reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No niestety .. ciągle uczulają wszędzie na to głaskanie brzucha bo wtedy się macica stawia..
Wiem że ciężko się powstrzymać , sama wczoraj nie dałam rady się oprzeć .. no ale on tak kusił że musiałam go dotknąć .
Dzisiaj też mnie zaczepia ale jeszcze dzielnie się trzymam
Ja tylko trzymam ręce na brzuchu... nigdy nie głaskam[emoji4]

reklama
No niestety .. ciągle uczulają wszędzie na to głaskanie brzucha bo wtedy się macica stawia..
Wiem że ciężko się powstrzymać , sama wczoraj nie dałam rady się oprzeć .. no ale on tak kusił że musiałam go dotknąć .
Dzisiaj też mnie zaczepia ale jeszcze dzielnie się trzymam

Ale ja go nie głaskam tylko palcem dotykam tam gdzie wypycha i czuje, że to ewidentne jej syrka mała [emoji5][emoji5]

Ja tylko trzymam ręce na brzuchu... nigdy nie głaskam[emoji4]
Mnie to położna tłumaczyła że właśnie pozolyc i trzymać można , ale nie głaskać ani nie łapać dziecko za części ciała i tak samo nie przykładać ręki i zabierać i tak w kółko [emoji12] wtedy dziecko niby bardziej się bawi , kopie nas a macica się stawia. No ja to wczoraj poczułam aż się wystraszyłam [emoji849]

Hej dziewczyny!
Podczytuje was czasem bo mam termin na 25/07, takze jak przenoszę to może bede sierpniowka;)

Tak czytam co piszecie o głaskaniu brzucha i pierwsze co słyszę o tym.
Ja głaskam cały czas, jaka mała kopie czy sie wypina to od razu ręka wędruje na brzuch. Nawet położna mi mówiła zeby głaskać bo to buduje wiez z dzidziusiem. Z tym ze ja mam bezproblemowa ciąże, nie mam twardnien itp.. no i nie mieszkam w PL a co kraj to obyczaj.

Dzięki, na pewno będę już leżała i kurowała się :)

A teściowe super są, z nimi mam mega kontakt i jego mama i tata właśnie nie są tacy, że się narzucają i np dzwonią po pare razy w tyg czy nas „nawiedzają”. A z córcia tez się nie obawiam. Domyślam się, ze pierwsze 2 tyg po porodzie będzie chciała pomagać i odwiedzać nas tak co 2-3 dzień, ale tego nie unikniemy i pewnie wszystko z wyczuciem ;)

Dokładnie tak, już niewiele zostało. Mi 50 dni [emoji5][emoji173]️
To nawet dobrze, że będzie chciała pomagać na początku :) tym bardziej że nie masz swojej mamy blisko :)

Hej dziewczyny!
Podczytuje was czasem bo mam termin na 25/07, takze jak przenoszę to może bede sierpniowka;)

Tak czytam co piszecie o głaskaniu brzucha i pierwsze co słyszę o tym!
Ja głaskam cały czas, jaka mała kopie czy sie wypina to od razu ręka wędruje na brzuch. Nawet położna mi mówiła zeby głaskać bo to buduje wiez z dzidziusiem. Z tym ze ja mam bezproblemowa ciąże, nie mam twardnien itp.. no i nie mieszkam w PL a co kraj to obyczaj.
Witaj :)
No dokładnie co kraj to obyczaj [emoji16]
Ja mam doświadczenie z tym głaskaniem bo byłam już trzy razy w szpitalach i u nas to strasznie na to uczulają [emoji4] zobaczą rękę na brzuchu i opiernicz. Bynajmniej tak było w tych szpitalach co ja byłam :)

No i tak jak piszesz jeśli ciąża bezproblemowa to chyba nie ma co wprowadzać jakiś ograniczeń [emoji39]

Mnie to położna tłumaczyła że właśnie pozolyc i trzymać można , ale nie głaskać ani nie łapać dziecko za części ciała i tak samo nie przykładać ręki i zabierać i tak w kółko [emoji12] wtedy dziecko niby bardziej się bawi , kopie nas a macica się stawia. No ja to wczoraj poczułam aż się wystraszyłam [emoji849]

Może i tak, ale nie można dać się zwariować, bo każda zaraz by urodziła :D po prostu wydaje mi się, że mam niedobór magnezu i szyjka się skraca, mała tez przybiera na wadze i dlatego brzuch coraz bardziej ciężki i twardy się robi, wiec muszę leżeć :) a teraz serial i śniadanko-obiadek [emoji5]

IMG_1307.JPG

Załączniki

• IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    652,3 KB · Wyświetleń: 284
Hej dziewczyny!

Tak czytam co piszecie o głaskaniu brzucha i pierwsze co słyszę o tym.

Wiemy :) będzie synek czy córeczka? Pierwsze dziecko i ciąża Twoja?

reklama
Do góry