reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pewnie zabronilabym zabaw z tą dziewczynka.. sprowadzi Ci dzieci na złą drogę.. rozmawiałaś z jej rodzicami na ten temat ? Ja nie wiem co te dzieci wymyślają. Kiedyś się brało , lalki barbie, kredy, skakanki, coś zawsze było do zabawy w pokoju czy na podwórku. Teraz dzieci w ogóle się bawić nie potrafią ..
Ta dzhewczynka jest rozpuszczona i rozpieszczona , ma bardzo zamożnych rodziców , tata zarabia tak duzo , ze jedynym zajęciem mamy jest kupowanie najdrozych rzeczy , sprawę utrudnia fakt ze jej mama jest psychologiem i potrafi innym doradzać ale sama sobie nie , ewidentnie nie radzi sobie z opanowaniem córek . Ograniczyłam kontakty do minimum , ale to nie jedyny przypadek niestety , u sąsiadów drugich chłopcy tez nie lepsi . Jak sie wprowadziliśmy na dzień dobry mnie przywitali - Czesc Dupo i śmiech . Staram sie uchronić dzieci moje , ale wiadomo nie da sie ich utrzymać pod kokonem . Przypomina mi sie ten film polski Sala Samobjcow ,który troche porusza temat dzieci z bardzo zamożnych domów , jak tragicznie wszystko moze sie skończyć .

reklama
Ta dzhewczynka jest rozpuszczona i rozpieszczona , ma bardzo zamożnych rodziców , tata zarabia tak duzo , ze jedynym zajęciem mamy jest kupowanie najdrozych rzeczy , sprawę utrudnia fakt ze jej mama jest psychologiem i potrafi innym doradzać ale sama sobie nie , ewidentnie nie radzi sobie z opanowaniem córek . Ograniczyłam kontakty do minimum , ale to nie jedyny przypadek niestety , u sąsiadów drugich chłopcy tez nie lepsi . Jak sie wprowadziliśmy na dzień dobry mnie przywitali - Czesc Dupo i śmiech . Staram sie uchronić dzieci moje , ale wiadomo nie da sie ich utrzymać pod kokonem . Przypomina mi sie ten film polski Sala Samobjcow ,który troche porusza temat dzieci z bardzo zamożnych domów , jak tragicznie wszystko moze sie skończyć .
No teraz jest ciężko bo rodzice nie patrzą na wychowanie dzieci w takim stopniu jak powinni. Musisz rozmawiać z synek i córka, tłumaczyć. I przede wszystkim zabronić stanowczo zabawy i w ogóle kontaktu z tą dziewczynka. A najlepiej i tymi chłopcami również.. mają siebie, na pewno lepiej się wybawia w swoim towarzystwie ❤️

W czym będziecie kładły dziecko w ciągu dnia , np. robiąc coś w salonie, kuchni ? Żeby nie leżało same w łóżeczku. Myślałam np. nad gondola z wózka ?mała by sobie leżała a ja np. bym prasowała. Bo w lezaczku chyba za długo by nie mogła. A gniazdka raczej nie kupuje. Chyba , że ktoś kupi w prezencie ;) no i jeszcze w planach mam kinderkrafta,wygodnie bo szła bym poleżeć w wannie to bym miała córkę pod ręką. A do łazienki na podłogę nie położę gniazdka np. Ale jeszcze nie wiem czy kupie.
Macie jeszcze jakieś pomysły ? [Emoji5]
Ja chyba kokon albo wózek, bo i tak będzie stał w kuchni. Ja mam problem z łóżeczkiem, chciałabym, żeby stało u małej w pokoju, ale trochę sobie nie wyobrażam, żeby spała od razu sama w innym pomieszczeniu... z drugiej strony w naszej sypialni nie ma za dużo miejsca, a kupno drugiego mniejszego, Ala kołyski to kolejny wydatek...

Kosz Mojżesza ❤️❤️ szalałam na tym punkcie na początku ciąży :):)
Nie ja nie mam kosza ,tylko taką kołyskę :
Trochę inaczej wygląda jak ten kosz mojzesza
IMG_20180519_205757.jpg

Załączniki

• IMG_20180519_205757.jpg
    IMG_20180519_205757.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 304
Muszę myśleć kurcze nad czymś innym .. bo jednak zostanę sam na sam z tą maleńka istotka. I chyba był zawału dostała , kąpiąc się w łazience i nie mając jej na oku , a na płytkach jej nie położę w kokonie [emoji16]
No to bierzesz wózek albo gondolą do łazienki[emoji4] ludzie sobie różnie radzą[emoji4]
Czasem na kanapie dają i otaczają poduchami, chociaż taki noworodek się na razie nie przewraca.
Albo mata na ziemi i tak dziecko leży[emoji4]
Myliscie lalke? :D
Tak, myliśmy i pielęgnacja cała była[emoji39]

reklama
No mam jeden taki zwykły. Dokładnie taki :
Zobacz załącznik 871921 Zobacz załącznik 871922
To chyba za wcześnie na pierwszy miesiąc.
Będę się ratować gondola z wózka :) chyba , że kupię kinderkrafta, lub dostanie mała w prezencie :)

No pewnie na początku np gondola albo polozysz na łóżku przeciez takie maleństwo jeszcze się nie wierci:)
A będzie taki dzień, że nigdzie nie odlozysz bo bedzie przyklejona do Ciebie haha :)

Do góry