak nie na bujaczek a na twojego dzidziusia właśnie ❤️❤️ cukiereczek ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
A co do leżaczka :D to właśnie chyba nie jest tak na płasko jak ten kindekraft i dlatego by nie można by było mniejszego dziecka polozyc na dłużej nie ?:)
Ano cukiereczek ^_^
I tak, z tego co pamiętam tego bujaczka nie dało się całkiem na płasko rozłożyć, ale i ja go do spania nie kupiłam :) Nie mieliśmy miejsca, w starym domu, na krzesełko do karmienia, które sporo miejsca zajmuje i po prostu trafiło na takie coś. No i nie bardzo mój Krzysiek chciał wtedy wydać 400zł na ten taki fajny tiny love, ależ on mi się podobał. :) Ten za to bujaczek, chowałam pod przewijak i nie było widać graciarni, a taki miałam i polecam wszystkim mamom które nie mają miejsca, bo go się ładnie składa i możę stać za łóżeczkiem
geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-naturalny-cerata-097-a017811.jpg

Załączniki

• geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-naturalny-cerata-097-a017811.jpg
    geuther-regal-do-przewijania-trixi-4817-kolor-naturalny-cerata-097-a017811.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 79
U mnie dzisiaj 31+1 tc, mały waży 1790g[emoji4] jest niby o tydzień większy niż z terminu om, ale to nic ważnego[emoji4] Przepływy wszystkie ok[emoji4] łożysko w porządku [emoji7] główką w dół przekręcił[emoji16] Mam się niby oszczędzać, jak do tej pory, żeby donosić i nic się nie działo[emoji16] Szyjka 4 cm więc luzik, mimo że się trochę skróciła, ale tym kazał mi się nie martwić[emoji16] Zdjęć nie mam, bo papier się kończył i miałam do wyboru fotkę albo parametry wszystkie i wybrałam to drugie[emoji16][emoji16] Z tej radości idę jutro do fryzjera się farbnąć[emoji23][emoji16]
Duży chłopczyk :):) fajnie , że wizyta udana :):) ciekawe skąd te dzieciaczki wiedzą , że trzeba się główka obrócić :D

reklama
Do góry