reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Skończyłam mój pledzik dla małej w końcu :D
IMG_20180629_225459.jpg

Załączniki

• IMG_20180629_225459.jpg
    IMG_20180629_225459.jpg
    924,3 KB · Wyświetleń: 385
reklama
No dobra czyli poród w idealnym terminie to poród w 39+0 czy 40+0 ?
Myślę, że nie ma idealnego terminu[emoji23][emoji16] A tak na poważnie, to wczoraj tłumaczyli, że jakieś tam badanie wskazują, że w 40tc. Ale chyba, idealny termin to jak dziecko jest gotowe[emoji16] i niech się rodzi w tych szerokich widełkach[emoji16]

Apropo tygodni, spotkałam dzisiaj koleżankę ze szkoły... same ciężarne. Jest już w 41tc[emoji16]żadnych skurczy, nic a nic. Idzie w poniedziałek do gina, po skierowanie do szpitala. Mówi, że zajebiście się czuje[emoji23]

Ee chyba nie [emoji23][emoji23] mam nadzieję że nie [emoji23] chyba zaraz to policzę bo trochę mnie to wszystko ciekawi [emoji39]

Z wyliczeń wygląda że 40+0 to poród w terminie idealnym. Czyli dalej wychodzi na to że wszędzie operują skończonymi tygodniami bo 40+0 to skończony 40 tydzień . No i w takim razie potwierdziło by się to co pisze Ania że 38+0 to ciąża donoszona bo dwa tygodnie wcześniej niby można rodzić [emoji4] tylko dlaczego znów w necie piszą że donoszona w 37 tygodniu . Bo nawet 37 skończony to i tak 37+0 a nie 38+0 ..
Masakra jakaś ciekawe czy kiedyś to ktoś ogarnie lub już ogarnął tak jak trzeba - ja nie potrafię i być może będzie to rozkmina życia [emoji23][emoji23]
Powiem wam że trochę mnie to zaciekawiło :)

Myślę, że nie ma idealnego terminu[emoji23][emoji16] A tak na poważnie, to wczoraj tłumaczyli, że jakieś tam badanie wskazują, że w 40tc. Ale chyba, idealny termin to jak dziecko jest gotowe[emoji16] i niech się rodzi w tych szerokich widełkach[emoji16]

Apropo tygodni, spotkałam dzisiaj koleżankę ze szkoły... same ciężarne. Jest już w 41tc[emoji16]żadnych skurczy, nic a nic. Idzie w poniedziałek do gina, po skierowanie do szpitala. Mówi, że zajebiście się czuje[emoji23]
Tak tak wiadomo ze inaczej owulacja itp i każde dziecko inne :) ale jednak mamy terminu porodów na podstawie jakiejś obliczane. Z moich obliczen wyszło że termin porodu to 40+0

reklama
Do góry