reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Aaa a na obiad robie sobie pyry z kaszanka smazona :D mniammmmm.. ❤ a reszcie rodzinki pyry smazone bo kaszanki nie tkna.. :p
Też lubię smażoną kaszankę mniam:)
Zobacz załącznik 867264Zobacz załącznik 867265

Dziewczyny, co jeszcze bierzecie do swojej torby do porodu??

Ja wzięłam 2x podkłady bella poporodowe dla mnie
1 x podkłady do przewijania (może wziąć 2??)
Koszule do karmienia x 3, jeden zestaw pizamkowy typu spodenki i koszulka na ramiączkach,
Zestaw na wyjście ze szpitala tzn długa, luźna sukienka, majtki wygodne i stanik materiałowy,
6 szt majtek siateczkowych,
Ręcznik x 2 duże, 1 mały wezmę
Kapcie, japonki
Kosmetyczka, papier rocznikowy, chusteczki x 2
Kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji
2 x stanik do karmienia
Wkładki laktacyjne
Błyszczyk do ust bezbarwny, gumy do żucia
2x podkłady na sedes
Na końcu już dokupie jakaś gorzka czekoladę, x2 batoniki ulubione, jakieś żelki, zgrzewki wód niegazowanych do picia w butelkach 0,5 l,

Ładowarka, tablet, telefon, słuchawki, książka
Dokumentacja ciąży, dowód osobisty, ostatnie wyniki badań i ten wymaz, plan porodu, długopis

I nie wiem czy o czymś nie zapomniałam?? ;)
Tych podpasek różowych wzięłabym 2op. Będzie gorąco a w pierwszych 2 dobach mocno leci. Biorę jeszcze taki krem do sutków ale może być zwykły linomag i herbatkę na laktację. Spakowałaś szklankę, sztućce?

reklama
Super wyszły te placki z kaszy i kalafiora. Zrobiłam do tego dip czosnkowy i było pyszne.
Ja uwielbiam robić kotlety z samego kalafiora[emoji16][emoji16] z marchewką[emoji7] mogłabym jeść codziennie[emoji16] Teraz ich nie robię, bo nie mogę bułki tartej, ale są przepyszne [emoji16]

Jestem w 32 TC wagi mi nie podał w sumie powiedział tylko że ładnie przybiera a ja przez długą rozmowę o porodzie zapomniałam o tym haha. Pytałam tez o GBS mówił że najlepiej zrobić w skończonym 35 TC bo się czeka tydzień na wynik i nawet jakby się coś wcześniej zaczęło to zdążę. Może się obrócić i w 40 TC ale wolałam zapytać co i jak to już wiem że to i tak szpital ma ostatnie słowo także w 35 TC dzwonie i umawiam się na ktg i przy okazji porozmawiam o porodzie.

Wstąpiłam jeszcze do Rossmana i kupiłam ten krem do buźki z AA i pieluszki babydream te zielone są w promocji 7,49 za 2 opakowanie po 80 to kupiłam od razu 4 opakowania.
I to jest kremik przeciwsłoneczny ? Wyślesz zdjęcie ?:)

Ja uwielbiam robić kotlety z samego kalafiora[emoji16][emoji16] z marchewką[emoji7] mogłabym jeść codziennie[emoji16] Teraz ich nie robię, bo nie mogę bułki tartej, ale są przepyszne [emoji16]
Od kilku dni nie jem obiadów bo mi się ich nie chce. Wolę właśnie jakieś warzywne kotlety, naleśniki, placki. Z kakafiora i marchewki jeszcze nie jadłam, jutro zrobię. Tą marchewkę ścierasz na tarce i gotujesz czy jak?

Kalafiora gotuję z marchewką, potem rozdrabniam to widelcem, wtedy są większe kawałki[emoji4] sól, pieprz, kaszę mannę daje, żeby się skleiło. Do jajka i bułki[emoji16] i na patelnię[emoji16] można jeszcze natkę pietruszki dać[emoji16]

Dziewczyny pakuje walizkę dla siebie rzeczy osobno i w tej torbie sportowej mniejszej zostawiłam rzeczy tylko dla Kornelii żeby był porządek. Mam pytanie. Bierzecie jeden ręczniczek dla dzidzi do szpitala taki z kapturkiem do wycierania? Bo nie wiem. Wzięłam np tez waciki te do pielęgnacji żeby mieć pępka i oczkow, bo niby w szpitalu wszystko powinno być, ale wiaodmo jak to może być. Ze będę musiała latać do pokoju położnych i „prosić się” o artykuły higieniczne, o czysty ciuszek itd..
Ja rzeczniczka nie biorę. Bo u mnie w szpitalu kąpią położne i wycierają w swój. Więc nie ma mowy o wzięciu swojego. Poza tym dowiedz się czy kąpią u ciebie w ogóle. Bo od tego się odchodzi już podobno. U mnie w mieście nie ma kapania.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja rzeczniczka nie biorę. Bo u mnie w szpitalu kąpią położne i wycierają w swój. Więc nie ma mowy o wzięciu swojego. Poza tym dowiedz się czy kąpią i cienie w ogóle. Bo od tego się odchodzi już podobno. U mnie w mieście nie ma kapania.

leci ten czas :D no 9 miesiąc to już poważnie brzmi :D u mnie nie trzeba ręczników dla dzidzi bo położne kąpią dziecko :)

reklama
Oj to współczuje. Tylko ja śpię jak zabita w nocy i nie mam problemów ze spaniem? Wiaodmo oprócz sikania od 23-6 z 5 razy, ale i tak od razu zasypiam i śpię dalej :D
Ja też śpię jak zabita, a nawet jeszcze bardziej zabita niż ty, bo ja nawet na siku nie wstaję [emoji23] dopiero koło 8-9 idę siku :D

Do góry