Mikasa7
Fanka BB :)
Bierzecie kolderki te z minkyzamiast normalnej posciel i?Ojej nie trzeba było [emoji8]
Dziękuje hehteż śliczne
a pamiętasz jakaś grubość brałaś ? 0.8- letnia 1.2- zwykła ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bierzecie kolderki te z minkyzamiast normalnej posciel i?Ojej nie trzeba było [emoji8]
Dziękuje hehteż śliczne
a pamiętasz jakaś grubość brałaś ? 0.8- letnia 1.2- zwykła ?
Mi lekarz mowil na prenatalnych, ze maly bedzie duzy po rodzicachPytał po to żeby moc mniej więcej określić jaki jest zakres wagi mojej i Bartka czyli między 3-3,5 kg![]()
Może i to głupota i wróżenie z fusów wg Ciebie, ja tam mam mega zaufanie do tego lekarza, a jest to już mój drugi w tej ciazy, bez porównani w ogóle z tamtym poprzednim gburem.. także ilość lekarzy nie świadczy o niczym.
Jasne, ale przecież ja sobie zdaje spraw z tego, że waga usg to jedno i ze wynik teraz jest -/+ 500 g wodzy końcówce nawet do 1 kg. Moim zdaniem nasza waga to dużo, bo skoro dziecko powstało z naszych genów to chyba musi albo może mniej więcej w tym przedziale wagowym się urodzić. Tak na logikęskoro nie mam żadnej cukrzycy ciążowej, żadnych innych powikłań w ciąży to czemu skoro ja miałam 3, Bartek 3,5 kg a lekarz obstawia z wyliczeń wartości centylowej, że w 40 tyg miałaby 3 kg to czemu miałaby się urodzić 4-5 kg
niby skąd
![]()
A z jakiej stronki zamawialas?Sprawdziłam w zamówieniu
Do wozka i w baletnice 1,2, a w roze 0,8ostatnio zamowilam jeszcze z tej innej strony co Ci pisałam kocyk zimowy 2 i cienki wafel
będzie czym okrywać
![]()
Ja mam dużo... takich lekko bolesnych miałam dziś już myślę z 7...Cholera .. troche twardnien już dzisiaj miałam , leżę ciągle i od godziny już z 5 twardnien bolesnych .. wzięłam niedawno ta tabletkę na uspokojenie , ten zamiennik nospy. Ale nic nie pomogło. Miałam dzisiaj cały dzień w stresie. Możliwe , że to od tego ? Też macie tak dużo na dzień stawiania się brzucha ? :/
Mozliwe ze od stresuCholera .. troche twardnien już dzisiaj miałam , leżę ciągle i od godziny już z 5 twardnien bolesnych .. wzięłam niedawno ta tabletkę na uspokojenie , ten zamiennik nospy. Ale nic nie pomogło. Miałam dzisiaj cały dzień w stresie. Możliwe , że to od tego ? Też macie tak dużo na dzień stawiania się brzucha ? :/
Już nigdy więcej takiego narożnika, jak przyjdzie nam go kiedyś zmienic, pewnie dopiero za pare dobrych lat to już napewno bez takich poduch w zestawieTo moja zmora xD
Cholera .. troche twardnien już dzisiaj miałam , leżę ciągle i od godziny już z 5 twardnien bolesnych .. wzięłam niedawno ta tabletkę na uspokojenie , ten zamiennik nospy. Ale nic nie pomogło. Miałam dzisiaj cały dzień w stresie. Możliwe , że to od tego ? Też macie tak dużo na dzień stawiania się brzucha ? :/
Wiesz co ja pytałam lekarza o to co jak nie zdążą podać to wtedy podają dziecku. Powiedział lepiej jak zdążą ale tragedii nie ma jak nie. Wiadomo że lepiej żeby antybiotyk przeszedł przez nas niż przez dziecko ale co zrobić. Najważniejsze to żeby był podany.Mój lekarz że względu na zagrażający poród przedwczesny pobrał już 3 tyg temu wymaz na gbs w 31 tc...Ale aż go zapytałam czy dziurek nie pomylilbo miałam wrażenie że do odbytu tylko włożył patyczek....wyszedł wynik pozytywny
no z synem też miałam dodatni, poród trwał 6 h od odplyniecia wod,ale w na samej porodowce byłam niecałe 5 h... bo jeszcze kolacje z mężem jadłam przy skurczach co 3 min(Nie róbcie tego, bo potem dramat
), no i przy bólach partych miałam co trzeci skurcz przec, dwa oddychac (wyobrażacie to sobie???), przez co ostatnia faza porodu trwała na maxa-2 h. Mam mega uraz do tego i teraz jak znowu będzie szybko szło to nie zdążą podać tego antybiotyku:/:/:/