Ja brałam zwykłą w tabletkach i starałam się jeść więcej rzeczy, które zawierają wit C: Pietruszkę, cytrynę, pomidoryO to koniecznie daj znać czy pomógł
reklama
E
Ewka34
Gość
Przez ostatnie dwa dni masakra. Też w ciągu dnia. Ja przyznaje się bez bicia że daje kostkę do rosołu. A najlepszy rosół na kaczce! Nie. [emoji23] Brałam od 34 do 37 tc po wstrzymaniu akcji porodowej. A potem 39+4 wody odeszły a brak postępów [emoji23] szyjka w miejscu, nie licząc boli krzyżowych to bóle brzucha były na 30-40 [emoji23]Wychowawczy 400 zł z mops jeśli nie przekraczasz dochodu.
Dzieki dziewczyny [emoji9]To się tylko nazewnictwo zmieniło, bo teraz faceci mogą sobie też pół roku wziąć[emoji4] Ogólnie jest tak, idąc na rok masz 80%[emoji4]
Jak jest potem z wychowawczym to nie wiem, bo nie orientowałam się, bo muszę wrócić do pracy[emoji4]
Lustysia
Fanka BB :)
Nie to właśnie taka wanna z hydromasażem/jacuzzi itd. Tak to niby fajna, ale ostatnio kapalam się przed ciaza jeszcze [emoji23] nie ma czasu na takie bajery, szybki prysznic i tyleTak wanna z parawanem ? Czy To jest takie z hydromasażem ?Jeśli tak to chciałam takie kupić ale bałam się bo nasłuchałam się że lubi się psuć [emoji23]
karkula309
Fanka BB :)
No i oby się nie psuło [emoji23] Przyjaciółka ma to zepsuło jej się radio , ale bez tego da się myć [emoji23][emoji23] kurde narobiłaś mi ochoty na taką kąpiel z hydromasażem.. po połogu pierwsze co robię to idę do spa i na jacuzzi .Nie to właśnie taka wanna z hydromasażem/jacuzzi itd. Tak to niby fajna, ale ostatnio kapalam się przed ciaza jeszcze [emoji23] nie ma czasu na takie bajery, szybki prysznic i tyle [emoji14] Nam się jeszcze nic nie popsuło, zobaczymy jak będzie na dłuższa metę![]()
@KatiNails idziesz ze mną ? Mam tutaj taki spa splendor .. żyć nie umierać [emoji4][emoji4]
G
gosc12
Gość
Czy podczas porodu rodzinnego, partner może wyjść na chwilę i zaraz wrócić spowortem na salę ? Czy nie pozwola raczej ?
Oooo chętnie [emoji7][emoji7][emoji7]No i oby się nie psuło [emoji23] Przyjaciółka ma to zepsuło jej się radio , ale bez tego da się myć [emoji23][emoji23] kurde narobiłaś mi ochoty na taką kąpiel z hydromasażem.. po połogu pierwsze co robię to idę do spa i na jacuzzi .
@KatiNails idziesz ze mną ? Mam tutaj taki spa splendor .. żyć nie umierać [emoji4][emoji4]
Mnie na szczęście nie. Nie wiem co to zgaga. W żadnej ciąży nie miałamTeż was tak często meczy zgaga pod wieczór? [emoji24][emoji24][emoji24]
Z synem miałam ze trzy razy pod koniec ciąży [emoji23] a tu mam od początku. Ale są okresy że kilka tygodni bez, a czasami kilka dni pod rząd nie da się żyć. I tylko rennie co chwilę zajadamMnie na szczęście nie. Nie wiem co to zgaga. W żadnej ciąży nie miałam,Pochwaliłam się i pewnie zaraz mnie dopadnie hehe
mmmm, dobry rosołek z lanymi kluseczkami bym pojadłaGotuje jak twój mążuwielbiam gotować zupy i nikogo nie wpuszczam do kuchni
![]()
Instrukcja:
Wkładasz męża do wanny,
myjesz go,
potem wchodzisz do wanny i stoisz nad nim ,
Wtedy On cię mydli ..
I jak już jesteście czyści to robicie co chcecie nawet możecie iść spać![]()
![]()
Ja nie mogę się kochać z mężem więc go bardzo, bardzo dobrze wymydlilam WSZĘDZIE![]()
![]()
mąż zadowolony i o kłótni nie pamięta
Zobacz załącznik 871564![]()
Idealne na ostatnie tygodnie ciąży, koniecznie muszę zapamiętać by opcjonalnie wcielić w życie, ja niby nie mam czerwonego światła na seks, ale jak już do czegoś dochodzi to na łyżeczki tylko A ja po tym się czuje jak po maratonie. Chyba mydlenie to dobry substytut
No a te czuprynki to silne genyHah nie no, to wiadomo, że stereotyp jak z kształtem brzucha i płcią dziecka i np, że jak suche dłonie to dziewczynka - chociaż u mnie się sprawdziło to z rękami suchymi
Ja się śmieje tak, bo podejrzewam, że nasza Kornelia na bank będzie miała dużo włosków po urodzeniu na głowie, bo i ja miałam mega czuprynkę i Bartek i to jeszcze czarną![]()
Tak jak mówisz, albo 80% przez rok albo 100% przez pierwszą ok połowę roku i 60% przez drugą połowe roku. Ale wychowawczy dostaje się z mopsu gdy wasz dochód utracony nie będzie przekraczał jakiejś tam kwoty... Sama do końca nie wiem jak to jest, skoro będę mieć umowe o prace ale zrezygnuje z pracy na rzecz wychowawczego to chyba nie musze sie zwalniać formalnie tylko jakieś pisma się składa prawda? w sensie żeby móc o wychowawczy wnioskować w mopsie.Aaaa ale to wtedy rok tak? I pozniej po roku wracam do pracy? Bo wtedy bylo rok macierzynskiego platne 100 i 60 czy tam 80 ,po roku macierzynskiego,wychowawczy 400zl tak? Teraz jest inaczej? Czy jestem totalnym głąbem?
Swoją drogą właśnie zbliża się lipiec i zaczęłam myślec o tych 300zł na wyprawke i 500+ na małego. Mam teraz profil zaufany to wszystko netem będe próbować załatwiać.
Ostatnia edycja:
reklama
G
gosc12
Gość
A ja chyba tego nie poznam bo nigdy nie oddychało mi się źle. Nawet często leżę , śpię na plecach i nie miałam żadnych duszności. Może Ci się wydaje ? Lepiej niech się jeszcze trzyma na odpowiedniej wysokościAaaa chyba brzuch mi sie obnizyl bo oddycha mi sie duzo lzej..![]()