reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja tam nie mam problemów :D
Ja to przed ciążą miałam tak, że 2-3 dni przed wizytą u ginekologa już się trzęsłam i stresowałam :D teraz w ciąży to co innego, bo wiem że muszę dla synka żeby kontrolować jego rozwój, no i wiadomo lubię go podejrzeć na usg :D
100 razy wolę iść do dentysty niż gina :D

Hej Laski :)

Muszę wam o czymś napisać. Jakiś czas temu wraz z kupnem łóżeczka dostaliśmy gratis materac typu pianka-kokos-gryka używany chyba z 2 lata. Wzięliśmy go tylko dlatego by psom zrobić dwa legowiska ucinając wszystko na pół i później w poszewki, ale do rzeczy...
Jak ja się cieszę że tego materaca nie kupowałam dla swojego dziecka!!!
Zdjęliśmy pokrowiec, gryka jest w niego wszyta i wygląda to okropnie jakoś, pianka żółta ( już ze starości? ) i oddzielnie płat coś w rodzaju "wycieraczki" z kokosu. Oboje z chłopakiem cieszymy się że tego nie kupiliśmy. Jeżeli tak wygląda materac po 2 latach leżakowania przez małe dziecko to ja dziękuję. Przepraszam Was jeśli któraś z was zdecydowała się na ten zakup, ale mnie to co zobaczyłam odrzuciło. Stan fatalny jak na tak krótki czas użytkowania.
Mam nadzieję, że lateks będzie lepszym wyborem :)

To dziwne. Trochę olewatorskie, bo ja uważam, że od tego 9 miesiąca już powinny być takie regularne wizyty na te badanie..
No nie wiem jakie są przesłanki takich decyzji.
Na pewno w tym lux medzie gdzie ja chodzę nie robią. Najlepsze jest to, że mają sprzęt i moja ginekolog mówi, że walczyła o to żeby go używać, ale mają zakaz...

Dzień dobry,

Biedroneczka10, monika267, powodzenia na wizytach:)
Luiza, waga dziewczynek imponująca:) moja koleżanka urodziła rok temu bliźniczki są dwujajowe, wytrwała to terminu, urodziła w 38tc, dziewczynki ważyły 3300 i 3400. Jeśli są dwukosmówkowe, dwuowodniowe to te ciąże są często donoszone i dzieciaczki mają większą wagę.

My nie dajemy drugiego imienia. Ja mam i nie wiem po co mi ono. Mąż nie ma i dzieciom też nie dawałam.

Z racji, że mam dziś wolne pojechaliśmy z mężem do IKEI. Kupiłam pudła do komody, półki do chłopaków do pokoju, pudla na zabawki. Przed chwilą skończyłam sprzątać w szafie, komodzie i jestem zadowolona bo udalo mi się zwolnić moją komodę na rzeczy małej i 2 półki w naszej szafie. Przy okazji powyrzucałam niepotrzebne rzeczy i zrobiło się luźniej w naszych szafach. Fajne są te pudełka do komody, jakby nie wy nawet bym o nich nie wiedziała:biggrin2:

No to brawo za tyle wykonanej roboty :)

Mi się tez wydaje, że z racji tego, że dziewuszki Luzizy maja bardzo dobra wagę i podobną do siebie to będą bliźniaki jednojajowe dwuowodniowe i dwukosmuwkoe. W takiej ciąży każda dzidzia ma swoją lodówkę tzn osobny dostęp do pępowiny i wszystkich wartości niezbędnych do rozwoju prawidłowego. W tym drugim rodzaju czyli jednoowodniowa jednokosmowkoaa często jedno z maluszków jest o wiele mniejsze i lżejsze, bo dochodzi do podkradania jedzenie, bo jedzą z jednej pępowiny i często taka ciąża musi być rozwiązana max w 33-34 tyg.
Ja właśnie miałam bliźniacza ciąże tą straconą i była dwuowodniowa jednokosmowkowa także dzidzie były w osobnych „balonikach”, ale miały jeden dostęp do lodówki

To dziwne. Trochę olewatorskie, bo ja uważam, że od tego 9 miesiąca już powinny być takie regularne wizyty na te badanie..
Hmm dziwne trochę. Napewno zależy od szpitala ale w Krakowie z tego co wiem to po 36 TC umawiają na ktg pierwsze a później zależy od tego jak skurcze i jak na USG to co tydzień albo częściej. Ja będę dzwonić w 35 TC się umawiać do swojego szpitala.

reklama
No nie wiem jakie są przesłanki takich decyzji.
Na pewno w tym lux medzie gdzie ja chodzę nie robią. Najlepsze jest to, że mają sprzęt i moja ginekolog mówi, że walczyła o to żeby go używać, ale mają zakaz...
Luxmed właśnie mówi że w szpitalu bo ja też u nich ciążę prowadzę. Ale sama i tak wolę w szpitalu bo od razu zakładają kartę , sprawdzają wszystko i jak do porodu to wszystko jest w systemie i położne kojarzą kobiety.

Do góry