reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Bo co lekarz to opinia [emoji39][emoji39] może bała się że potem przyjdziesz do niej i powiesz że przez nią urodziłaś ? [emoji23]
Ale tak jak sama napisałaś.. za niedługo masz ciążę donoszona więc wtedy mały masaż też pewnie nie zaszkodzi.. [emoji39]

Skoro ma przynieść ulgę to będą wieczorne masaże :p 3 dni i mała już nie będzie wcześniaczkiem :) w końcu się doczekałam. ❤️

Klaudia moja koleżanka miała rwę kulszowa w ciąży i przyjeżdżała do niej specjalna masażystka specjalizująca sie w kobietach w ciąży i naprawdę pomogło ! Przyklejala jej tez takie taśmy oprócz masażu. Urodziła w terminie w ciagu 30 minut Jak dojechała do szpitala na kozetce do KTG nawet nie zdążyli ja przełożyć na fotel porodowy , wiec szybka akcja .
Ale chyba szybkość porodu nie miała nic do masażu ? Przeszło jej dzięki tej masażystce ? Ja chyba nie będę nikogo zamawiać, pewnie sporo to kosztuje :/ mam nadzieję , że poród przebiegnie u mnie bez komplikacji , że dam radę się w ogóle ruszać , bo jednak podczas porodu nie jest się ciągle w bezruchu :/ a może ten ból nie będzie tak odczuwalny.. nie wiem.. byle bym dziecku nie zaszkodziła ://

Ale w ciąży czy ogólnie ? Ja mam koleżankę fizjoterapeutkę . Ona też tejpuje i kilka razy mi to zrobiła przed ciążą. Przyznam że pomagało . Mam dość duża skoliozę bolały plecy nawet przy przekręcanianiu a jak miałam tejpy to lepiej :)
Ogólnie. Bo to odciążenie mięśni tymczasowe. Mięśnie wtedy nie pracują jak powinny bo są w odciążeniu, potem ściągasz tejpy i znów bum i mięśnie obciążone. Mi sam mówił żebym nawet brzucha nie tejpowala. Teraz odciąże brzuch. Za tydzień zdejme i znów będzie bum brzuch obciążony i mięśnie tym bardziej nie dadzą rady, poleca jeszcze jeszcze bardziej. Także wiem że co fizjoterapeuta czy masażysta to opinia (jak w każdej dziedzinie) ale jeśli o takie sprawy chodzi to ufam swojemu tacie bo on to dosłownie magik jeśli chodzi o takie problemy. Ale niewidomy to ma 'to coś w rękach' [emoji7]

Ogólnie. Bo to odciążenie mięśni tymczasowe. Mięśnie wtedy nie pracują jak powinny bo są w odciążeniu, potem ściągasz tejpy i znów bum i mięśnie obciążone. Mi sam mówił żebym nawet brzucha nie tejpowala. Teraz odciąże brzuch. Za tydzień zdejme i znów będzie bum brzuch obciążony i mięśnie tym bardziej nie dadzą rady, poleca jeszcze jeszcze bardziej. Także wiem że co fizjoterapeuta czy masażysta to opinia (jak w każdej dziedzinie) ale jeśli o takie sprawy chodzi to ufam swojemu tacie bo on to dosłownie magik jeśli chodzi o takie problemy. Ale niewidomy to ma 'to coś w rękach' [emoji7]
Twój tata jest niewidomy?

@miloscwczasachpopkultury ja mam takie pytanko nie ciążowe [emoji3] jaki to kolor farby ten szary? Ja teraz kupiłam do salonu szary a wszystko wydaje mi sie wpada w niebieski :/ a ten jest sliczny[emoji7] pięknie wszystko dobrane [emoji7]

Dziękujemy, niestety nie mamy już opakowania, ale firma bondex na pewno. 2,5 l za 60 zl, a bardzo fajna jakościowo i wydajna. Może na Internecie maja swoi panel kolorów i nazwy. My w Leroy Merlin kupiliśmy je :)

Tak jest we wszystkich dziedzinach każdy ma swoje zdanie :)
Ja spróbowałam tejpow bo tak jak mówię nie mogłam się ruszyć w pewnym momencie :(
Ja też właśnie ufam tej mojej znajomej. Tylko z tego co pamiętam twój tata jest masażysta tak ?
Znajoma jest fizjoterapeutką i ostatatnio chyba dorobiła technika masażystę . dodatkowe szkolenia itp robi co chwilę bo ma swoj gabinet więc musi być na bierzaco ale jej konik to fizjoterapia po udarach , zawałach itp.. ogólnie to takie cięższe przypadki .. stawia ludzi na nogi [emoji39] więc nie wiem czy wglebiala się jakoś bardzo mocno w tejpowanie. Pewnie na tyle ile to konieczne :)

reklama
Do góry