reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam głupie pytanie, ale nigdy nie byłam w szpitalu [emoji16] czy bierzecie suszarkę do włosów? [emoji16]
Ja nie biorę , będę myla na noc żebym nie musiała w ciągu dnia z mokrymi włosami chodzić , w lato gorąco a na takim oddziale gorąco to szybko wyschną . Teraz jak byłam w szpitalu w maju to też na wieczór myłam już po obchodzie :)

reklama
No to tak[emoji16] po porodzie ok[emoji16] Ja wiem na pewno, że nie będę miała czasu suszyć[emoji16] Zresztą tam, to będzie mi zwisać [emoji4] szybka kąpiel i mycie i już[emoji4] Teraz tak myślę, że nawet nie chciałabym nikomu suszarką buczeć w tych łazieneczkach[emoji16]
No własnie to tez prawda :) dobra, chyba nie biorę [emoji16]

@Maljan zapytaj swoją szwagierkę, ale mnie moje dziewczyny mówiły żebym wzięła więcej koszul na zmianę. Mówiły, że tam jest strasznie gorąco, bo sale są w większości od południa i jest mega duszno. A wszystkie rodziły od maja do sierpnia. Ja biorę 3 szt. i przygotowałam jeszcze mężowi dwie na zmianę, żeby tylko w razie potrzeby mógł mi je wziąć i przywieźć [emoji4]

Mam głupie pytanie, ale nigdy nie byłam w szpitalu [emoji16] czy bierzecie suszarkę do włosów? [emoji16]
Tez nigdy nie byłam w szpitalu ale zdecydowałam, że biorę suszarkę :)
Nawet biorę całą kosmetyczkę do make up. Nie zamierzam tam wyglądać jak upocona kura zamierzam po porodzie wziąść kąpiel, umyc włosy i zrobić make up :) żeby czuc się dobrze sama ze sobą.

Nie wiem. Mam twardnienia cały dzień, bóle jak na okres. I do tego doszły takie mocne kłucia po lewej stronie jakoś w tym miejscu.
Zobacz załącznik 871293
Ja już nie umiem rozróżnić co jest normalne a co nie [emoji16] co jest skurczem itp.. chyba , że mala się pcha w kanał bo wariuje cały dzień
Ja tez mam często takie bóle w tych miejscach, to są takie chwilowe, ale przeszywające, ja myśle, ze to dziecko tam zasadza kopniaczki :p

Dziewczynki nie nadrobię nie dam rady tyłu stron. A nie było mnie od wczoraj.
Miałam tego holtera. Wizyta u kardiologa 12 lipca bo teraz ma urlop.
@Ewka34 jak Kochana u Ciebie ??

Mój małżonek drugi i ostatni dzień urlopu i już szuka zajęcia bo mu się nudzi.
Wziął się za przemeblowanie na poddaszu.
Tam za komoda koło łóżeczka Mai będą stały ramki ze zdjęciami Mai i Aleksa. Plus taki słonik fajny (wczoraj rano byliśmy na giełdzie w sklepie żony szefa mojego Damiana, a ona takie cudne duperele za grosze ma) i ramki. Pewnie jeszcze coś sobie tam znajdę z takich fajnych dodatków do mieszkania.
A we wnęce gdzie kiedyś nasze łóżko stało robimy kącik dla syna. Stolik, krzesełko. Pojemniki. Kupimy taka szafkę na książeczki i kolorowanki.

Dziś jeszcze wieczorem będę robić fasolkę szparagową na zimę do słoików. Już mi się na samą myśl nie chce [emoji23] i ciasteczka z kawałkami czekolady znów. Bo mi zeszły tak że znów muszę zrobić.Zobacz załącznik 871086Zobacz załącznik 871087Zobacz załącznik 871089Zobacz załącznik 871091Zobacz załącznik 871092Zobacz załącznik 871093Zobacz załącznik 871097
Mamy bardzo podobne poddasze - tez skosy , nisko i mało prostych ścian , teraz mam tu biuro a musze je przerobić na pokój dla bliźniaków. Zaczynam remont w lipcu , jak dzieci poleca do dziadków . Prztylnie tam
macie:)

Też się pochwalę swoim brzucholem,a co:D u mnie dziś 33+4, +8kg;)
Zgrabniutki brzuszek i malutko przytyłaś . U mnie w 31 tygodniu było juz chyba 8,5 kilo na plusie i duzo niższa jestem . Obstawiam , ze do porodu dojade tak do 14 na plusie . Z bliźniakami miałam plus 12 , ale urodziłam za szybko o miesiąc .

reklama
Do góry