reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ten mój facet mnie kiedyś wykończy [emoji23]
Zadzwonił teraz na przerwie. Rozmawiamy sobie. I nagle wyskoczył , że jak to będzie jak zacznę rodzić. Czy zdążę , czy nie lepiej karetka pojechać. Tłumacze mu , że nie pojadę karetka bo zawiozą mnie do najbliższego szpitala , akurat tu gdzie nie mam zamiaru nawet usiąść na izbie.
To później wpadł na pomysł , że jak już coś będę czuła ale nie rozkręci się na dobre, do pojedziemy do Kielc lub zadzwonimy do mojego lekarza żeby nas wcześniej przyjął , bo lepiej dwa dni polezec i się nie martwić niż jechać w stresie. Przyznałam mu rację. Że tak tez bym chyba wolała ;)
To znowu pytanie "a jak będziesz w szpitalu i zaczniesz rodzić to ja zdążę dojechać żeby być przy porodzie ?" To mu mówię, że nie rodzi się 5minut. Zanim zrobi się rozwarcie to też trochę czasu mija [emoji23]
Naogladal się biedny chyba filmów , że kobiety rodzą w taxowkach [emoji23]
Kazalam mu nic nie planować związanego z porodem bo nigdy nic nie wiadomo. Jak się zacznie , kiedy i ile będzie trwał. A swoimi planami mnie tylko denerwuje ..

To zaczal kolejny temat. Że koledzy w pracy pytają kiedy robi pępkowe. To mój się zaczął zastanawiać i postanowił spytać mnie.
Bo ja pewnie wiem.. [emoji15]
Czy jak kobieta urodzi to on idzie pić ?
Tu już mu wygarnelam. Że najlepiej jak już główkę zobaczy to niech leci chlac. Bo to w tym momencie jest i będzie najważniejsze. Kiedy trzeba się napić..... XD no ludzie..
Baba się martwi , zeby dziecko urodzić i się nie przekręcić a facet kiedy trzeba oblać narodziny.
Powiedział , że właśnie on by tak nie potrafił. Że będzie chciał ze mną być jak najdłużej. A poza tym , jak zobaczy nasza córeczkę to nie w głowie mu będzie żadne pępkowe bo nas pewnie na krok nie opuści. Jedynie wieczorem na drugi dzień napije się z moim bratem. Eh. Faceci ....

A tak teraz ja Was spytam. Bo w sumie się zastanawiam. Jak to pępkowe wygląda. Wiem że tak jest, że kobieta w szpitalu a facet oblewa. Ale kiedy. I jak to u Was wyglądało ?
Oblewa sie chyba w dzien urodzenia dziecka :) moj juz od kilku miesiecy gada o pępkowym. Niech idzie, w koncu ja bede siedziec w szpitalu a on nie bedzie ze mna nocowal ;) tylko, zeby na drugi dzien wytrzezwial i przyjechał :D

reklama
Ja niedawno wstałam także, Dzien dobry :D
I od razu oszalałam [emoji23] zamowilam kokon; rożek; 2 kocyki, jeden gruby z wypełnieniem na zimę, a drugi cienki wafel i Otulacz bambusowy ❤️❤️❤️ Pozostaje mi tylko czekac aż to wszystko przyjdzie, nie mogę się doczekać ;)
Pochwal się :D
Ja mam, ale bez bólów kręgosłupa. Mam twardnienia brzucha i czasami, nie codziennie ból jak w czasie okresu[emoji4]
To ja też raz tak raz tak. Ale jak pojawia się twardnienie z bólem brzucha to dochodzi ból kręgosłupa. Tak miałam wczoraj. Dzisiaj jest spokój od rana.
Zobacz sobie :) u nas wiem ze w dwóch szpitalach można zapłacić zrobią ktg omówią i spokój :) byłabyś spokojniejsza i wiesz jeśli coś by się działo to by zaczęli działać.. bo jeśli masz coraz częściej te bóle to nie wiadomo co się dzieje , tym bardziej jak bolą plecy
Właśnie szukam. Ale na tym zadupiu to ja sobie mogę [emoji16]
No jak możesz to pokaz:-) A jak się obniży łóżeczko i będzie trzeba inaczej wiązać ochraniacz to też nie będzie się załamywać?

Co do boli ja miewam kilka na dzień, choć nie zawsze, twardnien z lekkim bólem jak na okres,ale bez bólu kręgosłupa.
Jeszcze go nie wiązałam. Nawet z folii nie wyciągałam. Ale już patrzę :)
Na której wysokości bym nie zawiązała to się trzyma i nie zgina. Ma cztery sznureczki dwa u góry dwa na dole żeby zawiązać. Trzy części więc ustawiasz jak chcesz.
15296687362501384247407.jpg 15296687580431714366673.jpg
Ale ten modulowy-podusskowy wydaje mi się lepszy i ładniejszy od takiego płaskiego. W łóżeczku do kompletu mam takich sześć poduszek. 15296690060181428857433.jpg

Załączniki

• 15296687362501384247407.jpg
    15296687362501384247407.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 96
  • 15296687580431714366673.jpg
    15296687580431714366673.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 95
  • 15296690060181428857433.jpg
    15296690060181428857433.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 96
Hahaha Klaudia facet to facet . Oni trochę inaczej postrzegają świat niż my :) ja mojemu nie zamierzam bronić jeśli będzie wszystko ok niech się napije z kim chce i tak wieczorem nie będzie z nami [emoji23]
Wiem tyle że nie można się za bardzo spieszyć.. jak moja mama rodziła to tata pojechał z nią do szpitala i za jakiś czas wrócił do domu. Wieczorem mama dzwoni że chyba się zaczyna . Wtedy nie było tak autobusów i nie miał jak dojechać do Rzeszowa więc zaczął pić ze szwagrem .. pępkowe :) a potem mama dzwoni że fałszywy alarm i chyba jutro idzie do domu. Także mój tata miał pępkowe dwa tygodnie przed porodem [emoji23]
Haha nie no mój ma zamiar z tego co mówił napić się za zdrowie córeczki dopiero jak pobędzie z nami w szpitalu. Czyli już po porodzie [emoji23]

Ten mój facet mnie kiedyś wykończy [emoji23]
Zadzwonił teraz na przerwie. Rozmawiamy sobie. I nagle wyskoczył , że jak to będzie jak zacznę rodzić. Czy zdążę , czy nie lepiej karetka pojechać. Tłumacze mu , że nie pojadę karetka bo zawiozą mnie do najbliższego szpitala , akurat tu gdzie nie mam zamiaru nawet usiąść na izbie.
To później wpadł na pomysł , że jak już coś będę czuła ale nie rozkręci się na dobre, do pojedziemy do Kielc lub zadzwonimy do mojego lekarza żeby nas wcześniej przyjął , bo lepiej dwa dni polezec i się nie martwić niż jechać w stresie. Przyznałam mu rację. Że tak tez bym chyba wolała ;)
To znowu pytanie "a jak będziesz w szpitalu i zaczniesz rodzić to ja zdążę dojechać żeby być przy porodzie ?" To mu mówię, że nie rodzi się 5minut. Zanim zrobi się rozwarcie to też trochę czasu mija [emoji23]
Naogladal się biedny chyba filmów , że kobiety rodzą w taxowkach [emoji23]
Kazalam mu nic nie planować związanego z porodem bo nigdy nic nie wiadomo. Jak się zacznie , kiedy i ile będzie trwał. A swoimi planami mnie tylko denerwuje ..

To zaczal kolejny temat. Że koledzy w pracy pytają kiedy robi pępkowe. To mój się zaczął zastanawiać i postanowił spytać mnie.
Bo ja pewnie wiem.. [emoji15]
Czy jak kobieta urodzi to on idzie pić ?
Tu już mu wygarnelam. Że najlepiej jak już główkę zobaczy to niech leci chlac. Bo to w tym momencie jest i będzie najważniejsze. Kiedy trzeba się napić..... XD no ludzie..
Baba się martwi , zeby dziecko urodzić i się nie przekręcić a facet kiedy trzeba oblać narodziny.
Powiedział , że właśnie on by tak nie potrafił. Że będzie chciał ze mną być jak najdłużej. A poza tym , jak zobaczy nasza córeczkę to nie w głowie mu będzie żadne pępkowe bo nas pewnie na krok nie opuści. Jedynie wieczorem na drugi dzień napije się z moim bratem. Eh. Faceci ....

A tak teraz ja Was spytam. Bo w sumie się zastanawiam. Jak to pępkowe wygląda. Wiem że tak jest, że kobieta w szpitalu a facet oblewa. Ale kiedy. I jak to u Was wyglądało ?
No zwykle facet opija jak kobieta urodzi i jest w szpitalu. Wiadomo że jak urodzisz np o 20tej to tego samego dnia raczej nie da rady. Mój jak byłam w szpitalu to pil codziennie wieczorami-tylko ekipa się zmieniała, raz kumple z osiedla, raz z moim ojcem, raz z kumplami z pracy itd ;) Ale na wyjście zawsze dom uporzadkowal tylko zdjęcia mi pokazywał jak ostro było;) teraz jak pierwszy syn to już w ogóle balet na całego pewnie. Ale tylko w domu. Żadnych wyjść na miasto. No i w ciągu dnia był u mnie :)
Ja takiego wydruku nawet w rece nie miałam. Zostaje mi jedynie to co pokazywało się na wyswietlaczu ;) ale już @Avalia pisała, ze to to co myśle, Dziękuje ;)
To jeszcze dodam że w trakcie zapisu urządzenie robi przerwy jakby swirowalo albo jakby maluchowi coś nie tak było. Nigdy Nie wiedzialam co to ale teraz mój gin mi wyjaśnił że to jakieś akceleracje. Są w pełni prawidłowe i świadczą o dobrostanie plodu ;)

W tym samym czasie jednocześnie to nie. Ale osobno to tak☺ brzuch jak na okres boli kilka razy dziennie. Twardnieje jak za dużo pochodzę a plecy mnie bolą jak leżę☺ i o☺
No to tak osobno to też mam :p
A tak razem wczoraj z trzy razy. Dzisiaj nawet raz brzuch nie stwardniał :) aż się lżej czuje :D

reklama
Do góry