miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
@miloscwczasachpopkultury magnez jest tylko na skurcze, twardnienia [emoji16] szyjce nie pomaga niestety[emoji4]
Wiem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@miloscwczasachpopkultury magnez jest tylko na skurcze, twardnienia [emoji16] szyjce nie pomaga niestety[emoji4]
Pierwsza ciąża i bedzie dziewczynka![]()
Oby to nie była szyjka[emoji16] trzymam za to kciuki[emoji4] Może faktycznie inaczej odczuwasz skurcze HB[emoji4] i pewnie niedobór magnezu robi swoje[emoji852]Wiemale mówię, miałam dosyć wysoko szyjkę, 4,2 cm i musi się kiedyś zacząć skracać także tylko leżenie mi pozostało
![]()
U mnie tak samo, będzie córeczka Kornelia, ja mam termin na 5 sierpnia.
A jakie imię?
Tydzień temu piekłam Murzynka z czereśniami, przepis z Kwestii Smaku, był przepysznyNo ja troszku posprzatalam z synem ,wstawiłam murzynka z czereśniami do piekarnika i teraz odpoczywam miłego popołudnia![]()
Ja łososia nie jadam, nie smakuje mi ta ryba, poza tym jest hodowana, a to największy syf jaki można sobie zafundować. W ogóle jak widzę z sklepie rybę z Morza Bałtyckiego, to ja dziękuję, bo nasze morze to też śmietnik jest. A panga i ogólnie ryby azjatyckie? Też syf.Taki łosoś jest chyba wędzony na zimno.
No dokładnie. Niektórym dziewczynom to i od 20 tyg... eh organizm ludzki zaskakujePowinna, a wisodmo jak to w praktyce jest.. tam na lipcowkach jak śledziłam to im dużo wcześniej z szyjka już się coś działo, zresztą u nas tez tutaj wiele miało już problemy od wcześniejszego tygodnia.. niestety taki już urok tych naszych szyjek [emoji854][emoji3]
Mi mówiła położna żeby tylko dotknąć i trzymać rękę, ale nie smyrać, miziać, głaskaćNo niestety .. ciągle uczulają wszędzie na to głaskanie brzucha bo wtedy się macica stawia..
Wiem że ciężko się powstrzymać , sama wczoraj nie dałam rady się oprzeć .. no ale on tak kusił że musiałam go dotknąć .
Dzisiaj też mnie zaczepia ale jeszcze dzielnie się trzymam
HejHej dziewczyny!
Podczytuje was czasem bo mam termin na 25/07, takze jak przenoszę to może bede sierpniowka
Tak czytam co piszecie o głaskaniu brzucha i pierwsze co słyszę o tym.
Ja głaskam cały czas, jaka mała kopie czy sie wypina to od razu ręka wędruje na brzuch. Nawet położna mi mówiła zeby głaskać bo to buduje wiez z dzidziusiem. Z tym ze ja mam bezproblemowa ciąże, nie mam twardnien itp.. no i nie mieszkam w PL a co kraj to obyczaj.