reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też biorę kosmetyki do makijażu, mam już naszykowane :) pewnie nie będę robić pełnego make up, ale chociaż trochę się przypudrować [emoji16]
A ja nie naszykowalam. Nie pomyślałam. Może spakuje tylko tusz i puder. :pWątpię , że będzie mi się chciało malować ale lepiej wziąć na wszelki wypadek jak by coś się w głowie poprzestawialo i by byl płacz , że wyglądam jak 7 nieszczęść a nie mam nawet tuszu przy sobie [emoji23]

reklama
Super wiesci:) A który dokładnie tydzień i dzień u Ciebie? Może ja też mogę wyluzowac:D chociaż i tak dziś dużo robię... A Ty leżałas teraz ?
Ja mam 33+6 dzisiaj :)
Wyluzować to lekarzowi chodziło o to że się nie stresować bo ja w tej ciąży od początku na szpilkach siedzę [emoji23]

Ja poleguje bo mam miękka szyjkę , czyli mam się oszczędzać ale nie leżeć cały czas :)

Mój lekarz dużo w życiu widział . Ma ponad 50 lat pracuje w szpitalu gdzie ratuje się wcześniaki z 25 tygodnia więc na nim poród w 34tyg pewnie nie robi wrażenia [emoji39][emoji39]

Dziś miałam tak sztywny i bolący kręgosłup ze powiedziałam Bólowi ,, Nie” wyklikalam w YouTube ćwiczenia na kręgosłup 3 trymestr, jestem jak nowonarodzona jak go troche rozruszałam :)

I prawidłowo, czasami lepiej jest sie lekko rozruszać niż cały dzień leżeć. Nawet lepiej dla zdrowia, dziecka i samopoczucia i później dla porodu

U nas zostało 38 dni także za 4 dni zaczynam 36 tydzień, leci już tak szybciutko, że szok ;)

No masakra, ja tez wspolczuje i bardzo doceniam, że przez cały okres trwania ciszy mam luzik i nic nie boli, mogę być aktywna nawet i do teraz :)
A niby końcówka się dłuży, tak większość kobiet mówi. Ja tego nie zauważyłam :D
A ja postanowiłam się dopieścić lodami z owocami:D
Pycha ❤️

Ja też dziś skończyłam 34 i chyba faktycznie z medycznego punktu widzenia to coś znaczy bo z każdą dolegliwościa w młodszej ciąży odsylano by mnie ze szpitala wybranego przeze mnie do specjalistycznego. Od dziś wiem że trafię już tan gdzie chce. Zdecydowanie jestem spokojniejsza;)
U mnie dziś 33+5, za dwa dni skończę 34 tc. Ale gdzieś z tylu głowy mam że lekarz dodał te 5 dni i wziął pod uwagę termin z Usg. Dzidzia duża, więc dużo za tym przemaw8a. Ale obawa jest, także odetchne w środę za tydz,wtedy z OM 34 tc kończę. Tak czy siak przy mojej szyjce to już duże osiągnięcie ten tydzień. Muszę wytrzymać do 1 lipca,żeby kasa z polis była, hahahaha:D oczywiscie zart:) chce rodzić na koniec lipca

A to co dziś kupiłam małej [emoji23] komplet różowe body i spodenki 15 zł w Pepco. A w mamo kup mi te w serduszka za 16 zł ale fajna bawełna, Polski producent. Zobacz załącznik 871436

Śliczne ciuszki :) ja już po praniu i prasowaniu to nazbierałam z 4 szt nowych i to już serio koniec. Teraz tylko ostatnie rzeczy do pokoiku małej i koniec

Ja po wizycie :)
Przyjemne było to że wchodze , ginekolog się pyta który tydzień mówię że 34 a on mi mówi " no to super możemy rodzić , już powinno być wszystko dobrze także teraz możemy się wyluzować "
Ucieszyły mnie jego słowa [emoji4]

Szyjka podobno bez zmian czyli miękka ale zamknięta.
Maluszek waży około 2200 czyli ostatnio ładnie przybiera bo w tydzień około 300g, nadrabia :) a mamusia się cieszy [emoji847][emoji847]

Dalej leży dupka do dołu i lekarz mówi że małe szanse na salto ale może jeszcze za dwa tygodnie nam zrobi niespodzianke.. jak coś to cesarka tydzień przed terminem ale to na wizycie kolejnej będziemy rozmawiać [emoji39][emoji39]

Fajne podejście lekarza, serio :)
Super wazy dzidzia :) także już możesz być spokojna.

reklama
A który masz tydzień ? Bo ja 33+6 więc już wysoko i naprawdę znikoma szansa :) niby do 32 tygodnia spokojnie mogą się jeszcze przekrecac :)No tylko cycek przykrywa pewnie pół jego ciała. Swoją drogą współczuję mu. Nie chciałabym pić mleka z 5litrowej butli a biedny mój syn będzie miał właśnie taką butle. Czyli cycka większego od swojej głowy [emoji23][emoji4]
On będzie przeszczęśliwy[emoji16][emoji16] zobaczysz[emoji16][emoji16]

Do góry