reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też mam problem z leżeniem często.
Jak nie małą gniote, to plecy lub brzuch boli.. już się raczej nie wyspimy :(
No właśnie w ogóle nie chodzę. Od 13 tylko leże. Jedynie zajrzałam Raz na jakiś czas do kuchni jak zupa się gotuje lub kotlet smaży. I tyle. Ciekawe co jutro lekarz powie. Bo mam kłucie w pochwie ciągle. Niech siedzi do 7lipca. Wcześniej ma zakaz ;)
No teraz tak juz bedzie,dlatego mamy duuuuzo odpoczywac ;) ja mam te cholerne skurcze na dole juz.. tez musze mojemu ginowi to powiedziec,bo twardnienie brzucha to jedno ,a te skurcze to co innego.. dobrze ze nie sa cykliczne co kilkanascie minut ,bo bym gnała do szpitala :D

reklama
IMG_1307.JPG
IMG_1307.JPG

A ja dziś odebrałam z paczkomatu moja walizkę za 90 zł z Allegro, ma 35 l i akurat do szpitala będę ją pakowała w niedziele i już jestem gotowa na porodówkę :)

Załączniki

• IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    638,5 KB · Wyświetleń: 304
  • IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    759,9 KB · Wyświetleń: 314
No teraz tak juz bedzie,dlatego mamy duuuuzo odpoczywac ;) ja mam te cholerne skurcze na dole juz.. tez musze mojemu ginowi to powiedziec,bo twardnienie brzucha to jedno ,a te skurcze to co innego.. dobrze ze nie sa cykliczne co kilkanascie minut ,bo bym gnała do szpitala :D
Nie spiesz sie :D
Wyganiałam Cię z porodem przede mną ale nie w połowie czerwca :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aaaa dziewczyny.. powiedzialam ostatnio mezowi ze chcialabym aby byl przy porodzie.. co prawda nie na dole a przy mojej glowie ;) zaczal sie wykrecac hyhy bylo widac ze sie wystraszyl [emoji23] ale bedzie przy mnie ;) nie puszcze go do domu,czy do pracy.. nie chce byc sama tam jak przy corce :) powiedzialam mojej mamie,a ta swoje.. ze to obrzydliwe i ze ble i ze zna malzenstwa ktore sie rozstaly bo maz byl przy porodzie itd powiedzialam jej ze to moja decyzja i ze tez znam malzenstwa gdzie sa dalej razem pomimo ze maz byl przy porodzie.. juz jej nie poslucham.. mam swoj rozum :)

Śpicie na plecach ? Wiem, że można spać jak wygodnie. Ale czy to też tyczy się pleców ? Do tego w tym tygodniu ? Bo czasem tylko leżenie na plecach przynosi mi ulgę w bólu kręgosłupa.
I jeszcze jedno pytanie :D od wczoraj boli mnie krocze. A dzisiaj czuje jak by mi mała miała wypasc, mam takie uczucie jak chodze. To możliwe, że mała już jest tak nisko ?

Ja śpię tak jak mi wygodnie i nie czytam żadnych artykułów w Internetach typu, że można albo nie można spać na lewym/prawym boku..

A ból w kroczu to myśle, że normalne już w tym tygodniu i miesiącu ciąży. Dziecko jest coraz bardziej ciężkie i naciska na krocze :)

Aaaa dziewczyny.. powiedzialam ostatnio mezowi ze chcialabym aby byl przy porodzie.. co prawda nie na dole a przy mojej glowie ;) zaczal sie wykrecac hyhy bylo widac ze sie wystraszyl [emoji23] ale bedzie przy mnie ;) nie puszcze go do domu,czy do pracy.. nie chce byc sama tam jak przy corce :) powiedzialam mojej mamie,a ta swoje.. ze to obrzydliwe i ze ble i ze zna malzenstwa ktore sie rozstaly bo maz byl przy porodzie itd powiedzialam jej ze to moja decyzja i ze tez znam malzenstwa gdzie sa dalej razem pomimo ze maz byl przy porodzie.. juz jej nie poslucham.. mam swoj rozum :)

I prawidłowo :)

reklama
Ja czuję jak by mnie ktoś kopnął w krocze i po bokach jak bym miała zakwasy, siniaki..
Od marca, to długo już Cię to trzyma.
A jeśli mi nic nie dolega leżąc na plecach to chyba to nie jest niebezpieczna pozycja dla dziecka ?
Jak Ci wygodnie na plecach to możesz leżeć. Tak mamy organizm skonstruowany, że zwyczajne leżenie na boku, plecach nam nie zaszkodzi. Te wszystkie zastrzeżenia to mity stworzone przez babcie, które o anatomii wiedziały tyle co ja teraz, czyli niewiele.
W Indiach, w niektórych regionach, mówią matkom, że wody pić nie wolno, jak się cycem karmi, bo się dziecko przeziębi, to jest dopiero zacofanie.

Zobacz załącznik 867052Zobacz załącznik 867053

A ja dziś odebrałam z paczkomatu moja walizkę za 90 zł z Allegro, ma 35 l i akurat do szpitala będę ją pakowała w niedziele i już jestem gotowa na porodówkę :)
Zabójcza, widziałam podobną w sklepie, zobaczyłam cenę i pomachałam ręką na do widzenia.

Mój to facet staroświecki czasami, co kobiece to kobiece i on się nie miesza. Ale mina bezcenna, jak mu powiem, że chce aby przy porodzie był... na stówkę ucieknie na balkon, na fajeczkę haha :D

Do góry