reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@karkula309 lepszej instrukcji w życiu nie widziałam!![emoji23][emoji16][emoji16][emoji16] U mnie problem, bo mamy prysznic i już w trójkę się nie zmieścimy... Ale zawsze mogę stać przed prysznicem [emoji23][emoji23][emoji848][emoji848][emoji848] To jest myśl[emoji16]
Właśnie jak masz przezroczysty prysznic to zamknij tam męża a ty stój nago jak głupia przed prysznicem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] pomysł życia [emoji23]

To moje chyba łyse będzie [emoji23]

Hah nie no, to wiadomo, że stereotyp jak z kształtem brzucha i płcią dziecka i np, że jak suche dłonie to dziewczynka - chociaż u mnie się sprawdziło to z rękami suchymi :D

Ja się śmieje tak, bo podejrzewam, że nasza Kornelia na bank będzie miała dużo włosków po urodzeniu na głowie, bo i ja miałam mega czuprynkę i Bartek i to jeszcze czarną [emoji5]

A ja wróciłam ze spacerku z pieskiem, wyczesalam go porządnie i teraz zabieram się za wieczorna rozrywkę tzn prasowanie. Akurat do 21 mi zleci. Później prysznic, zrobie kolacyjkę dla siebie i Bartka już i czekam po 23 wraca mój [emoji170][emoji173]️[emoji378][emoji56]

Troszkę mniejszy, ale wiadomo za taka cenę nie wymagam cudów. Grunt, że włożę pod prześcieradło i będę spokojniejsza, że mała nagle po 1,5 h po karmieniu będzie ulewala, bo tak to i tak zamierzam nosić na rączkach i czekać aż jej się przyjmie mleczko i odbije :)

Może i tak być, ale z 3 miesiące myśle, ze posłuży. Ja tez mam jeszcze do kupienia fotelik samochodowy 470 zl, laktator 190, roleta jakaś do pokoiku, firanka, 2 x poduszka na fotel rozkładany, jakaś ładna ramkę większa na zdjęcia na ścianę także jeszcze z 900 zł wydatków, ale to już ostatnie z wyprawki. Później w sierpniu znowu następne tzn do mieszkania szafka do łazienki mniejsza na ścianę i Polka, bo jeszcze trzeba gdzieś ręczniki córci pochować :) do nas do pokoju komoda + regał na książki. Do kuchni tez szafka mniejsza wisząca i do salonu stojak taki drewniany w formie półki na płyty cd, także tez z 1000 zł wydatku około :(
Oooo. Ja to do mieszkania nawet nie licze ile pójdzie. Bo na pewno z ponad 15tysięcy. No ale coś za coś ❤️

Dziewczyny ale miałam niespodziankę właśnie ! Mówiłam kiedyś że mój mały dużo czka. Nie raz wydawało mi się że to nie możliwe. A dzisiaj mąż przyłożył ucho do brzucha i mówi że słychać [emoji33][emoji33] zawołałam mamę z dołu i poprosiłam żeby zobaczyła czy coś słyszy a ona mi mówi że takie cykanie jakby bomba [emoji23][emoji23]
Kurde ale super. Spróbujcie kiedyś może u was też będzie słychać bombowe dziecko [emoji8]

Oooo. Ja to do mieszkania nawet nie licze ile pójdzie. Bo na pewno z ponad 15tysięcy. No ale coś za coś [emoji173]️

Dokładnie :) ciagle są jakieś wydatki, taki urok życia. My później we wrześniu tez opłacimy semestr szkoły Bartka do przodu już czyli 2,5 tys pójdzie, tu jakieś adidasy dla mnie i niego to tez łącznie z 700-800 zł i tak ciagle coś, tu wyjazd w połowie września do Wrocka na weekend z córeczka już to tez pewnie tu spanie, jedzenie itd

Jak przytulnie macie. Ja za 4 lata jak przejdziemy na następne lokum tzn mniejszy domek to obowiązkowo właśnie wielka wanna będzie [emoji5]
Łazienkę mamy dużą więc starałam się urządzić tak by było właśnie miejsce na świeczki i dodatki ale jeszcze nie jest dopracowana bo robiliśmy już w ciąży więc nie mam jak dokończyć babskich pierdolek. Najpiękniejsze jest to że mamy prysznic i wannę [emoji7][emoji7] to była najlepsza decyzja która podjęliśmy w ostatniej chwili

reklama
Hah nie no, to wiadomo, że stereotyp jak z kształtem brzucha i płcią dziecka i np, że jak suche dłonie to dziewczynka - chociaż u mnie się sprawdziło to z rękami suchymi :D

Ja się śmieje tak, bo podejrzewam, że nasza Kornelia na bank będzie miała dużo włosków po urodzeniu na głowie, bo i ja miałam mega czuprynkę i Bartek i to jeszcze czarną [emoji5]
Ja wiem dlatego się śmieje :p ja zima zawsze mam suche dłonie :p mnie na początku ciazy do slodkiego nie ciągnęło wcale, a mówią niby ze słodkie na dziewczynke :p także z tych przepowiedni nici, chyba ze jednak chłopca urodze. Ale to by mnie chyba musieli od razu do psychiatry zapisać :p

Do góry