reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
A czemu bez sensu? Nie wiem dokladnie jak jest w Polsce, ale na IP zrobia chyba usg zeby sprawdzic czy wszystko gra:)
W UK na przyklad usg nie zrobia, ale zapisza na nastepny dzien na usg w Early Pregnancy Unit
Wiesz, tu wogole jest jakiś problem. Wola zostawić w szpitalu bo im się badać nie chce i czekają na ranną zmianę. Tak to jest w opolskim. Parodia jakaś

reklama
Wiesz, tu wogole jest jakiś problem. Wola zostawić w szpitalu bo im się badać nie chce i czekają na ranną zmianę. Tak to jest w opolskim. Parodia jakaś
To nie tylko w opolskim [emoji3] u nas jest tak samo. Na wieczór i w weekend nie warto jechać bo i tak niczego się nie dowiesz [emoji35]
Ja w ubiegłym tygodniu tez miałam tylko pęcherzyk i ciałko żółte, dzisiaj już serduszko i zarodek. I tez luteinę i dupka mam. I tez wczoraj miałam zalecenie zrobić progesteron, tsh i betę.
Teraz odpoczywaj i dbajcie o siebie [emoji846]
Ja akurat leki to sama wymusiłam bo progesteron mam ok i lekarz nie chciał dać. Ale mam za sobą dwa poronienia i wolę chuchać na zimne. Wszystko wygląda prawidłowo, a jednak skądś to plamienie jest. A kiedyś jeszcze przed IVF miałam problem z niedomogą fazy lutealnej i tak naprawdę bez luteiny nie miałam nawet okresu nie mówiąc o braku szans na donoszenie ciąży. Tsh to nie wiem po co kazał robić bo on nie prowadzi mnie pod względem chorób endokrynologicznych bo nie ma w tym kierunku specjalizacji. Też zmagasz się z hashimoto czy sama niedoczynność? Teraz będę szukać ginekologa-endokrynologa będzie mi łatwiej [emoji4]

To nie tylko w opolskim [emoji3] u nas jest tak samo. Na wieczór i w weekend nie warto jechać bo i tak niczego się nie dowiesz [emoji35]Ja akurat leki to sama wymusiłam bo progesteron mam ok i lekarz nie chciał dać. Ale mam za sobą dwa poronienia i wolę chuchać na zimne. Wszystko wygląda prawidłowo, a jednak skądś to plamienie jest. A kiedyś jeszcze przed IVF miałam problem z niedomogą fazy lutealnej i tak naprawdę bez luteiny nie miałam nawet okresu nie mówiąc o braku szans na donoszenie ciąży. Tsh to nie wiem po co kazał robić bo on nie prowadzi mnie pod względem chorób endokrynologicznych bo nie ma w tym kierunku specjalizacji. Też zmagasz się z hashimoto czy sama niedoczynność? Teraz będę szukać ginekologa-endokrynologa będzie mi łatwiej [emoji4]
Oni sobie siedzą przed telewizorkiem i zadowoleni a ty możesz konać z bólu a ci w dupie maja.
Ja już raz pojechałam z krwotokiem z niewiadomych przyczyn i dziękuję..

To nie tylko w opolskim [emoji3] u nas jest tak samo. Na wieczór i w weekend nie warto jechać bo i tak niczego się nie dowiesz [emoji35]Ja akurat leki to sama wymusiłam bo progesteron mam ok i lekarz nie chciał dać. Ale mam za sobą dwa poronienia i wolę chuchać na zimne. Wszystko wygląda prawidłowo, a jednak skądś to plamienie jest. A kiedyś jeszcze przed IVF miałam problem z niedomogą fazy lutealnej i tak naprawdę bez luteiny nie miałam nawet okresu nie mówiąc o braku szans na donoszenie ciąży. Tsh to nie wiem po co kazał robić bo on nie prowadzi mnie pod względem chorób endokrynologicznych bo nie ma w tym kierunku specjalizacji. Też zmagasz się z hashimoto czy sama niedoczynność? Teraz będę szukać ginekologa-endokrynologa będzie mi łatwiej [emoji4]

Ja mam właśnie ginekologa-endokrynologa i mam niedoczynność. Mi od razu wypisał dupka i luteinę i nie prosiłam nawet o to. Czasem tak się zastanawiam, ze pewnie wiele kobiet ma gorsze wyniki niż my tutaj, nie wiedza nawet o tym, nie robi żadnych badań, nie dbają o siebie i rodzą zdrowe dzieci.. chciane lub nie. A my tu się zamarywiamy, chuchamy i dmuchany na siebie, biegamy po lekarzach... ehhh jakie to wszystko niesprawiedliwe

Ja dziewczyny wizyta w czwartek a jutro rano odbieram wyniki,bo dziś robiłam badania :) ja wam powiem,ze nieraz po całym dniu mam na wkladce ze 2-3 małe plamki leciutko zabarwione na brąz. Ale nie podejrzewam nic złego, bo brzuch mnie nie boli, czuję się bardzo dobrze, z progesteronem nigdy nie miałam problemu a cycki mnie mega bolą więc go jest chyba dużo :) w czwartek już mam wizytę więc zapytam

Ja dziewczyny wizyta w czwartek a jutro rano odbieram wyniki,bo dziś robiłam badania :) ja wam powiem,ze nieraz po całym dniu mam na wkladce ze 2-3 małe plamki leciutko zabarwione na brąz. Ale nie podejrzewam nic złego, bo brzuch mnie nie boli, czuję się bardzo dobrze, z progesteronem nigdy nie miałam problemu a cycki mnie mega bolą więc go jest chyba dużo :) w czwartek już mam wizytę więc zapytam
Ja właśnie idę jutro robić wyniki , wizytę też mam w czwartek. Widziałam tam na tej liście, że jest glukoza , powiedz mi czy była pod obciążeniem czy nie?

Ja mam właśnie ginekologa-endokrynologa i mam niedoczynność. Mi od razu wypisał dupka i luteinę i nie prosiłam nawet o to. Czasem tak się zastanawiam, ze pewnie wiele kobiet ma gorsze wyniki niż my tutaj, nie wiedza nawet o tym, nie robi żadnych badań, nie dbają o siebie i rodzą zdrowe dzieci.. chciane lub nie. A my tu się zamarywiamy, chuchamy i dmuchany na siebie, biegamy po lekarzach... ehhh jakie to wszystko niesprawiedliwe
No właśnie!
Alkoholiczki, gowniary po imprezach... Wszystko mają gdzieś. A i tak jest wszystko ok.
My tu siedzimy i rozmyślamy żeby się nic się stało i wydzwaniamy jak głupie po lekarzach..

reklama
Do góry