reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Chyba wszystko zaczelo sie od seralu " dlaczego ja?". Pamietam jak kiedys ciotka mi przezywala przez telefon, ze ona to sie dziwi, ze ludzie z takimi problemami ida do tv [emoji23]
Tak, od dlaczego ja.
Pamiętam, że jakieś 3-4 lata temu stałam na poczcie w kolejce. Za mną stał facet, który rozmawiał z koleżanką. Z ich rozmowy wywnioskowałam, że dawno się nie widzieli i on akurat opowiadał co robi. Pozwolę sobie go niedokładnie zacytować; "gram w ambitnych produkcjach TV i ogólnie dla telewizji". Sobie myślę, spoko, ale nie odwrócę się, bo nie będę z siebie mohera ciekawskiego robić, obczaiłam gościa jak wychodziłam z poczty. Dwa dni później, mój piękny K, skacząc po kanałach, trafił na trudne sprawy i patrzę a tam kto? ambitny koleś z poczty :D

@luiza a u mnie w sklepie rodem z PRL dalej można takie mleko i kefir kupić w szklanej butelce że sreberkiem:)

Ja lubię mleko z granola która samo robimy, albo kaszkę manna i kaszkę kukurydziana to najlepiej z owocami. Takie z bułką też pamiętam ale ja lubiłam to wtedy.
Oo, to fajny klimat musi mieć ten sklep. :)

To fabula serialu [emoji23]
Co śmieszne, po tych parunastu latach jak oglądnęłam kilka odcinków, doszłam do wniosku, że tam tak na prawdę NIC się nie zmieniło.

Tak, od dlaczego ja.
Pamiętam, że jakieś 3-4 lata temu stałam na poczcie w kolejce. Za mną stał facet, który rozmawiał z koleżanką. Z ich rozmowy wywnioskowałam, że dawno się nie widzieli i on akurat opowiadał co robi. Pozwolę sobie go niedokładnie zacytować; "gram w ambitnych produkcjach TV i ogólnie dla telewizji". Sobie myślę, spoko, ale nie odwrócę się, bo nie będę z siebie mohera ciekawskiego robić, obczaiłam gościa jak wychodziłam z poczty. Dwa dni później, mój piękny K, skacząc po kanałach, trafił na trudne sprawy i patrzę a tam kto? ambitny koleś z poczty :D

Oo, to fajny klimat musi mieć ten sklep. :)

Co śmieszne, po tych parunastu latach jak oglądnęłam kilka odcinków, doszłam do wniosku, że tam tak na prawdę NIC się nie zmieniło.
Ale chyba juz nie leci w tvp nie?

Śpicie na plecach ? Wiem, że można spać jak wygodnie. Ale czy to też tyczy się pleców ? Do tego w tym tygodniu ? Bo czasem tylko leżenie na plecach przynosi mi ulgę w bólu kręgosłupa.
I jeszcze jedno pytanie :D od wczoraj boli mnie krocze. A dzisiaj czuje jak by mi mała miała wypasc, mam takie uczucie jak chodze. To możliwe, że mała już jest tak nisko ?

Śpicie na plecach ? Wiem, że można spać jak wygodnie. Ale czy to też tyczy się pleców ? Do tego w tym tygodniu ? Bo czasem tylko leżenie na plecach przynosi mi ulgę w bólu kręgosłupa.
I jeszcze jedno pytanie :D od wczoraj boli mnie krocze. A dzisiaj czuje jak by mi mała miała wypasc, mam takie uczucie jak chodze. To możliwe, że mała już jest tak nisko ?
Ja nie moge spac na plecach,bo nie moge oddychac.. na prawym boku tez nie bo dol mnie boli i czesto mam skurcze ,na lewym zas,mala mnie kopie mocno jakbym ja gniotla.. wiec spie po trochu w kazdej pozycji ;)
Moze za duzo chodzisz ;) mala ma juz swoja wage ,wiec bedzie cie napierac juz ;)

Ale chyba juz nie leci w tvp nie?
Od paru lat już nie, na szczęście przestali toto produkować, nawet we wiadomościach o tym mówili, hehe, taka sensacja :p

Nie śpię na plecach, bo nie mogę oddychać, mam wrażenie jak bym miała coś ciężkiego na piersi. Do tego wgniata mnie ten ciężar brzucha we flaki i czuję kłucie. Także śpię na którymś boku. A krocze to mnie boli już od marca, najpierw czułam to tak jak bym rurką między nogi dostała, a potem zwykłe ciągnięcie. Teraz mnie boli tylko wtedy kiedy za dużo pochodzę.

Ja nie moge spac na plecach,bo nie moge oddychac.. na prawym boku tez nie bo dol mnie boli i czesto mam skurcze ,na lewym zas,mala mnie kopie mocno jakbym ja gniotla.. wiec spie po trochu w kazdej pozycji ;)
Moze za duzo chodzisz ;) mala ma juz swoja wage ,wiec bedzie cie napierac juz ;)

Też mam problem z leżeniem często.
Jak nie małą gniote, to plecy lub brzuch boli.. już się raczej nie wyspimy :(
No właśnie w ogóle nie chodzę. Od 13 tylko leże. Jedynie zajrzałam Raz na jakiś czas do kuchni jak zupa się gotuje lub kotlet smaży. I tyle. Ciekawe co jutro lekarz powie. Bo mam kłucie w pochwie ciągle. Niech siedzi do 7lipca. Wcześniej ma zakaz ;)

reklama
Od paru lat już nie, na szczęście przestali toto produkować, nawet we wiadomościach o tym mówili, hehe, taka sensacja :p

Nie śpię na plecach, bo nie mogę oddychać, mam wrażenie jak bym miała coś ciężkiego na piersi. Do tego wgniata mnie ten ciężar brzucha we flaki i czuję kłucie. Także śpię na którymś boku. A krocze to mnie boli już od marca, najpierw czułam to tak jak bym rurką między nogi dostała, a potem zwykłe ciągnięcie. Teraz mnie boli tylko wtedy kiedy za dużo pochodzę.
Ja czuję jak by mnie ktoś kopnął w krocze i po bokach jak bym miała zakwasy, siniaki..
Od marca, to długo już Cię to trzyma.
A jeśli mi nic nie dolega leżąc na plecach to chyba to nie jest niebezpieczna pozycja dla dziecka ?

Do góry