reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja nie pracuję prawie od początku ciąży bo ciągle było mi niedobrze... A jak czułam się lepiej to niestety pisanie pracy okazało się bardziej czasochłonne niż myślałam ;) nie mam fizycznej pracy tylko sporo latania bo trochę trzeba na komputerze popracować, trochę w laboratorium, które jest na drugim końcu budynku. Mam w planie pojechać do pracy w tym tygodniu z jakimś ciachem i poplotkowac trochę ;) wychodzę zaraz do szkoły rodzenia, pierwsze zajęcia :)

reklama
O proszę Cię. W ogóle się tym nie przejmuj .
Ślicznie wyglądasz!!!
Mi najbardziej pocisnęła pinda koleżanka, która w ciąży jednej i drugiej przytyła UWAGA 30 kg. No LITOŚCI!.
Jej musieli cisnąć to mi pocisnęła w 4 mc że wyglądam na 6 ...
Zignorowałam ja kompletnie ...
Zazwyczaj taki komenty są od "gupich" zakompleksionych pind ale oczywiście nie chce tam nikogo u Ciebie z roboty urazić.

Mężczyzna nigdy Ci nie powie takiego głupstwa. Chyba, że tak zadziornie w żartach.
Przecież to co się dzieje w naszych brzuchach to absolutna magia !
Ja ostatnio byłam w siebie na oddziale na chwile i mój młody był ze mną.... a moja jedna „ koleżanka” od razu teksty... ale się spaslas, a jeszcze to nie koniec ... a włosy to siano .... a wogole to widać ze to będzie dziewczynka ... zbrzydłas i nos ci urósł.... a twój mąż to pewnie w szoku ze tak wyglądasz ...... :errr: a mój młody mówi do mnie później „ mamo a czemu ta pani tak do ciebie mówi, przecierz to chamskie „....

Ja nie pracuje od początku , do pracy zajeżdzam albo zobaczyć męża jak ma kilka dyżurów pod rząd :-D albo zawieźć L4

Tobie praca w ciąży niewskazana w ogóle właśnie od samego początku.
Ty tam dajesz całą siebie. Wszystko.
Za duży też czasami stres . Adrenalina.
Skupienie na innych.
Nie to co ja biurwa to sobie mogłam posiedzieć do 4 mc

Ja ostatnio byłam w siebie na oddziale na chwile i mój młody był ze mną.... a moja jedna „ koleżanka” od razu teksty... ale się spaslas, a jeszcze to nie koniec ... a włosy to siano .... a wogole to widać ze to będzie dziewczynka ... zbrzydłas i nos ci urósł.... a twój mąż to pewnie w szoku ze tak wyglądasz ...... :errr: a mój młody mówi do mnie później „ mamo a czemu ta pani tak do ciebie mówi, przecierz to chamskie „....

Wow serio ? Mam nadzieje ze jej jakoś dosadnie odpowiedziałaś bo znając mnie to ja bym chyba jej kudły wyrwała ;)

Chyba jakaś zawistna zazdrośnica albo na mózg się jej rzuciło.

Ja to zbrzydłam akurat moja cera wola o pomstę do nieba ale Ty?! Bez jaj

Tobie praca w ciąży niewskazana w ogóle właśnie od samego początku.
Ty tam dajesz całą siebie. Wszystko.
Za duży też czasami stres . Adrenalina.
Skupienie na innych.
Nie to co ja biurwa to sobie mogłam posiedzieć do 4 mc
To prawda stres ogromny... ostatnio kolega anestezjolog , młody gość, padł w domu i nie uratowali...

Wow serio ? Mam nadzieje ze jej jakoś dosadnie odpowiedziałaś bo znając mnie to ja bym chyba jej kudły wyrwała ;)

Chyba jakaś zawistna zazdrośnica albo na mózg się jej rzuciło.

Ja to zbrzydłam akurat moja cera wola o pomstę do nieba ale Ty?! Bez jaj
Haha ja powiedziałam do niej .... no popatrz zbrzydłam, spaslam się a mój mądry przystojny mąż świata poza mną nie widzi.... a twój facet gdzie? Bo jakoś chyba to przeoczyłam ( ona ma 23 lata i jest sama) ...

Ja po macierzyskim wybralam dwa msc zaleglego urlopu wypoczynkowego, pozniej na miesiac z kawalkiem poszlam na wychowawczy. Jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, to mialam isc na 2-3 msc do pracy, zeby pobyc troche wsrod ludzi, ale okazalo sie ze to blizniaki i lekarz od razu zarzadzil l4... Troche szkoda, ale moze i dobrze, sama nie wiem, tesknie troche za innymi tematami niz matki i ich dzieci :)

reklama
Na pewno będzie u Ciebie ok. Ja ciśnienie mam podobne, mam nadzieję że nie skoczy w górę. A tego miesniaka nie chcesz usunąć od razu, np. Przy cc?
Dopytam o ten acard, do kiedy mam brać.

QUOTE="Aga10_2018, post: 16806944, member: 180063"]Póki co @Kocurek biorę ten acard wstępnie do 36 tygodnia ciąży. Takie są założenia.
Żeby przed porodem odstawić w razie Wu abym krwotoku nie dostała.
Plus u mnie jeszcze niepewna sytuacja bo mam miesniaka przy szyjce i jak mnie zechcą pokroić to i może w 34 tc odstawie.
Wszystko zależy czy Szanowny mięśniak pójdzie w górę. Jak pójdzie w górę i nie będzie przy szyjce będę mogła urodzić naturalnie . Co oczywiście bym wolała ale chcieć to ja sobie mogę.
Póki co ciśnienie mam dobre bo 110 na 70.
Tyle, że słyszałam prawdziwe kłopoty z ciśnieniem mogą się zacząć po 30 tc.
Liczę na to, że właśnie przez to wychwycenie szybko problemu wszystko będzie Ok z tym ciśnieniem.[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
Do góry